Σ’ ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Στίβεν Τζέραρντ η Λίβερπουλ νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο «Άνφιλντ».

Οι γηπεδούχοι ήταν τουλάχιστον μια ταχύτητα πάνω από τον Ολυμπιακό και έφτασαν σε μια άνετη νίκη με σκορ 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» στο α’ ημίχρονο είχαν αρκετά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι και χάρις στον Μέγερι κράτησαν το σκορ στο 1-0, από το γκολ του Άλεν στο 23ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επανάληψη οι πολλές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό του αγώνα, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο 2-0 με τον Χέντερσον (62’).

Οι Πειραιώτες απείλησαν σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Στο 84ο λεπτό ο Στίβεν Τζέραρντ έγινε αλλαγή γνωρίζοντας την αποθέωση απ’ όλο το γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φάσεις και γκολ

23′ Ευκαιρία για τη Λίβερπουλ. Τακουνάκι του Άσπας, η μπάλα φτάνει στον Άλεν που σουτάρει ψηλά άουτ.

1-0: Η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό με τον Άλεν, με κοντινή προβολή, μετά από εξαιρετική πάσα του Άσπας. Προηγήθηκε λάθος του Μεντζανί.

28′ Κούρσα του Στέρλινγκ, που δεν μπορεί να ανακόψει ο Φέισα, κερδίζει κόρνερ.

29′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Λίβερπουλ. Μετά από κόρνερ, ο Άγκερ παίρνει την κεφαλιά και ο Άσπας από κοντά σουτάρει, αλλά ο Μέγιερι ενστικτωδώς αποκρούει με τα πόδια.

33′ Σουτ του Τζόνσον με το αριστερό εκτός περιοχής, η μπάλα λίγο άουτ.

39′ Καλή στιγμή για τη Λίβερπουλ, σέντρα από τα δεξιά, με τον Άλεν να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ.

40′ Ο Μέγιερι προλαβαίνει τον Τζέραρντ, που εφορμούσε στην καρδιά της περιοχής.

42′ Καταπληκτικός συνδυασμός των παικτών της Λίβερπουλ, ο Στέρλινγκ κόβει την πάσα δεξιά, αλλά προλαβαίνει ο Μέγιερι.

51′ Σέντρα-σουτ του Τζέραρντ, η μπάλα περνά άουτ χωρίς να απειλήσει.

55′ Ο Κουτίνιο μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά μπλοκάρει ο Ρομπέρτο.

55′ Γυριστό του Τσόρι μέσα από την περιοχή, κοντράρει η μπάλα στον Τουρέ.

61′ Καταπληκτική μπαλιά του Κουτίνιο στον Στέρλινγκ, αυτός πλασάρει πάνω από τον Ρομπέρτο, η μπάλα λίγο άουτ.

2-0: Οι γηπεδούχοι διπλασιάζουν τα τέρματά τους στο 62ο λεπτό με τον Χέντερσον, με εξαιρετικό πλασέ στην έξοδο του Ρομπέρτο, μετά από ωραία μεταβίβαση του Στέρλινγκ.

63′ Μακρινό σουτ του Μασάντο, δεν ανησυχεί ο Μινιολέ.

71′ Σωτήρια επέμβαση του Ρομπέρτο σε σουτ του Ενρίκε.

75′ Ο Άγκερ κόβει προ του Σαβιόλα, που δέχτηκε όμορφη πάσα από τον Σιόβα.

81′ Παραλίγο να σκοράρει ο Φάουλερ, αλλά το σωτήριο τάκλιν του Παπαδόπουλου απομακρύνει σε κόρνερ.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Ενρίκε, Τουρέ (62′ Κάραγκερ), Άγκερ, Λούκας, Άλεν (62′ Χέντερσον), Τζέραρντ (84′ Σπίρινγκ), Κουτίνιο (73′ Φάουλερ), Στέρλινγκ (73′ Λουίς Αλμπέρτο), Άσπας (62′ Σουάρες).

Ολυμπιακός: Μέγιερι (46′ Ρομπέρτο), Σαλίνο (46′ Παπάζογλου), Μεντζανί (58′ Μανωλάς), Σιόβας (76′ Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης (76′ Λυκογιάννης), Τσόρι, Σάμαρης (46′ Βάις), Κάμπελ (76′ Διαμαντάκος), Μήτρογλου (58′ Σαβιόλα).


O Bαγγέλης Μαρινάκης βράβευσε τον Στίβεν Τζέραρντ, αλλά και τα θύματα της Λίβερπουλ


Με τη σειρά της η αγγλική ομάδα βράβευσε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού


Ο αρχηγός των «κόκκινων» αγκαλιά με την κορούλα του


Ο Άγγλος μέσος γνωρίζει την αποθέωση από τους φίλους της Λίβερπουλ, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τις τρεις κόρες του

Πριν από το ματς…

Πριν από την έναρξη του αγώνα ο μέσος των «κόκκινων» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τις κόρες του (την μικρότερη αγκαλιά), γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους της Λίβερπουλ.

Μία μεγάλη σημαία με τη φωτογραφία του Τζέραρντ κυματίζει ψηλά στο «Άνφιλντ», ενώ όλος ο κόσμος έχει κασκόλ με το όνομα του μεγάλου άσου των «ρεντς».

Ο Τζέραρντ σε αριθμούς: 15 χρόνια παρουσίας, 630 παιχνίδια, 159 γκολ, 102 συμμετοχές με την Εθνική, 9 μεγάλα τρόπαια και 10 χρόνια ως αρχηγός.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ επέλεξε τους Πρωταθλητές Ελλάδας, διότι στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό το 2005 (3-1) είχε σηματοδοτήσει την πρόκριση της ομάδας του στoυς «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας στη συνέχεια στην κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον αλησμόνητο τελικό με τη Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη!

Ο Τζέραρντ σε εκείνο το παιχνίδι είχε σημειώσει το τρίτο γκολ, το οποίο έδωσε και την πρόκριση στην αγγλική ομάδα!

Τα εισιτήρια του αγώνα έχουν προπωληθεί εδώ και εβδομάδες και όλα τα έσοσα θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Η Λίβερπουλ θα τα δώσει στα ιδρύματα που έχει υπό την προστασία του Τζέραρντ, ενώ οι Πειραιώτες σε ιδρύματα στον Πειραιά.

Στα… ντεσού της αναμέτρησης είναι ότι θ’ αγωνιστούν (προφανώς στα τελευταία λεπτά) και ποδοσφαιριστές που υπήρξαν συμπαίκτες του Τζέραρντ, την προηγούμενη δεκαετία!

Φυσικά από την πλευρά του ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει την ομάδα στο πρώτο από τη σειρά των σπουδαίων φιλικών που θα δώσει μέσα στον Αύγουστο. Ακολουθούν αυτά με Άντερλεχτ (την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη) και Βαλένθια στο «Μεστάγια».

Σε ότι αφορά τα πλάνα του Μίτσελ, ο Ισπανός τεχνικός πρόκειται να κατεβάσει μια δυνατή ενδεκάδα σε σχήμα 4-2-3-1. Ο Ρομπέρτο θα υπερασπιστεί στην εστία, μπροστά του στην καρδιά της άμυνας θα βρίσκονται οι Σιόβας και Μεντζανί ενώ τα δύο πλάγια μπακ θα είναι ο Σαλίνο στα δεξιά και ο Χολέμπας στα αριστερά. Στον χώρο του κέντρου ο Μανιάτης θεωρείται σίγουρος και πιθανότατα να πλαισιώνεται από τον Φέισα. Αν τελικά ο δεύτερος δεν είναι απόλυτα έτοιμος. τότε τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Μασάδο.

Μπροστά τους θα βρίσκεται η τριπλέτα τον Κάμπελ, Τσόρι και Βάις. Υπάρχει μια πιθανότητα αντί του Κοσταρικανού να προτιμηθεί ο Φετφατζίδης, ενώ στην κορυφή μάλλον ο Μήτρογλου θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει με τον Σαβιόλα να τον αντικαθιστά κάποια στιγμή μέσα στο ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εξέδρες του Άνφιλντ θα βρεθεί και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ η αποστολή του Ολυμπιακού θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης