O Oλυμπιακός, έστω κι αν δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον μαχητικό ΟΦΗ, με δύο γκολ του Σουντανί, επικράτησε εν τέλει με 2-1 των Κρητικών στο Καραϊσκάκη, για την 7η αγωνιστική της Super League.

Ο Αλγερινός σκόραρε στο 11ο και στο 57ο λεπτό και έβαλε την υπογραφή του στην επικράτηση της ομάδας του, που είχε δοκάρι μόλις στο 3ο λεπτό με τον Λοβέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Κρητικοί ισοφάρισαν με τον Ναμπί (45’1′), ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι στο ξεκίνημα του β’ μέρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 33ο λεπτό ο Σεμέδο βρήκε τον Φιγκεϊρέδο μέσα στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής Παπαδόπουλος μετά από συνεννοήση με τον Κουμπαράκη που βρισκόταν στο VAR, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, σε μία φάση που από τα ριπλέι της φαίνεται να υπάρχει παράβαση.

Η ομάδα του Μάρτινς μετά τη σημερινή της νίκη συνεχίζει να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας πλέον 19 βαθμούς, με τους μελανόλευκους να παραμένουν στους 13.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν τον ΟΦΗ και έψαξαν το γρήγορο γκολ, το οποίο ευτύχησαν να το πετύχουν στο 11ο λεπτό.

Αφού ο Λοβέρα στο 3ο λεπτό σημάδεψε το δοκάρι του Σωτηρίου οκτώ λεπτά αργότερα η υπεροχή των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς, καθώς μετά από σέντρα του Ποντένσε ο Σουντανί με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Παρά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ ήταν πίσω στο σκορ, ακολούθησε πιστά το πλάνο του και με επιθετική νοοτροπία, έψαξε το γκολ της ισοφάριση στις αντεπιθέσεις.

Σε μία αυτές στο 33ο λεπτό ο Φιγκεϊρέδο βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε θέση βολής και ο Σεμέδο προσπάθησε να τον ανακόψει με τάκλιν. 

Οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι, ο Παπαδόπουλος διέκοψε το ματς και,  αφού συμβουλεύτηκε τον Κουμπαράκη που βρισκόταν στο VAR, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, σε μία φάση που φαίνεται να υπάρχει παράβαση.

Εν τέλει ο ΟΦΗ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 45+1′ όταν ο Ναμπί με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη η ομάδα του Σίμου είχε στο 54′ δοκάρι με τον Ναμπί, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Σουντανί με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Στο 66′ οι Πειραιώτες σκόραραν με τον Γκερέρο, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς στο VAR διαπιστώθηκε ότι ο Σουντανί, από τον οποίο ξεκίνησε η φάση, ήταν οφσάιντ.

Στα τελευταία λεπτά οι Κρητικοί προσπάθησα να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο αυτό δεν ήρθε κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της Τρίτης με την Μπάγερν Μονάχου για την 3η αγωνιστική του Champions League.

Κίτρινες: Λοβέρα, Σα – Κοροβέσης

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Τοροσίδης (63′ λ.τρ. Γκασπάρ), Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Λοβέρα (56′ Μασούρας), Σουντανί (82′ Καμαρά), Γκερέρο.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος (64′ Κουτρουμπής), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης (87′ Βαζ), Ναμπί, Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο (71′ Μάνος)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης