Μετά τον Ολυμπιακό στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ βρήκε δουλειά ο Χουάνχο Λορένθο στη θέση του υπεύθυνου σκάουτινγκ. Η πρωταθλήτρια Κύπρου είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ισπανού, ο οποίος είχε δουλέψει, στο ίδιο πόστο, για τέσσερα χρόνια στον Πειραιά.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΑΠΟΕΛ με δηλώσεις του στην ισπανική ιστοσελίδα «ideal.es» μίλησε για τη μετακίνησή του από τον Ολυμπιακό Πειραιώς στην Κύπρο: «Ήταν εύκολη για μένα η προσαρμογή, αφού δούλεψα στην Ελλάδα για τέσσερα χρόνια. Οι δύο χώρες μοιάζουν πάρα πολύ, οπότε πρακτικά δεν υπήρχε κάποια αλλαγή».

Για τις ομοιότητες του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ τόνισε: «Υπάρχουν τρόποι για να κατανοήσεις τις καθημερινές απαιτήσεις δύο ομάδων με τους ίδιους στόχους. Το επίπεδο των προσδοκιών και των απαιτήσεων είναι ψηλό. Είναι ομάδες που θέλουν να κερδίζουν. Ο Ολυμπιακός θα πάρει σίγουρα φέτος το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και θα κερδίσει 19 από τα τελευταία 21, ενώ στην περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ το κερδίσει και εφέτος θα είναι το πέμπτο συνεχόμενο. Το κυπριακό πρωτάθλημα είναι σαφώς πιο ανταγωνιστικό, με τις ομάδες να θέλουν να τερματίσουν ψηλά για να αγωνιστούν στην Ευρώπη».