Με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφυγε η ΑΕΚ από το Ηράκλειο επικρατώντας 3-0 του ΟΦΗ. Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 20’ με τον Μπακασέτα, ενώ ο Γκάλο στο 32’ και ο Πόνσε στο 64’ ολοκλήρωσαν την επικράτηση της Ένωσης. Οι Κρητική αγωνίστηκαν από το 30’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κομεσίδη.
Η ΑΕΚ έψαχνε την πρώτη της νίκη στο Ηράκλειο μετά από 10 χρόνια. Μπορεί ο Πόνσε στο 12` να μην κατάφερε να ευστοχήσει με προβολή από πολύ κοντά, ωστόσο ο Μπακασέτας οκτώ λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο διεθνής επιθετικός παραβίασε την εστία του Σωτηρίου με πολύ δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ.

Το αντικανονικό μαρκάρισμα του Κομεσίδη στο 30ό λεπτό τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Σιδηρόπουλο, με αποτέλεσμα οι Κρήτες να περιοριστούν ακόμη περισσότερο σε παθητικό ρόλο. Έτσι, στο 32` ο Γκάλο με έξοχη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Σωτηρίου, ενώ στο 64` έγινε το 0-3, όταν από λάθος έξοδο του Σωτηρίου, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά. Η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα και ο Πόνσε…φρόντισε να βάλει το πόδι του, ώστε να χριστεί σκόρερ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΚ στο 70` είδε τον Λόπες να εγκαταλείπει τον αγώνα με πρόβλημα στο γόνατο, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει -μέχρι αυτή τη στιγμή- το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη ο Πορτογάλος άσος.

ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3 (Novasports 2)

Γκολ: 20′ Μπακασέτας, 32′ Γκάλο, 64′ Πόνσε

Κίτρινες κάρτες:
Βουό, Ποτουρίδης – Μπακασέτας, Γαλανόπουλος, Γιακουμάκης

Κόκκινες κάρτες:
30′ Κομεσίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Μπολάκης, Παπαστεριανός (67′ Νάστος), Κυριακίδης, Σασί (46′ Βουό), Πλατέλλας, Αραβίδης (68′ Κουτσιανικούλης).

AEK: Μπάρκας, Λόπες (72′ Χουλτ), Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (58′ Γιαννιώτας), Πόνσε (69′ Γιακουμάκης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης