Ο ΟΦΗ αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι παραμονής για την 25η αγωνιστική της Super League, καθώς επικράτησε στο «Γεντί Κουλέ» 2-0 του Λεβαδειακού. Το σκορ άνοιξε στο 16’ ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος στο 63’ έχασε πέναλτι, ενώ στο 72’ ο Φερέιρα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στο 90’ ο Σακόρ του ΟΦΗ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.  

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΦΗ μπήκε δυναμικά στο ματς και έκλεισε τον Λεβαδειακό. Στο 3’ ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μπάγιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Λεβαδειακός απάντησε με τον Νανγκίς στο 11’ να βγαίνει απέναντι στον Σωτηρίου, χωρίς όμως να μπορεί να τον νικήσει.

Στο 16’ ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ. Ο Γιώργος Γιακουμάκης με σουτ εκτέλεσε τον Μπάγιτς για το 1-0, ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου υπήρξε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να είναι επιθετικός και στο 52’ ο Φερέιρα δημιούργησε απειλή. Νέιρα και Βαζ πλησίασαν στο γκολ, ενώ στο 62’ οι Κρητικοί κέρδισαν πέναλτι μετά από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Φερέιρα. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο Γιακουμάκης, ωστόσο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία για το 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά ο Φερέιρα στο 72’ μπήκε στην περιοχή του Λεβαδειακού και πλάσαρε εύστοχα τον Μπάγιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Στο 90’ ο Σακόρ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του Βέρα με 10 παίκτες, αλλά δεν άλλαξε κάτι στο τελικό αποτέλεσμα.

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 2-0 (Novasports 1)

Γκολ: 16′ Γ. Γιακουμάκης, 72′ Φερέιρα

63′ έχασε πέναλτι ο Γ. Γιακουμάκης

Κίτρινες κάρτες: Γ. Γιακουμάκης, Γιαννούλης, Σακόρ, Παπάζογλου – Αντιλέχου, Ανγκουά, Ρεκβιασβίλι

Κόκκινες κάρτες: 90′ Σακόρ

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Σακόρ, Γ. Γιακουμάκης, Μιχόγεβιτς (63′ Παπάζογλου), Γιαννούλης, Βαζ (86′ Παπαστεριανοός), Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Φερέιρα (76′ Ντίνας).

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Αντιλέχου (45′ Σαβαντογκό), Ανγκουά, Ντιόγκο (75′ Λιάγκας), Τσαμπούρης, Ρεκβιασβίλι, Μέλεγκ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς (64′ Π. Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι, Νανγκίς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης