Την αποχώρηση του Γιάγια Τουρέ από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του, Ντμίτρι Σέλουκ, με δηλώσεις του στη ρωσική ιστοσελίδα «Sport24.ru».

Αίσθηση προκαλεί, πάντως, η αναφορά του γνωστού ατζέντη ότι ο Αφρικανός μέσος είχε ουσιαστικά ολοκληρώσει την καριέρα του αποχωρώντας από τη Μάντσεστερ Σίτι και ότι στον Ολυμπιακό υπέγραψε με τη συμφωνία να είναι παίκτης και βοηθός προπονητή, κάτι που όμως δεν άρεσε σε κάποιους μέσα στην ελληνική ομάδα, πάντα σύμφωνα με τον Σέλουκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Γιάγια αποφάσισε να τελειώσει την καριέρα του ως πρωταθλητής. Το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στη Μάντσεστερ Σίτι ήταν το αληθινό τέλος της αγωνιστικής καριέρας του, όχι μόνο σε αυτή την ομάδα, αλλά και γενικά» ανέφερε αρχικά ο Σέλουκ και συνέχισε:

«Επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό, συμφωνήσαμε ότι ο Γιάγια θα ήταν βοηθός προπονητή και, ενόσω θα έπαιζε ακόμη, θα μελετούσε για να πάρει το δίπλωμα.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, στον οποίο ο Γιάγια ξεκίνησε την καριέρα του, υποσχέθηκε ότι θα του έδινε αυτή την ευκαιρία. Όταν όμως ο Γιάγια πήγε εκεί, δυστυχώς αρκετοί στο σύλλογο δεν ενθουσιάστηκαν με την ιδέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό ο Γιάγια έλυσε το συμβόλαιό του, παρότι θα μπορούσε να μείνει στην ομάδα και να πληρώνεται. Είχε μία μεγάλη καριέρα και δεν είναι κάποιος ικέτης που θα έκανε τα πάντα για τα χρήματα».

Ο Ντμίτρι Σέλουκ επισήμανε ότι ο παλαίμαχος πλέον άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει καριέρα προπονητή και τόνισε ότι ήδη από τον προσεχή Ιούνιο θα είναι σε θέση να εργαστεί ως δεύτερος τεχνικός, ενώ έκανε την πρόβλεψη ότι ο Τουρέ θα γίνει ο πρώτος Αφρικανός προπονητής που θα αναλάβει ομάδα της Premier League!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης