Μπορεί να συνάντησε σθεναρή αντίσταση ο Ολυμπιακός από την Καλλονή, ωστόσο επιβλήθηκε με 1-0 των νεοφώτιστων στο ΟΑΚΑ (σ.σ.: ήταν τυπικά γηπεδούχος η ομάδα της Μυτιλήνης) και ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

Ο Μανιάτης στο 61΄ πέτυχε το γκολ στον αγώνα με τον οποίον ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είσοδος του Φετφατζίδη, αντί του Βάις στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε φρεσκάδα και επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό, που κατάφερε να γίνει πιο απειλητικός προς την εστία του Σιδεράκη.

Ο αγώνας

Με όπλο της τον ενθουσιασμό, αλλά και την άγνοια κινδύνου που χαρακτηρίζει τον «πρωτάρη», η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη κατάφερε να κρατήσει στο «μηδέν» τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι να ανοίξει το σκορ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μόνο μία σοβαρή ευκαιρία, όταν στο 23΄ ο Σιδεράκης πρόλαβε τον Κάμπελ.

Από εκεί και πέρα απείλησαν κυρίως με “στημένες” φάσεις, ενώ ήταν εμφανές το πρόβλημα της ομοιογένειας καθώς στην ενδεκάδα βρέθηκαν επτά νέοι παίκτες. Χρειάστηκε η είσοδος των “παλιών” Φετφατζίδη, Μήτρογλου για να βελτιωθεί η επιθετική εικόνα του “Θρύλου”.

Στο 61΄ ο Τσόρι Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ και ο Μανιάτης εντελώς ακάλυπτος (αδικαιολόγητα) έγραψε εύκολα το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα η Καλλονή έχασε τη μία και πολύ μεγάλη ευκαιρία να “στριμώξει” τους πρωταθλητές, όταν ο Λεοζίνιο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ.

Αμέσως μετά (64΄) ο Σιδεράκης σταμάτησε εντυπωσιακά τον Μήτρογλου και στο 84΄ έκανε το ίδιο με τον Φετφατζίδη.

Ο γκολκίπερ της Καλλονής ήταν εξαιρετικά σταθερός στις επεμβάσεις του και ο κύριος λόγος για τον οποίον οι γηπεδούχοι έμειναν “ζωντανοί” στο κυνήγι μιας μεγάλης έκπληξης, έως το τέλος του αγώνα.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κίτρινες: Αναστασιάδης, Γιόναν Γκαρσία, Ποντάνι

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Πίντο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Φαρία, Λεοζίνιο (88΄ Μπουρούς), Μανούσος, Γιόναν Γκαρσία (83΄ Γιουκαρής), Καζάκης (83΄ Γάλας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μετζανί, Σιόβας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Τσόρι Ντομίνγκες (81΄ Φουστέρ), Βάις (46΄ Φετφατζίδης), Κάμπελ, Σαβιόλα (59΄ Μήτρογλου).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης