Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Πρωταγωνιστής των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Χασάν που σκόραρε στο 27’ και το 83΄, ενώ για τον ΟΦΗ ισοφάρισε προσωρινά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σακόρ.  Στο 80’ ο Βαλμπουενά αστόχησε σε πέναλτι.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις πολλές αλλαγές του στο βασικό σχήμα, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και πίεσε τον ΟΦΗ από τα πρώτα λεπτά, χάνοντας ευκαιρίες με τους Μασούρα (10′) και Χασάν (12′). Στο 17′ ο Σωτηρίου έδειξε καλά αντανακλαστικά στο σουτ του Κώστα Φορτούνη, ενώ στο 26′ και πάλι ο Χασάν δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά μετά από κόρνερ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό αργότερα ωστόσο, η τρίτη προσπάθεια του Αιγύπτιου επιθετικού ήταν και η… φαρμακερή, καθώς μετά από γύρισμα του Γκασπάρ έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ, σε μία φάση που ελέγχθηκε και με τη γραμμή οφσάιντ του VAR, που επιβεβαίωσε την εγκυρότητα του γκολ.

Ο ΟΦΗ, που επίσης παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, δεν πτοήθηκε από το τέρμα που δέχθηκε, άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο κι εντέλει βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με αριστερό σουτ του Σακόρ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάρτινς «φόρτωσε» τη μεσοεπιθετική γραμμή των «ερυθρολεύκων» με την είσοδο των Βαλμπουενά, Ελαμπντελαουί και Ελ Αραμπί κι ο Ολυμπιακός έγινε ακόμη πιο πιεστικός. Δεν μπόρεσε ωστόσο, να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του (απέναντι σε έναν ΟΦΗ που άρχισε να οπισθοχωρεί) καθώς σπατάλησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε με τους Μπα (58′), Καμαρά (64′), Γκιλιέρμε (68′) και Φορτούνη (75′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μεγαλύτερη στιγμή του στο δεύτερο 45λεπτο την είχε με το πέναλτι που κέρδισε ο Ελαμπντελαουί στο 79′ (ανατροπή από τον Ζοάο Βίκτορ), αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ ο Βαλμπουενά, καθώς το χτύπημά του χτύπησε στη συμβολή των δοκών κι έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η πρώτη άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά την εφετινή περίοδο.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ελ-Αραμπί «νικήθηκε» από τον Σωτηρίου, όμως στο 82′ ήρθε το γκολ της (5ης συνεχόμενης) νίκης του Ολυμπιακού και πάλι από τον Χασάν, ο οποίος «ελευθερώθηκε» μετά τη σέντρα του Ελαμπντελαουί και με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στο 85′ ο Σωτηρίου είχε άλλη μία σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια του Ελ-Αραμπί, ενώ στο 90’+2′, ο ΟΦΗ είχε και τη δική του (τελευταία) ευκαιρία στο ματς, όμως το πλασέ του Ναμπί από το ημικύκλιο της περιοχής έφυγε άουτ.

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1 (Novasports 1)

Γκολ: 27′ Χασάν (Ολυμπιακός), 45’+1 Σακόρ (ΟΦΗ), 83′ Χασάν (Ολυμπιακός)

80′ έχασε πέναλτι ο Βαλμπουενά

Κίτρινες κάρτες: Καμαρά, Σισέ – Ζοάο Βίκτορ

Κόκκινες κάρτες:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας (46′ Βαλμπουενά), Καφού (57′ Ελ Αραμπί), Καμαρά, Γκιγιέρμε, Μασούρας (46′ Ελαμπντελαουί), Φορτούνης (84′ Μπουχαλάκης), Χασάν (84′ Λοβέρα).

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης (61′ Μεγιάδο), Βαφέας (89′ Νοικοκυράκης), Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Δεληγιαννίδης, Σακόρ (72′ Μπράουν), Ζοάο Βίκτορ, Στάικος (61′ Νέιρα), Ναμπί, Μάνος (61′ Φιγκεϊρέδο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης