Με ένα «νοκ άουτ» τουρνουά υπό μορφή final-8, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γερμανία, θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος 2019-20 στο Europa League, όπως ανακοίνωσε η UEFA μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι προημιτελικοί, ημιτελικοί και ο τελικός της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν σε Κολωνία, Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ και Γκελζενκίρχεν το διάστημα 10-21 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγώνες για τη φάση των «16», στο πλαίσιο της οποίας ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Γουλβς, θα διεξαχθούν στις 5-6 Αυγούστου. Η UEFA γνωστοποίησε ότι θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω αν τα παιχνίδια των «16», στα οποία έχει ήδη διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση, θα λάβουν χώρα στην έδρα της ομάδας ή στη Γερμανία.

Η πρόκριση στα ζευγάρια Ίντερ-Χετάφε και Σεβίλλη-Ρόμα, όπου αναβλήθηκε και το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, θα παιχθούν σε μονό αγώνα, σε έδρα που θα ανακοινωθεί.

Οι προημιτελικοί του final-8 θα διεξαχθούν στις 10-11 Αυγούστου, οι ημιτελικοί στις 16-17 Αυγούστου και ο τελικός στην Κολωνία και θα αρχίσουν στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κληρώσεις για τους προημιτελικούς και τους ημιτελικούς του Europa League θα πραγματοποιηθούν στις 10 Ιουλίου στη Νιόν.

Το Γκντανσκ, το οποίο επρόκειτο να φιλοξενήσει τον τελικό του 2020, θα διοργανώσει τον τελικό του 2021, με αποτέλεσμα η Σεβίλλη να αναλάβει την καταληκτική αναμέτρηση του 2022 και η Βουδαπέστη αυτής του 2023.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης