Ο Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον ΟΦΗ και στάθηκε στον Λουτσιανο Γκαλέτι. Ο Έλληνας τεχνικός των Κρητικών δήλωσε ότι ο Αργεντινός κάνει υπερπροσπάθεια για να μπορέσει να βρει τον παλιό καλό του εαυτό.

«Ο Λούτσι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ότι άλλαξε η εικόνα της ομάδας, αλλά και ο Ζε και γενικά η ομάδα πήρε τα πάνω της και άρχισε να πιέζει ακόμη περισσότερο γιατί πέρναγε ο χρόνος. Δεν αμφιβάλει κανείς για το ότι ο Γκαλέτι είναι ένας μεγάλος παίκτης και είναι τιμή που έχουμε μια τέτοια προσωπικότητα στην ομάδα. Μιλάω καθημερινά μαζί του γιατί κάνει μια υπερπροσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζητούμενο πάνω απ΄ όλα να έχει την υγεία του. Να είστε σίγουροι ότι όταν είναι έτοιμος να αγωνιστεί από την αρχή θα το κάνουμε. Κρατάμε την πολύ καλή εικόνα που έδειξε σαν αλλαγή με τον Πανιώνιο. Προσπαθούμε ο Γκαλέτι να αγωνίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτός είναι ο στόχος μας», είπε αρχικά ο Δερμιτζάκης.

Για την «λευκή» ισοπαλία με τον Πανιώνιο, σημείωσε: «Θα ήταν άδικο να μην κάνω μια αναφορά στο ματς με τον Πανιώνιο -που σίγουρα ο στόχος δεν επετεύχθη αφού ήταν μόνο η νίκη. Βάσει της εποχής που βρισκόμαστε πρέπει να αναγνωρίσω την προσπάθεια που έγινε. Είχαμε την σοβαρότητα που έπρεπε και την ομαδική πειθαρχία. Πήγαμε πολύ καλά στο κομμάτι της αμυντικής τακτικής και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει ευκαιρία, όχι γιατί δεν ήθελε, αλλά γιατί ήμασταν πολύ καλοί εμείς στη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα. Είχαμε γρήγορη ανάπτυξη της μπάλας. Σίγουρα ήτανε δύο στοιχεία που πήγαμε πάρα πολύ καλά.

Είχαμε μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας, και αναπτυχθήκαμε πολλές φορές από τα άκρα γιατί είχαμε περισσότερους χώρους, αλλά δεν είχαμε τον ρυθμό που έπρεπε να έχουμε επιθετικά και αυτό γινότανε μέχρι το 60΄και πριν τις αλλαγές. Ένα άλλο στοιχείο ήταν ότι δεν είχαμε τις γρήγορες αλλαγές του παιχνιδιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την εικόνα του ΟΦΗ μετά το 60’, σχολίασε: «Η εικόνα της ομάδας μετά το 60΄ άλλαξε προς το καλύτερο και μέχρι και το τελευταίο λεπτό δημιουργήσαμε φάσεις. Για αυτό έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές, γιατί βλέπουνε το ματς, παρακολουθούν τις αδυναμίες του αντιπάλου και πιθανόν βρίσκουν κουρασμένο τον αντίπαλο και με συγκεκριμένες οδηγίες. Γενικά για την εποχή η ομάδα προσπάθησε και για εμένα δικαιούταν κάτι περισσότερο από το ματς με τον Πανιώνιο. Αναλύσαμε το παιχνίδι για να μπορούμε μέσα από την εικόνα να δούμε και τα υπέρ και τα κατά και μέσα από την δουλειά να γινόμαστε και καλύτεροι. Παρότι δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε κρατάμε την σοβαρότητα και την αγωνιστική πειθαρχία. Τακτικά η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Θέλω να αναφερθώ και πάλι στη μεγάλη παρουσία του κόσμου. Ένας κόσμος που είναι ιδιαίτερος και παίζει μεγάλο ρόλο στην ομάδα».

Για τη συνέχεια, είπε: «Ετοιμαζόμαστε για το ματς με τη Βέροια που είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπως είναι όλες οι αναμετρήσεις. Είναι μια ομάδα που προσπαθούμε να την αναλύσουμε. Έχουμε δει το πρώτο της παιχνίδι που έκανε μια μεγάλη προσπάθεια στον Πλατανιά, όπου αντέδρασε και πήρε ένα πολύτιμο βαθμό και αυτό δείχνει την προσωπικότητα της ομάδας.

Επιστρέφουν παίκτες βασικοί όπως ο Μπάρμπας, ο Γεωργιάδης και ο Ορέστες που έπαιζαν και πέρυσι στην ομάδα και σίγουρα θέλουν να πετύχουν μια νίκη μπροστά στο κοινό τους παίζοντας στην έδρα τους. Στόχος μας σε όλα τα παιχνίδια είναι η νίκη και γενικά το θετικό αποτέλεσμα. Σε ματς όπως αυτά με τη Βέροια δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κάνει φάσεις. Παράλληλα θα πρέπει να βρούμε χώρους ώστε να χτυπήσουμε τα μειονεκτήματα του αντιπάλου , να τα κάνουμε πλεονέκτημα δικό μας. Επειδή είναι ακόμη τα πρώτα ματς, είναι παιχνίδια που χρειάζονται υπομονή και συγκέντρωση στο πλάνο.

Τα προβλήματα μας είναι οι τρεις τραυματίες. Ο Παπάζογλου θέλω να πιστεύω ότι θα επανέλθει μετά την διακοπή γιατί είναι ένας καλός παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει σε μια θέση που φαίνεται να έχουμε θέμα. Ο Μονιάκης θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο Κυζιρίδης αναμένεται να είναι έτοιμος μετά την διακοπή».

Τέλος, αναφέρθηκε στον Ταμούδο: «Κοιτάζουμε την περίπτωση του Ταμούδο, στην οποία υπάρχει ένας μεγάλος βαθμός δυσκολίας. Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι αισιόδοξος αλλά ο πρόεδρος καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρώσει αυτή την μεταγραφή. Μόνο κάποιος παίκτης που θα είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει θα αποκτηθεί. Δεν θα πάρουμε παίκτη που δεν θα είμαστε σίγουροι για την αγωνιστική του αξία».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης