Την πρόκριση στη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο ΟΦΗ, επικρατώντας στην Κέρκυρα 3-0 του τοπικού ΑΟΚ, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την ήττα της Ξάνθης από τη Νίκη Βόλου, η κρητική ομάδα κατέλαβε την πρώτη θέση του 7ου ομίλου, κάτι που της δίνει περισσότερες πιθανότητες για έναν βατό αντίπαλο, στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή (21/12). Οι «Φαίακες» από την πλευρά τους αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση, καθώς χρειάζονταν νίκη για να προχωρήσουν.

Λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας χρειάστηκε ο ΟΦΗ για να «καθαρίσει» το ματς. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Κοιλιάρας με εξαιρετικό μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ και πέντε λεπτά αργότερα (13΄), ο Ντίνας πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Αθανασόπουλου σε σουτ του Κουτσιανικούλη και σε κενή εστία «έγραψε» το 0-2. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και είχε ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά της, ενώ η Κέρκυρα απείλησε μόνο με δύο κεφαλιές, μία του Βίλα στο 39΄ που μπλόκαρε ο Σωτηρίου και μία του Μότα στο 80΄ που πέρασε άουτ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 85΄ ο Βουό σε αντεπίθεση των Κρητών, που έφτασαν πανηγυρικά στη νίκη.

Κέρκυρα (Δημήτρης Σπανός):
Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης (70΄ Σπίνουλας), Βέρτζος, Γεωργακόπουλος, Αναστασίου, Μότα, Θεοδωράκης, Βίλα (79΄ Τουράμ), Νίκιτς, Ινάσιο (79΄ Σιατραβάνης), Μίσκου.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος):
Σωτηρίου, Κοιλιάρας, Ποτουρίδης (65΄ Κομεσίδης), Μιχόγεβιτς, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Νάστος, Κουτσιανικούλης, Σάσι, Ντίνας (74΄ Νοικοκυράκης), Βουό (87΄ Καλαϊτζάκης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης