Σε φιλικό αγώνα, ο πρώτος του Ολυμπιακού σε ισπανικό έδαφος κατά τη μίνι προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» στην ιβηρική χώρα, η πειραϊκή ομάδα νίκησε με 2-0 τη Χάντερσφιλντ παίζοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο, δεδομένης της περιόδου και των απουσιών του.

Ιδιαίτερο ήταν το επιθετικό σχήμα που ξεκίνησε ο Μίτσελ στην επίθεση, βάζοντας μαζί Φορτούνη, Μπιέλ και τον Μπακαμπού σέντερ φορ. Ο τελευταίος μάλιστα έχασε την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού, μόλις στο πρώτο λεπτό, όταν μετά την κάθετη του Φορτούνη βγήκε τετ α τετ με τον Μπιλοκάπιτς και πλάσαρε άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 13΄ και σε εκτέλεση κόρνερ του Μπιέλ ο Κασάμι έπιασε κεφαλιά που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της αγγλικής ομάδας. Νέα κεφαλιά, από τον Μπακαμπού στο 26΄, δεν βρήκε στόχο, ενώ ο πρωταθλητής Ελλάδας εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του αγώνα.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού επισφραγίστηκε στο 39΄, με τον Κώστα Φορτούνη να παίρνει την μπάλα από τον Μπιέλ και να ανοίγει το σκορ, αφού πρώτα συνέκλινε προς τον άξονα. Ως τη λήξη του ημιχρόνου ο πειραϊκός σύλλογος είχε άλλες δύο ευκαιρίες, με τον Μπιλοκάπιτς να νικά τον Μπακαμπού στο 42΄ και τον Σαμασέκου λίγο αργότερα να σουτάρει ελάχιστα άουτ.

Προϊόντος του χρόνου ο Μίτσελ άλλαξε σταδιακά σχεδόν ολόκληρη την ενδεκάδα, ενώ στο 59΄ ο Μαρσέλο αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Λάιντνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα (53΄) ο πολύ δραστήριος Φορτούνης είδε την προσπάθειά του να απομακρύνεται σχεδόν πάνω στην γραμμή, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Ελ Αραμπί στο 72ο λεπτό, όταν μετά την πάσα του Βρουσάι σκόραρε σουτάροντας με το αριστερό.

Ο Μίτσελ χρησιμοποίησε τους: Κρίστινσον (46’ Τζολάκης), Ανδρούτσος (61’ Βρουσάι), Ρέτσος, Ντόι (70’ Καλογερόπουλος), Μαρσέλο (59’ λ. τρ. Λάιντνερ), Σαμασέκου (61’ Μπουχαλάκης), Κασάμι (70’ Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά (70’ Νταμπό), Φορτούνης (61’ Μπόουλερ), Μπιέλ (61’ Μασούρας), Μπακαμπού (61’ Ελ Αραμπί).

Η Χάντερσφιλντ ξεκίνησε με τους Μπιλοκάπιτς, Αντζορίν, Ρούφελς, Κασουμού, Χόλμς, Ρουντόνι, Γουάρντ, Τζάκσον, Λις, Σπένσερ, Χέλικ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης