Στον πρώτο του αγωνα στο Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε να βρει δίχτυα. Και όχι απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο αλλά κόντρα στην Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς», βάζοντας έτσι την υπογραφή του στο σημαντικότερο «διπλό» (3-2) του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον, ο οποίος μιλώντας στη NOVA, εξέφρασε μεταξύ άλλων την ελπίδα του να σκοράρει εκ νέου απέναντι στους «κανονιέρηδες» την Τετάρτη στον «τελικό» του «Γ. Καραϊσκάκης», στον οποίο οι Πειραιώτες θέλουν έναν βαθμό για να βρεθούν σίγουρα στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισλανδός επιθετικός:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ότι αντιμετώπισε με σοβαρότητα το ματς με τον Παναιγιάλειο ο Ολυμπιακός, καθώς έπαιζε με ομάδα της Football League: «Ναι, αυτό το δείχνει και το αποτέλεσμα. Όταν κερδίζεις ένα παιχνίδι με 4-0 αυτό δείχνει ότι το αντιμετώπισες με σοβαρότητα. Κάποιοι παίκτες ήταν αρκετό καιρό εκτός επίσημων παιχνίδι και χρειαζόντουσαν ένα διάστημα προσαρμογής. Όμως απ’ ότι φάνηκε ότι όλη η ομάδα το αντιμετώπισε με σοβαρότητα και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα».

Για το ματς του Σαββάτου με τον Πανθρακικό και αν είναι εφικτό να συνεχιστεί το σερί επιτυχιών:
«Φυσικά, η νίκη είναι ο στόχος μας σε κάθε αγώνα. Είμαστε πρωτοπόροι και πρέπει να πηγαίνουμε για τη νίκη σε κάθε ματς. Δεν έχει διαφορά για εμάς αυτός ο αγώνας. Έχουμε την ίδια στρατηγική για όλους τους αγώνες, είτε παίζουμε με την Άρσεναλ, είτε με την Μπάγερν, είτε… με τον Ατρόμητο. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε παντού».

Για τις συνθήκες που έχει βρει στον Ολυμπιακό:
«Είναι ένας συνδυασμός καλής ομάδας και καλών παικτών. Υπάρχει καλό δέσιμο ανάμεσα στους παίκτες και την ομάδα. Γίνεται και καλή προετοιμασία από τους προπονητές, που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Βρίσκονται εδώ πολλοί μεγάλοι παίκτες και κάποιος λόγος υπάρχει που θέλουν να συνεχίσουν εδώ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα και ένα μεγάλο όνομα στην Ευρώπη».

Για τη ζωή του στην Ελλάδα:
«Είναι πολύ ωραία στην Αθήνα. Είναι όμορφη πόλη για να ζεις εδώ και είμαι χαρούμενος».

Για τις ουρές του κόσμου για τα πάρουν εισιτήριο για το ματς με την Άρσεναλ: «Δεν είναι η επόμενη υποχρέωση μας, αλλά δεν μπορεί κανείς να αποφύγει το να σκέφτεται τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι για εμάς φέτος. Είναι πολύ μεγάλος αντίπαλος, είναι πολύ λογικό οι φίλαθλοι μας να γεμίσουν το γήπεδο και περιμένουμε να δημιουργήσουν μια φανταστική ατμόσφαιρα. Όπως έκαναν και στην αναμέτρηση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Έχω δει κάποιες εικόνες από τις ουρές και η παρουσία τους είναι πάντα σημαντική για εμάς».

Για το γκολ που πέτυχε στο Λονδίνο:«Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά και αξέχαστα γκολ για πολλούς λόγους. Η νίκη επί της Άρσεναλ ήρθε στον πρώτο μου αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν ξεχωριστό γκολ για πολλούς λόγους. Φυσικά ήταν ωραίο για εμένα που βοήθησα την ομάδα να φθάσει στη νίκη. Και ελπίζω να το επαναλάβω την Τετάρτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης