Υπό το βλέμμα του νέου του προπονητή, Βιτορ Περέιρα και με τον Αντώνη Νικοπολιδη υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα την Τετάρτη από τον Ταύρο, επικρατώντας με 2-0 του Φωστήρα, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής, για τον 1ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι προκρίθηκαν στους «16», ως πρώτοι στον όμιλό τους με επτά βαθμούς, προηγήθηκαν στο 15′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη (καταλογίστηκε για χέρι του Κακαρά, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει από το ριπλέι) ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους δεν μέτρησε λανθασμένα γκολ τους.

Ο Ντοσεβί πλάσαρε και η μπάλα φάνηκε να περνά ολόκληρη την γραμμή, πριν απομακρυνθεί από την άμυνα του Φωστήρα, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη νίκη των Πειραιωτών, που πάντως δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, σφράγισε ο Διαμαντάκος με πλασέ προ κενής εστίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 47ο λεπτό ο Γκαζαριάν είχε δοκάρι.

Φωστήρας- Ολυμπιακός 0-2

Γκολ: 15′ πεν. Φορτούνης (Ολυμπιακός), 83′ Διαμαντάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες: 41′ Κρητικός / 87′ Βέργος

Δοκάρια: Γκαζαριάν (47′, Ολυμπιακός)

Φωστήρας ( Κ. Βαζέχα): Mπότος, Βλάχος, Σακελλαρίου, Μουστογιάννης (46′ Ράμα) , Σιώπης, Μουκίδης, Κρητικός, Τεγούσης (46′ Κανελλόπουλος), Ποτουρίδης (66′ Μήτκας), Γρομητσάρης και Κακαράς.

Ολυμπιακός ( Α. Νικοπολίδης): Μέγιερι, Σαλίνο, Βούρος, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Κασάμι (57′ Ιμπραΐμ), Φορτούνης (79′ Βέργος), Ντοσεβί (68′ Σάλιακας), Γκαζαριάν και Διαμαντάκος.

Το γκολ του Ντοσεβί που δεν μέτρησε

Το γκολ του Διαμαντάκου

To εύστοχο πέναλτι του Φορτούνη

1ος όμιλος:

1. Ολυμπιακός (4-1) 7
2. Πανιώνιος (5-1) 5
3. Παναχαϊκή (2-5) 3
4. Φωστήρας (0-4) 1

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης