Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) επέλεξε τον Ολυμπιακό για να παρουσιάσει τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας του στα υπόλοιπα μέλη του οργανισμού, τα οποία προέρχονται από ομάδες όλης της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, από τα εκατοντάδες μέλη του, το European Club Association επέλεξε επτά ομάδες για να παρουσιάσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και ο Ολυμπιακός ήταν ανάμεσα σε αυτές, μαζί με τις Μπάγερ Λεβερκούζεν, Άγιαξ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρέιντζερς, Ίντερ και Λέγκια Βαρσοβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διήμερο 29-30 Μαΐου εκπρόσωποι ομάδων απ΄ όλη την Ευρώπη (Ίντερ, Αϊντχόφεν, Ρέιντζερς, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Κρακοβία, Τζουγκάρντεν, Νεφτοχίμικ Μπουργκάς, Νοά, Πιούνικ, Πετρολούλ Πλοϊέστι, Ερυθρός Αστέρας, Βίσλα Κρακοβίας, Πόγκον Στσέτσιν), βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο της πειραϊκής ομάδας και παρακολούθησαν ένα πλήρες σεμινάριο αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί η «ερυθρόλευκη» ακαδημία. Προπονητές της ακαδημίας μίλησαν στους εκπροσώπους των ομάδων του εξωτερικού, οι οποίοι παρακολούθησαν και προπόνηση τμήματος της ακαδημίας.

Την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου μίλησε ο προπονητής των Νέων του Ολυμπιακού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ενώ οι εκπρόσωποι των ομάδων παρακολούθησαν και μέρος των αγώνων του τουρνουά «Youth Football Tournament», με ασυνόδευτα ανήλικα και νεαρούς ποδοσφαιριστές από τις σχολές και την ακαδημία του συλλόγου.

Λίγο πριν από το τέλος της ημέρας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προπόνηση της ομάδας Κ17, η οποία προετοιμάζεται να λάβει μέρος στο Final-4 της Super League Κ17, ενώ στην αρχή της ημέρας μίλησε και ο συνεργάτης του Ζοζέ Ανιγκό, Τόμας Μπενεντέτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη δεύτερη ημέρα μίλησαν ο προπονητής του τμήματος κάτω των 17 ετών του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μαυρογενίδης, όπως και ο προπονητής φυσικής κατάστασης της ομάδας Κ19, Ηλίας Αμπατζίδης, ενώ τον τρόπο ανάλυσης των αγώνων παρουσίασε ο επικεφαλής του τμήματος αναλυτών, Ηλίας Αρματάς.

Μετά τις παρουσιάσεις των δύο προπονητών ακολούθησε γεύμα. Στη συνέχεια ο διευθυντής του δικτύου σχολών ποδοσφαίρου, Βασίλης Νάνος, μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του, Χρήστο Σολωμό, παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας των σχολών του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και εξωτερικό και το διήμερο ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο εκπρόσωπος και Football Development Manager του ECA, Πούγια Γιαγκουμπίνια, ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό για τη φιλοξενία και εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή του για τις εμπειρίες που αποκόμισαν τα μέλη του ECA, όπως και το υψηλό επίπεδο γνώσεων και παροχών που πρόσφεραν τα μέλη της «ερυθρόλευκης» ακαδημίας σε όλους τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών ομάδων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης