Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με σκορ 3-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Τα γκολ σημείωσαν οι Τζόλης (48’), Βαρέλα (53’) και Κρμέντσικ (67’), ενώ οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν από το 26ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του τερματοφύλακα, Μπόι Βάτερμαν.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και άρχισαν να πολιορκούν την περιοχή των Κρητικών, με τον Βάτερμαν να επεμβαίνει στο 4΄ σε σουτ του Ουάρντα, τον Κρμέντσικ να αστοχεί στο 7΄ και στο 11΄ στα σουτ που επιχείρησε και τον ίδιο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ με γυριστή κεφαλιά, στο 19ο λεπτό.

Στο 26΄ ο Βάτερμαν ανέτρεψε τον Τζόλη και ο διαιτητής Παπαπέτρου μετέτρεψε την αρχικώς επιδειχθείσα κίτρινη σε κόκκινη κάρτα μετά την εξέταση της φάσης στο VAR, εκτιμώντας ότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ θα έβγαινε σε προφανή θέση για γκολ.

Η κυριαρχία της μακεδονικής ομάδας συνεχίστηκε, αλλά ο Κρμέντσικ δεν μπορούσε να βρει εστία στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τσέχο επιθετικό να χάνει άλλες δύο ευκαιρίες, στο 38΄ (σουτ άουτ) και το 44΄ (απόκρουση Σωτηρίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο το πέτυχε, εις διπλούν μάλιστα, στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Στο 48ο λεπτό και στη σέντρα του Μουργκ από δεξιά ο Τζόλης μπήκε στη φάση, πρόλαβε τον Ουές κι άνοιξε το σκορ, για να διπλασιάσει στο 53΄ ο Βαρέλα, μετά από συνδυασμό Σβαμπ – Μουργκ και κακή αντίδραση του Σωτηρίου, που δεν συγκράτησε την μπάλα.

Στο 67΄ το σκορ έλαβε την τελική του διάσταση, όταν από κάθετη πάσα του Τζόλη η μπάλα έφυγε από τα πόδια του επιρρεπή στο λάθος Σελίμοβιτς και ο Κρμέντσικ με εύκολο πλασέ νίκησε από κοντά τον Σωτηρίου για το 3-0, που επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να μειώσει εκ νέου τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς.

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-3 (Novasports 2)

Γκολ: 48′ Τζόλης, 53′ Βαρέλα, 67′ Κρμέντσικ

 

 

 

19′ δοκάρι ο Κρμέντσικ

 

Κίτρινες κάρτες: Περέιρα, Κρέσπο

Κόκκινες κάρτες: 26′ Βάτερμαν

 

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Βούρος (77′ Σολίς), Σελίμοβιτς, Λυμπεράκης (30′ Σωτηρίου), Κοροβέσης (78′ Σουρνάκης), Νέιρα, Βαφέας, Στάικος, Στάρτζεον (68′ Γρίβας), Σαρδινέρο (68′ Γιαννούλης). 

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (77′ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (77′ Αουγκούστο), Ουάρντα (83′ Κωνσταντέλιας), Τζόλης, Μουργκ (69′ Λάμπρου), Κρμέντσικ (77′ Σφιντέρσκι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης