Στο «Γ. Καραϊσκάκης» στρέφονται τη Δευτέρα όλα τα βλέμματα, καθώς θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ (20:00, Cosmote Sport 1), με το οποίο πέφτει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Τόσο οι Πειραιώτες όσο και ο «δικέφαλος» του Βορρά θα παλέψουν μέχρις εσχάτων για τη νίκη, καθώς δεν θέλουν να χάσουν… κάθε επαφή με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος προελαύνει, κάνοντας το «8 στα 8» την Κυριακή με τη νίκη του (2-0) στην έδρα της Λαμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν στο ματς με ανεβασμένη ψυχολογία, έπειτα από τη «λευκή» ισοπαλία που απέσπασαν από την Καραμπάγκ, με την οποία έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης, που οδηγεί στο Europa Conference League.

Ο Μίτσελ, ο οποίος, σε δηλώσεις που έκανε το Σάββατο, ανέφερε ότι αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ομάδα του ως μία ευκαιρία για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, δεν θα έχει στη διάθεσή του απέναντι στον ΠΑΟΚ τον Μαρσέλο.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ υπέστη μία σύσπαση στο δεξιό τετρακέφαλο κι έμεινε εκτός αποστολής, καθώς ο Ισπανός προτίμησε να τον προφυλάξει για τη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο συνέβη και με τον Άβιλα που ακόμη δεν είναι στο 100%, ενώ έξω έμειναν για διάφορους λόγους και οι Σίμε Βρσάλικο, Παπέ Αμπού Σισέ και Κώστας Φορτούνης.

Αντιθέτως, κανονικά συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή από τον τεχνικό του Ολυμπιακού οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Γιαν Εμβιλά, Παναγιώτης Ρέτσος και Ντιέντιε Σαμασέκου.

Αναλυτικά, η αποστολή των «ερυθρολεύκων»: Αγκιμπού Καμαρά, Ουσεϊνού Μπα, Μπακαμπού, Μπουχαλάκης, Ελ Αραμπί, Ιν Μπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ρέτσος, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Ουί Τζο Χουάνγκ, Βαλμπουενά, Βρουσάι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το ματς ενδέχεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τον «δικέφαλο» του Βορρά, μετά από πέντε χρόνια παρουσίας του στην Τούμπα και πρόσφατα υπέγραψε στους Πειραιώτες.

Στον αντίποδα, οι «ασπρόμαυροι» συμπλήρωσαν τρία ματς χωρίς νίκη (δύο ισοπαλίες και μια ήττα). Ως εκ τούτου θέλουν πάση θυσία τη νίκη απέναντι στον περυσινό πρωταθλητή Ελλάδας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τις πρώτες θέσεις.

Πάντως η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παραταχθεί με απουσίες στο Φάληρο.

Οι Γιάννης Μιχαηλίδης και Μπράντον Τόμας και Αντελίνο Βιεϊρίνια αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, κι έτσι δεν συμπεριελήφθησαν στην αποστολή που ανακοίνωσε την Κυριακή ο Λουτσέσκου, ενώ εκτός είναι και τιμωρημένος Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος είχε αποβληθεί στην αναμέτρηση της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Λεβαδειακό.

Αναλυτικά οι παίκτες που συνθέτουν την αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Μπαλωμένος, Λύρατζης, Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ντάντας, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Κουαλιάτα, Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Γκορντεζιάνι.

Η κεντρική επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ όρισε τον Λετονό διαιτητή, Αντρίς Τρεϊμάνις να διευθύνει το ντέρμπι στο Φάληρο.

Βοηθοί του 37χρονου διεθνούς ρέφερι από την πρώτη κατηγορία της UEFA θα είναι οι συμπατριώτες του Χάραλντς Γκουντερμάνις, Αλεκσέις Σπασγιονίκοβς.

Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Περάκης, ενώ στο VAR θα βρίσκονται ο Πορτογάλος Ζοάο Πινέιρο με τον Φωτόπουλο. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης