Έναν Ολυμπιακό ανάλογο με αυτόν στο ματς του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά σαφώς πιο αποτελεσματικό στην τελική προσπάθεια, θέλει να δει ο Όσκαρ Γκαρθία στο κυριακάτικο ντέρμπι. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», μιλώντας στη NOVA για τις διαφορές που περιμένει ανάμεσα στα δύο ματς, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ίσως η ΑΕΚ εμφανιστεί πιο επιθετική, με πιο πολλούς παίκτες στην επίθεση, αλλά αυτή είναι απόφαση του προπονητή τους. Εμείς κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα και θα κάνουμε ό,τι κάναμε και στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Σίγουρα η μεγάλη διάφορα σε εμάς είναι ότι έχουμε αλλάξει προπονητή και είμαστε σε περίοδο εκμάθησης. Αυτοί έχουν τον ίδιο προπονητή και έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με εμάς και οι παίκτες τους ξέρουν τι θέλει ο προπονητής από αυτούς. Εμείς είμαστε σε αυτή την διαδικασία, χρειαζόμαστε χρόνο ακόμα για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισπανός πρόσθεσε: «Στη επίθεση έχουν παίκτες πολύ καλούς και στην αμυντική τους λειτουργία είναι πολύ συμπαγείς, αλλά εμείς αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι επιθετικοί τους».

Για το τι παίζει ρόλο στα ντέρμπι, απάντησε: «Πιστεύω πως σε όλα τα ντέρμπι ο ψυχολογικός παράγοντας επηρεάζει. Ελπίζω η δική μας ψυχολογία να είναι καλή και κυρίως να έχουμε επιτυχία προς την αντίπαλη εστία».

Αναφερόμενος στον Μανόλο Χιμένεθ, τόνισε: «Είναι ένας προπονητής που θέλει να έχει μια οργανωμένη ομάδα και ξέρει τι ζητάει από του παίκτες του. Είναι ένας έμπειρος προπονητής, που έχει δουλέψει σε πολλές χώρες, που ξέρει τι θέλει και τι ζητάει από ένα παιχνίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις «μάχες» του με τον Μανόλο Χιμένεθ όταν ήταν ποδοσφαιριστές, υπογράμμισε: «Δεν τα θυμάμαι όλα τα Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη. Η Σεβίλλη είναι μία δυνατή ομάδα και πάντα στις πρώτες 6-7 της βαθμολογίας και ειδικά όταν παίζαμε μέσα στην έδρα της ήταν μία πολύ καλή ομάδα».

Από και εκεί πέρα, για τον Οφόε είπε: «Είναι έτοιμος, αλλά όχι για 90 λεπτά. Είναι ένας παίκτης που έλειψε για αρκετό καιρό, αλλά μας έχει δείξει ότι μπορεί να μας βοηθήσει, ότι είναι πολύ σημαντικός για εμάς κι εμείς θα του δώσουμε την ευκαιρία».

Για τους Κούτρη και Ελαμπντελαουί είπε: «Σήμερα κάναμε μία διαφορετική προπόνηση και αύριο θα γνωρίζουμε περισσότερα για την κατάσταση τους. Έχουμε πολλές λύσεις, τον Νικολάου, τον Χατζισαφί τον Ανδρούτσο και τον Ζιλέ που έχει ξαναπαίξει σε αυτή την θέση, έχουμε διάφορες λύσεις αν δεν καταφέρουν αυτοί οι δύο να βρεθούν στη διάθεσή μας».

Όταν του ζητήθηκε να πει την γνώμη του για το ελληνικό πρωτάθλημα, σχολίασε: «Εκτός έδρας είναι εύκολο να κερδίζεις και υπάρχουν πολύ εξωαγωνιστικοί παράγοντες που πρέπει να υπολογίσεις και να ξεπεράσεις».

Για τον κόσμο σημείωσε: «Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στη Τρίπολη, γιατί ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο, παρά το ότι δεν τους δώσαμε τη νίκη, αλλά είναι πολύ ωραίο να βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο και να βλέπεις τους φιλάθλους σου. Ελπίζω να συνεχίζουν να μας στηρίζουν όπως το κάνουν συνέχεια και εμείς θα συνεχιστούμε να κάνουμε τη δουλειά μας».

Τέλος, για τα 37 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας «7»: «Πολύ περήφανος που θα είμαι εκεί και θα τιμήσω τα θύματα και θα μάθω περισσότερα για αυτό το γεγονός. Θέλω να μάθω ό,τι συμβαίνει γύρω από την ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης