Πληρώνοντας ακριβά τις επιλογές του Μαρτίνς στη βασική ενδεκάδα,  την αποβολή του Μπενζιά στο 58′ και τα τραγικά λάθη της άμυνάς του στο τέλος, ο Ολυμπιακός έφυγε το βράδυ της Τρίτης με άδεια τα χέρια από το Βελιγράδι, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κατακτήσει το πρώτο του τρίποντο στο φετινό Champions League.

H ομάδα του Πειραιά, μολονότι προηγήθηκε στο «Ράικο Μίτιτς» είδε τους Σέρβους με δύο γκολ στο τέλος να κάνουν την ολική ανατροπή και να την υποχρεώνουν στην ήττα με 3-1 σκορ, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Σεμέδο στο 37΄ ωστόσο στη συνέχεια η ομάδα του Μιλόγιεβιτς, με την οποία σημειωτέον είναι αδερφικά σωματεία, τους πίκρανε, στερώντας τους όχι μόνο τη νίκη, αλλά ακόμη και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι Πειραιώτες, μετά την αποβολή του Μπενζιά δεν άντεξαν και είδαν τους Βούλιτς (62′), Mιλούνοβιτς (87′) και Μποάκιε να γυρίζουν τούμπα το παιχνίδι γέρνοντας την πλάστιγγα του ματς προς τη μεριά των γηπεδούχων.

Απορίες προκάλεσε το εκτεταμένο ροτέισον που έκανε ο Μαρτίνς στη βασική ενδεκάδα των Πειραιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν άραγε πιο σημαντικό το παιχνίδι πρωταθλήματος, που ακολουθεί απέναντι στον Άρη από την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, όπου με νίκη ο Ολυμπιακός θα έμπαινε γερά στο κόλπο της πρόκρισης, κάνοντας παράλληλα αποφασιστικό βήμα για την τρίτη θέση;

Άλλωστε και οι παίκτες που έβαλε βασικούς ο Πορτογάλος σε καμία περίπτωση δεν τον δικαίωσαν, καθώς ο Μπενζιά, πέραν της κόκκινης που δέχθηκε, δεν ξέφυγε από τη μετριότητα, τη ώρα που ο Λοβερά ήταν εκτός κλίματος. 

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν Μονάχου έκανε πάρτι στο Λονδίνο, συντρίβοντας με 7-2 την Τότεναμ, η οποία έκανε το λάθος να προηγηθεί στο ματς, αγριεύοντας τους Βαυαρούς.

 

Ο αγώνας

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιφύλασσε αρκετές εκπληξεις στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφήνοντας στον πάγκο τους -μέχρι τώρα αναντικατάστατους- Ομάρ, Γκιγέρμε, Ποντένσε και Βαλμπουενά.

Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια της ερυθρόλευκης εστίας, με τους Τοροσίδη, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκα να απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Οι Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν στον άξονα, ο Μπενζιά ήταν πιο μπροστά τους με τους Λοβέρα και Μασούρα να πλαισιώνουν τον Γκερέρο στην επίθεση.

Στον αντίποδα ο Μιλόγεβιτς παρέταξε τον Ερυθρό Αστέρα χωρίς εκπλήξεις.

Στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο. Οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειχναν να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, κι έτσι εκτός από ένα μακρινό σουτ του Λοβέρα που πέρασε πολλά μέτρα άουτ, δεν υπήρξε κάποια άλλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ανέβασε στροφές και απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ερυθρού Αστέρα στο 23ο λεπτό, με τον Γκερέρο να κάνει ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, βλέποντας την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Μπόργιαν.

Μάλιστα ένα λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες «φλέρταραν» εκ νέου με το 1-0, όταν ο Τσιμίκας απέφυγε με «ποδιά» τον αντίπαλό του, έκανε τη σέντρα, με τον Γκερέρο να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Εν τέλει η ομάδα του Μαρτίνς, η οποία μέχρι τότε δεν είχε απειληθεί καθόλου από τους γηπεδούχους, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 37ο λεπτό.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα ο Σεμέδο με ένα ωραίο γύρισμα απ’ τα αριστερά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπόργιαν, ο οποίος φέρει ευθύνη σε αυτό το γκολ, καθώς δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της.

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξε με τους παίκτες του Μιλόγεβιτς να πιέζουν και να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Σα.

Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 58′ όταν αποβλήθηκε ο Μπενζιά με 2η κίτρινη κάρτα.

Ο παίκτης των ερυθρόλευκων, «φορτωμένος» με κάρτα απ’ το πρώτο ημίχρονο, πήγε απρόσεκτα πάνω στον Κάνιας σε ακίνδυνο σημείο στο κέντρο του γηπέδου.

O διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητα του και τον απέβαλε, με τους Σέρβους στη συνέχεια, έχοντας πλέον αριθμητικό πλεονέκτημα, να ψάχνουν με μεγαλύτερη ορμή το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο εν τέλει ήρθε στο 62ο λεπτό.

Ο Βούλιτς, ο οποίος ήταν η πρώτη αλλαγή του Μιλόγεβιτς, δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Μεριά και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα, γράφοντας το 1-1.

Στη συνέχεια ο Μαρτίνς, έχοντας προχωρήσει σε δύο διορθωτικές κινήσεις (πέρασε στο ματς τους Ποντένσε και Ομάρ) είδε την ομάδα του να χάνει μεγάλη ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 86′, όταν από πλεονεκτική θέση ο Μεριά κατάφερε να αστοχήσει.

Και αφού δεν κατάφερε να σημειώσει δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός αυτό το πέτυχε στην επόμενη φάση (87’) ο Ερυθρός Αστέρας, κάνοντας την ολική ανατροπή.

Μετά από κόρνερ ο Σεμέδο έχασε τον Μιλούνοβιτς και ο τελευταίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα, η εστία του οποίου παραβιάστηκε και τρίτη φορά.

Στο 90’, και πάλι από κόρνερ, η άμυνα των Πειραιωτών πιάστηκε εκ νέου κοιμώμενη, κι έτσι ο Μποάκιε κατάφερε να σκοράρει, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Κίτρινες: Φαν Λα Πάρα, Ρόντιτς, Μποάκιε, Πέτροβιτς – Τοροσίδης

Κόκκινες: 58′ Μπενζιά (δεύτερη κίτρινη)

Ερυθρός Αστέρας (Μιλόγεβιτς): Μπόριαν, Ντεγκενέκ, Μαρίν, Γκαρσία, Τομανέ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Γιοβάνοβιτς (55′ Βούλιτς), Γκόμπελιτς, Κάνιας (73′ Πέτροβιτς), Φαν Λα Πάρα (62′ Μποάκιε)

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδη, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Καμαρά (89′ Ελ Αραμπί), Μπενζιά, Λοβέρα (61′ Ποντένσε), Μασούρα (79′ Ελαμπντελαουί), Γκερέρο

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Μπάγερν Μονάχου 6 (10-2)

Ερυθρός Αστέρας 3 (3-4)

Ολυμπιακός 1 (3-5)

Τότεναμ 1 (4-9)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης