Μία ημέρα μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Πόρτο ο Νίκος Γαβαλάς τοποθετήθηκε μέσω των social media για την παρουσία των Πειραιωτών στο «Ντραγκάο», ενώ για την κριτική που γίνεται από το βράδυ της Τρίτης επισήμανε ότι η απαξίωση της ομαδικής προσπάθειας και η στοχοποίηση παικτών, δεν αποπροσανατολίζει τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Facebook:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ισχύει αυτό που ο Πέδρο Μαρτίνς επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία από την ημέρα της κλήρωσης. Πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι, ο Ολυμπιακός, η Πόρτο και η Μαρσέιγ έχουν τις ίδιες πιθανότητες για να διεκδικήσουν τη 2η θέση. Τα δεδομένα δεν άλλαξαν μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής.

Ούτε και ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Επιχειρεί να παίξει ποδόσφαιρο, να κάνει παιχνίδι κατοχής, να ψάξει το θετικό αποτέλεσμα με πολλή δουλειά. Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθεί να «κλέψει» αποτέλεσμα.

Είναι η νοοτροπία που αρμόζει στις ομάδες οι οποίες φιλοδοξούν να έχουν θέση στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Με αυτήν πορεύεται το σύνολο του οργανισμού του Ολυμπιακού, γεμίζοντας με υπερηφάνεια τα εκατομμύρια των οπαδών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη και σε μία βραδιά όπου το αποτέλεσμα δεν ήταν το προσδοκώμενο, το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς έμεινε πιστό στην αγωνιστική φιλοσοφία του. Εκτός από την εικόνα στο «Ντραγκάο», το αποδεικνύουν και οι αριθμοί: κατοχή 53% έναντι 47% της Πόρτο. Μάλιστα, υπήρχαν διαστήματα στον αγώνα όπου τα ποσοστά κατοχής του Ολυμπιακού ήταν ακόμη μεγαλύτερα, με τους Πορτογάλους να υποχρεώνονται σε μαζική άμυνα.

Αυτή η προσέγγιση των αγώνων στο υψηλότερο επίπεδο δεν είναι δεδομένη για μία ελληνική ομάδα. Όλα όσα κατορθώνει η ομάδα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αποδεικνύουν πως έχει ξεφύγει από τα στάνταρ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίσουν να θεωρούνται δεδομένα όλα όσα σπουδαία πετυχαίνει ο Ολυμπιακός, η υπενθύμισή τους μοιάζει επιβεβλημένη. Ειδικά τη στιγμή κατά την οποία μία ήττα ανοίγει τον ασκό της στοχοποίησης.

Εμείς, στην οικογένεια του Ολυμπιακού γινόμαστε πιο δυνατοί σε τέτοιες στιγμές. Η γόνιμη κριτική είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, η απαξίωση μίας προσπάθειας ακόμη και με χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ακραία στοιχεία τα οποία στοχεύουν στην απορρύθμιση της κοινωνίας, προκαλούν οργή. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας αποπροσανατολίζουν.

Εμείς, θα συνεχίσουμε τη δουλειά ενωμένοι με τη βεβαιότητα πως στο τέλος και αυτής της περιόδου, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα είναι υπερήφανοι!»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης