Ο Ολυμπιακός κρατούσε στα χέρια του μία πολύτιμη νίκη στην έδρα της Φράιμπουργκ για 93 λεπτά, ωστόσο οι Γερμανοί με γκολ στις καθυστερήσεις ισοφάρισαν σε 1-1, αποτέλεσμα που, σε συνδυασμό με τη νίκη 2-1 της Ναντ επί της Καραμπάγκ, σήμανε τον αποκλεισμό των Πειραιωτών από την Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στο κόλπο για την κατάληψη της τρίτης θέσης, που οδηγούσε στο Europa Conference League, καθώς ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, μετά το τέρμα του Ελ Αραμπί στο 17ο λεπτό, ενώ την ίδια ώρα στο άλλο ματς του ομίλου το σκορ ήταν 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις το γκολ που δέχτηκαν από τον Σιντιλια στο 90+3′ και το δεύτερο τέρμα (2-1) των Γάλλων επί των Αζέρων, επίσης στις καθυστερήσεις, έβαλαν «ταφόπλακα» στις ελπίδες της ελληνικής ομάδας για να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Αυτός ήταν ο δεύτερος βαθμός στον όμιλο του Europa League για τους Πειραιώτες, που θα φιλοξενήσουν στην τελευταία αγωνιστική τη Ναντ των 6 πόντων, σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, μετά την εξέλιξη που είχε η αποψινή βραδιά.

Τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε στο αποψινό ματς ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις, πριν τελικά νικηθεί στις καθυστερήσεις από τον Σιντίλια. Κόκκινη κάρτα αντίκρισε στο τέλος ο Μπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ο Μίτσελ παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-4-2. Πιο συγκεκριμένα ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Άβιλα, Ντόι, Μπα και Βρουσάι ξεκίνησαν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Οι Εμβιλά και Χουάνγκ ήταν στα χαφ, οι Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρας βρίσκονταν στα «φτερά», με τον Μπιέλ να πλαισιώνει τον Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν στο πρώτο ημίχρονο την καλύτερη εφετινή εμφάνισή τους και έχασαν ευκαιρίες για να προηγηθούν με διαφορά δύο τερμάτων, κάτι που εν τέλει πλήρωσαν στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα του Μίτσελ απείλησαν πρώτη φορά πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όταν μετά από ωραία κυκλοφορία η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, που δεν είχε καλή ισορροπία και το βολέ του μέσα από την περιοχή έφυγε ψηλά άουτ.

 

Δεν συνέβη το ίδιο όμως στο 17ο λεπτό, όταν, και πάλι με υποδειγματική κυκλοφορία, ο Γκάρι Ροντρίγκες βρήκε τον Μασούρα, εκείνος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Μπιέλ σούταρε με τον Φλέκεν να αποκρούει και τον Ελ Αραμπί να παίρνει το «ριμπάουντ», ανοίγοντας το σκορ.

 

Έξι λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει, όταν σε νέα ταχύτατη αντεπίθεση ο Εμβιλά βρήκε με τη μία τον Ροντρίγκες, που έβγαλε τον Μασούρα στην περιοχή, εκείνος πέρασε τον Φλέκεν αλλά έστειλε την μπάλα (με το αριστερό) στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

 

 

Η υποδειγματική παρουσία των φιλοξενούμενων στα πρώτα 45 λεπτά έφερε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 35΄, με τον Ελ Αραμπί να δίνει στον Μασούρα που ξεπέρασε τον Φλέκεν και γύρισε την μπάλα από πλάγια, αλλά τη στιγμή που ο Μπιέλ πήγε να σκοράρει σε άδεια εστία τον κόντραρε αμυντικός της Φράιμπουργκ με σωτήριο τάκλιν.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φράιμπουργκ ανέβασε την πίεση της, για να χάσει την πρώτη ευκαιρία της στο παιχνίδι στο 59΄, όταν ο Κίμπλερ σούταρε πολύ δυνατά μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε μια απίθανη απόκρουση με το ένα χέρι.

Από εκείνο το σημείο έως και τη στιγμή της ισοφάρισης ο διεθνής τερματοφύλακας «κατέβασε» ρολά με μία σειρά από εκπληκτικές αποκρούσεις: στο 76΄ έβγαλε το σουτ του Πέτερσεν, στο 81΄ την καρφωτή κεφαλιά του Γκίντερ και στο 88΄ σε νέα εξ επαφής κεφαλιά του Γέονγκ.

 

 

Στο 90΄+3 όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καθώς η κεφαλιά του Κίμπλερ από εκτέλεση κόρνερ έστειλε στην μπάλα στη δεξιά γωνία του και τον Ολυμπιακό εκτός Ευρώπης.

 

 

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ (Κρίστιαν Στράιχ): Φλέκεν, Κίμπλερ, Γκίντερ, Λάινχαρτ (77΄ Σιντίλια), Γκίντερ , Κεϊτέλ (63΄ Εγκεστάιν), Χέφλερ, Ντόαν (63΄ Βάισχοπτ), Γκρίφο , Γκρέγκοριτς (72΄ Πέτερσεν), Κιερέ (63΄ Γου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Μπα, Βρουσάι (82΄ Ρέτσος), Εμβιλά, Χουάνγκ, Γκ. Ροντρίγκες (39΄ Ρέαμπτσιουκ), Μασούρας (82΄ Βαλμπουενά), Μπιέλ (69΄ Κούντε), Ελ Αραμπί (82΄ Ουί Τζο).

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο:

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 1-1

Νάντ – Καραμπάγκ 2-1

Η βαθμολογία

Φράιμπουργκ 13

Καραμπάγκ 7

Ναντ 6

Ολυμπιακός 2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης