Ένα γκολ έφτανε και… περίσσευε στην Skoda Ξάνθη, προκειμένου να περάσει νικηφόρα από το «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Λουτσέσκου με τέρμα του Καπετάνου στο 64ο λεπτό επικράτησε με 1-0 των γηπεδούχων και παραμένει σε τροχιά πλέι οφ, την ώρα που το συγκρότημα του Αναστόπουλου με 13 μόλις βαθμούς θέλει ένα θαύμα για την παραμονή.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος και πίεσε την άμυνα της Ξάνθης. Μάλιστα στο 21′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ροβίθης έβγαλε παράλληλη σέντρα, όμως ο Μπαξεβανίδης απομάκρυνε σωτήρια, λίγο πριν η μπάλα φτάσει στον Περογαμβράκη, που βρισκόταν αμαρκάριστος μπροστά στο άδειο τέρμα.

Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο με τους παίκτες των δύο ομάδων να δίνουν μάχη για τον έλεγχο στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Δυνατές προσωπικές μονομαχίες, χωρίς όμως ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, και με τους γηπεδούχους να έχουν μια φλύαρη υπεροχή, κύλησαν τα υπόλοιπα λεπτά έως τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου μπήκε πάλι πιο δυνατά στο γήπεδο και στο 50′ έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν δυνατό σουτ του Περογαμβράκη ο Κυριακίδης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ξάνθη κατάφερε, όμως, ν’ αντιδράσει στη συνέχεια με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, καθώς στο 64ο λεπτό βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Τότε μετά από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια και σέντρα του Λουσέρο, ο Παντελής Καπετάνος με τακουνάκι στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια.

Στη συνέχεια η ομάδα του Αναστόπουλου προσπάθησε ν’ αντιδράσει, πίεσε την εστία της Ξάνθης, αλλά οι προσπάθειες του ήταν χωρίς έμπνευση και εύκολα ανακόπτονταν από τους αμυντικούς της ακριτικής ομάδας. Από την πλευρά της η Ξάνθη στα τελευταία λεπτά οπισθοχώρησε για να κρατήσει τη νίκη και το πέτυχε, χωρίς μάλιστα να έχει μεγάλη πίεση από τους γηπεδούχους.

Kίτρινες: Κουτσιανικούλης, Μονιάκης (στον πάγκο), Κάλαϊτζιτς, Μερεμπασβίλι, Μακρής – Ομπόντο, Μπαξεβανίδης.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης (37′ Τζορτζ), Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μεπρεμπασβίλι, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι, Μπαξεβανίδης, Σολτανί, Παπάζογλου, Φερνάντεθ (78′ Γουάλας), Ομπόντο, Βασιλακάκης, Φλίσκας (33′ Λουσέρο), Γούτας, Μπέλιτς (52′ Καπετάνος).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης