Επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό η έκθεση του παρατηρητή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 08:18
Επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό η έκθεση του παρατηρητή

Η έκθεση του παρατηρητή του ντέρμπι κορυφής της Super League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ είναι επιβαρυντική για τους «ερυθρόλευκους».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «dikografies», στη σχετική αναφορά του Γιώργου Τζοβάρα για τα όσα σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο «Καραϊσκάκη» καταγράφεται, μεταξύ άλλων, η κλειστή πόρτα στην είσοδο του πάρκινγκ των αποδυτηρίων του φαληρικού γηπέδου, η φραστική επίθεση στην αποστολή των φιλοξενούμενων από διαπιστευμένους των Πειραιωτών και ο τραυματισμός αστυνομικού.

Παρατίθεται αυτούσια η έκθεση:

Ώρα 17.10

Με τη συνοδεία του βοηθού παρατηρητή πήγα να ελέγξω τη συρόμενη πόρτα εισόδου του ειδικού χώρου στάθμευσης των λεωφορείων μεταφοράς αθλητικών αποστολών.

Διαπίστωσα ότι ήταν κλειστή.

Μετ' ολίγου εμφανίστηκε ο υπεύθυνος εγκατάστασης Βασιλειάδης Βασ., ο οποίος μας δήλωσε ότι η πόρτα θα παραμείνει κλειστή. Την ίδια απάντηση πήραμε και από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Καραπαπά.

Κάλεσα τον Ταξίαρχο κ. Γεωργόπουλο Παν., τους υπεύθυνους ασφαλείας των δύο ομάδων και τον εκπρόσωπο της Σούπερ Λιγκ κ. Άκη Τάκη και τους ενημέρωσα για το γεγονός της μη τήρησης των συμφωνηθέντων στην πρωινή σύσκεψη.

Έθεσα θέμα ασφάλειας της μετακίνησης των αποστολών μέχρι τα αποδυτήρια (100 μ.), διότι υπήρχαν στη μικρή παράπλευρη πόρτα εισόδου που υποδείχθηκε ως η μόνη είσοδος, αρκετά άτομα καθώς και εντός αυτού σε όλη τη διαδρομή προς τα αποδυτήρια.

Αν και έγιναν προσπάθειες να απομακρυνθούν εντελώς, δεν κατέστη δυνατόν.
Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετήθηκαν δύο διμοιρίες εντός του ειδικού χώρου στάθμευσης που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή μετακίνηση της αποστολή του ΠΑΟΚ μέχρι τα αποδυτήρια.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ περιφρουρούμενη από τις δύο διμοιρίες (δεξιά - αριστερά) κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια.

Μετά την πορεία 30 μ. περίπου δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις «θα σας γαμ…» «πουτ…» κ.λπ. από 15-20 άτομα φέροντα διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός καθώς και ρίψη ενός μπουκαλιού νερού προς τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ευρίσκοντο εντός του ειδικού χώρου στάθμευσης, στο ύψος της εισόδου
«διοίκησης - δημοσιογράφοι», χωρίς να πετύχει κάποιον.

Απωθήθηκαν από τις παρευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις ώστε να απομακρυνθούν τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ, με τη χρήση ασπίδων και των κλομπ.

Μετά το συμβάν, με κάλεσε ο επικεφαλής μέτρων τάξης και μου υπέδειξε τραυματία αστυνομικό από το προηγούμενο γεγονός, κατά δήλωσή του.

Κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου

Με την είσοδο των ομάδων και των διαιτητών στα αποδυτήρια, η πόρτα που οδηγεί προς τα αποδυτήρια των διαιτητών, του Ολυμπιακού, είχε κλείσει κατά το ήμισυ (αποτελείται από δύο φύλλα).

Ο εκπρόσωπος της φιλοξενούμενης ομάδας κ. Σαραϊδάρης Δημήτριος δηλωμένος στο φύλλο αγώνα ως γενικός αρχηγός αποπειράθηκε να ανοίξει και το έτερο κλειστό φύλλο της πόρτας.

Ο ευρισκόμενος εκεί Κρητικός Σταύρος, αν. υπεύθυνος ασφαλείας, είχε μαζί του φραστικό επεισόδιο.

Ταυτόχρονα, εντός του χώρου των αποδυτηρίων είχαν εισέλθει παράτυπα επιπλέον 8 άτομα με διαπιστεύσεις της γηπεδούχου, τα οποία απωθήθηκαν από τις παρευρισκόμενες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: dikografies

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 08:45