Δηλώσεις μετά το ματς με την Κράσνονταρ έκαναν ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο Ματιέ Ντοσεβί και ο Τάσος Αυλωνίτης! Διαβάστε αναλυτικά τις δήλωσαν οι τρεις νέοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερίκ Αμπιντάλ

-Συμφωνείς ότι αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να δουλέψει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι του και όχι τα αποτελέσματα καθαυτά;
«Είναι σίγουρα ένα ματς προετοιμασίας, το πρώτο μας για αυτή τη σεζόν. Έπαιξαν πολλοί παίκτες που δεν γνωρίζονται ακόμη καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθούμε να βρούμε τη θέση μας μέσα στο γήπεδο ο ένας με τον άλλο, τακτικά, πως θα κινούμαστε. Νομίζω ότι το σημαντικό είναι να διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα το πνεύμα μας. Θα θέλαμε να κάνουμε ένα καλό αποτέλεσμα, όμως αυτή τη στιγμή δεν κοιτάμε αυτό, πρέπει να δουλέψουμε επάνω στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και της τακτικής».

-Ποιες είναι οι πρώτες εικόνες σου από την προετοιμασία του Ολυμπιακού εδώ στην Αυστρία;

«Είναι διαφορετική η προετοιμασία από ότι έχω συνηθίσει εν γένει. Πρόκειται για έναν συνδυασμό ασκήσεων δύναμης-ταχύτητας και μπάλα, μοιάζει σε κάποια σημεία με την ισπανική προετοιμασία ίσως. Νομίζω ότι τώρα είναι στο χέρι μας, των παικτών, να προσαρμοστούμε και να έχουμε καθαρό μυαλό για να δουλεύουμε σωστά».

-Αρκετοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού ταξίδεψαν εδώ στο Σβατς για να δουν το παιχνίδι. Θα ήθελες να τους στείλεις ένα μήνυμα;

«Να μην στέκονται στο αποτέλεσμα αυτό. Παίξαμε ένα παιχνίδι προετοιμασίας και αυτό το αποτέλεσμα είναι ίσως ένα… ατύχημα. Τους ευχαριστώ που μας στήριξαν με τη φωνή τους από την εξέδρα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με καλά παιχνίδια και καλά αποτελέσματα, για να κατακτήσουμε τίτλους και να τους δώσουμε τη χαρά που αξίζουν».


Τάσος Αυλωνίτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Θα ήθελα να μας μιλήσεις για τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία με τη νέα σου ομάδα.
«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Η ομάδα μου παρέχει τα πάντα και είμαι τρομερά ικανοποιημένος. Είναι μία προετοιμασία δύσκολη για όλους μας. Η ομάδα προσπαθεί να φτάσει στο 100$%, καθώς παίζουμε και στο Champions League. Και εγώ και οι συμπαίκτες μου δίνουμε τα πάντα για να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα αυτή η προετοιμασία. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έχουμε υγεία και τύχη για να πάμε την ομάδα εκεί που της αξίζει: στην κορυφή».

-Πρώτο παιχνίδι προετοιμασίας, στην παρούσα φάση δεν μετρούν τα αποτελέσματα, αλλά το να βγει η δουλειά που γίνεται. Συμφωνείς;

«Συμφωνώ ναι. Δεχθήκαμε δύο γκολ σε καίρια σημεία. Αυτό που μετράει είναι να αφομοιώσουμε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας και σιγά – σιγά να τα βγάζουμε στο γήπεδο. Σημασία έχει η προσπάθεια, αυτή όμως γίνεται από όλους, ώστε να βλέπουμε διαρκώς πόσο έτοιμοι είμαστε».

-Θέλω να μας μιλήσεις για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι μεγάλη προσωπικότητα, τον Ερίκ Αμπιντάλ. Πως είναι η συνεργασία μαζί του και πως είναι εκτός αγωνιστικού χώρου;

«Από τις πρώτες μέρες που τον έχω γνωρίσει είναι πολύ ταπεινός. Μας δίνει αυτοπεποίθηση γιατί είναι πολύ έμπειρος. Είναι μία προσωπικότητα και στο ποδόσφαιρο και στη ζωή, ξέρουμε όλοι τι έχει περάσει. Θα βοηθήσει και την ομάδα αλλά και εμάς να πάρουμε εμπειρίες και να εξελιχθούμε».

-Ποιος είναι ο στόχος σου;

«Να καθιερωθώ στην ομάδα του Ολυμπιακού, να βγάλω κι εγώ τα πράγματα που μου ζητάει ο προπονητής. Ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει ο Ολυμπιακός στους παίκτες του. Στόχος είναι πάντα η κορυφή»!

Ματιέ Ντοσεβί

-Ποια είναι τα συμπεράσματα που εξάγεις από τις πρώτες μέρες προετοιμασίας;
«Περνάνε πολύ ευχάριστα. Το επιτελείο, η ομάδα όλη, με έχουν δεχθεί πολύ καλά και προσπαθώ να μπω κι εγώ ολοένα και περισσότερο στην ομάδα και να δώσω ότι καλύτερο μπορώ».

-Το σχόλιό σου για το ματς; Συμφωνείς ότι αυτή τη στιγμή τα αποτελέσματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα;

«Είναι αγώνες προετοιμασίες. Τα αποτελέσματα μετρούν πάντα, όμως δεν είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Ο στόχος είναι η δουλειά και να βγάζουμε στα παιχνίδια αυτά που δουλεύουμε. Πρέπει να βγάλουμε αυτοματισμούς στο παιχνίδι μας και για αυτό κάνουμε καθημερινά τις προπονήσεις».

-Προσαρμόζεσαι άμεσα, όπως φαίνεται και σήμερα ήσουν από τους διακριθέντες όσο έπαιξες. Συμφωνείς;
«Πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά. Δεν είμαι ακόμη στο 100% αυτού που μπορώ να αποδώσω και όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου, έτσι και εγώ δουλεύω για αυτό. Προσπαθώ να δουλεύω για να βγάζω αυτοματισμούς με τους συμπαίκτες μου και να γίνομαι ολοένα και καλύτερος».

-Σε προσωπικό επίπεδο ποιοι είναι οι στόχοι σου; Αληθεύει ότι σε παρακολουθούσε και από πέρυσι ο Ολυμπιακός;
«Στόχος είναι να πάρουμε τίτλους και να πετύχουμε διακρίσεις. Αλήθεια είναι ο Ολυμπιακός με παρακολουθούσε από πέρυσι και συνέχισε να το κάνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Με προσέγγισαν ξανά, μου έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν και για αυτό ήρθα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης