Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν… σίφουνας το βράδυ του Σαββάτου από τη Ριζούπολη, συντρίβοντας με 5-0 σκορ τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 17η αγωνιστική της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» με την αποψινή τους επικράτηση αναδείχθηκαν και τυπικά πρωταθλητές χειμώνα, ενώ κατέρριψαν ακόμη δύο ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Μίτσελ πραγματοποίησε τον καλύτερο πρώτο γύρο πρωταθλήματος στην ιστορία της, με απολογισμό 16 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ παράλληλα έμεινε αήττητη για 30ο εκτός έδρας παιχνίδι, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της ομάδας του Νίκου Γουλανδρή. 

Παράλληλα ο Ολυμπιακός, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, θα κλείσει τον πρώτο γύρο με διψήφια διαφορά από τον «δικέφαλο» του Βορρά, επίδοση που είναι η καλύτερη ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο της βαθμολογίας.

Δύο γκολ (63′, 80′) σημείωσε απέναντι στην «ελαφρά ταξιαρχία» ο Σαβιόλα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ σκόραραν επίσης οι Φουστέρ (26′), Μανωλάς (31′) και Σάμαρης (41′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή του παιχνιδιού, ωστόσο ο Απόλλωνας στάθηκε καλά στα πρώτα 25 λεπτά του ματς, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί ιδιαίτερα από τους πρωταθλητές.

Πάντως η ομάδα του Σάντσες, μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε «κατέρρευσε», γνωρίζοντας μία βαριά ήττα μετά από το αήττητο σερί που «έτρεχε» τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές.

Το 1-0 για τους Πειραιώτες έγινε στο 26’ από τον Φουστέρ, ο οποίος μετά από κόρνερ του Χολέμπας και την κεφαλιά του Σιόβα έγινε αποδέκτης της μπάλας και νίκησε από κοντά τον Τζόρβα.

Πέντε λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να πάρουν «αέρα» δύο τερμάτων με σκόρερ αυτήν την φορά τον Μανωλά, που μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή του Απόλλωνα, με πλασέ ανάγκασε τον γκολκίπερ της «ελαφράς ταξιαρχίας» να μαζέψει και πάλι την μπάλα από τα δίχτυα του.

Ο Ολυμπιακός πάντως δεν αρκέστηκε στο υπέρ του 2-0 και «καθάρισε» ουσιαστικά το ματς πριν το ημίχρονο, πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ στο 41’ με δράστη τον Σάμαρη, ο οποίος έκανε την κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με εντυπωσιακό σουτ πάνω στην κίνηση έδωσε στην μπάλα πορεία προς το απέναντι παραθυράκι του Τζόρβα.

Όπως ήταν φυσικό το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο είχε τυπική διαδικασία, με τα πράγματα να γίνονται ακόμη πιο εύκολα για τους Πειραιώτες, καθώς απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κανακούδη στο 53΄για διαμαρτυρία.

Στη συνέχεια η ομάδα του Μίτσελ έριξε ταχύτητα, ωστόσο πέτυχε ακόμη δύο τέρματα (είχε και δοκάρι στο 60’ με τον Μανιάτη) με τον Σαβιόλα, που πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και «χτύπησε» δις (63’, 80’), «σφραγίζοντας» με τον καλύτερο τρόπο τον θρίαμβο του Ολυμπιακού.

Απόλλωνας Σμύρνης-Ολυμπιακός 0-5

Γκολ: 26′ Φουστέρ, 31′ Μανωλάς, 41′ Σάμαρης, 63′, 80′ Σαβιόλα

Κίτρινες: Κανακούδης, Πετρόπουλος, Κόρμπος, Χατζηζήσης – Τόρες, Φουστέρ

Κόκκινες: Κανακούδης (53′ δεύτερη κίτρινη)

Δοκάρια: Μανιάτης

Απόλλωνας Σμύρνης (Λόρι Σάντσεζ):
Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Άλβαρες, Κανακούδης, Κόρμπος (84′ Τσεμπερίδης), Τσοκάνης, Αργυρόπουλος, Γκουέλα (66′ Έγκον), Μπάρκογλου, (57′ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μανωλάς, Σιόβας, Μπόνγκ, Σάμαρης (57′ Μανιάτης), Μασάντο (65′ Ιμπαγάσα), Φουστέρ, Κάμπελ, Τσόρι (46′ Σαβιόλα), Ολαιτάν

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης