Γκιγιέρμε: «Δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον μου»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 18:33
Γκιγιέρμε: «Δεν αποκλείω τίποτα για το μέλλον μου»

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του παραχώρησε ο Γκιγιέρμε, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για το μέλλον του, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, καθώς και για το μεγάλο του όνειρο να φορέσει κάποια στιγμή τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην esporte.ig.com.br:

Για τη διακοπή λόγω του κορωνοϊού: «Βρισκόμουν σε μια εξαιρετική φάση, σε μια μοναδική κατάσταση, σημειώνοντας γκολ, μερικά από τα οποία πολύ σημαντικά, όπως στο Champions League. Μια διοργάνωση στην οποία πάντα ονειρευόμουν να παίξω. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ελπίζω όταν επιστρέψουμε στη δράση, να παίζω με τον ίδιο τρόπο και να βοηθήσω την ομάδα. Με ένα γκολ, θα ήμουν ακόμη περισσότερο χαρούμενος».

Για την επικείμενη επιστροφή στην αγωνιστική δράση: «Τη βλέπω με θετικό μάτι. Από τη στιγμή που οι αρμόδιοι στα θέματα υγείας της ελληνικής κυβέρνησης λένε ότι όλα είναι καλά και δεν υπάρχουν κρούσματα, είμαι χαρούμενος. Θέλω να επιστρέψω όσο πιο σύντομα γίνεται. Μόνο το γεγονός ότι γίνονται προπονήσεις και όχι απλά αγώνες, είναι κάτι διαφορετικό. Οι ποδοσφαιριστές δεν το έχουν συνηθίσει. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά, θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Στην Ελλάδα η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη, πήραν νωρίς μέτρα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου».

Για το μέλλον του: «Βρίσκομαι στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και είναι φοβερή εμπειρία. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2021. Είναι δύσκολο να πω τι θα συμβεί. Φέτος για παράδειγμα ήταν ο ιός, κάτι που κανείς δεν περίμενε. Δεν αποκλείω την επιστροφή στη Βραζιλία, ή κάτι άλλο στην Ευρώπη, ακόμα και παραμονή στον Ολυμπιακό. Τίποτα δεν αποκλείω. Όταν έρθει η στιγμή, θα αναλύσω τί είναι καλύτερο για εμένα και όλους όσοι είναι δίπλα μου. Θα δούμε τι θα γίνει».

Για την πρώην ομάδα του, την Κορίνθιανς: «Από τότε που έφυγα, λαμβάνω αγάπη από τους οπαδούς της μέσα από τα social media. Δεν μπορώ να πω ότι είναι η προτεραιότητά μου, καθώς πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν και πρέπει να σκεφτώ τι είναι καλύτερο για εμένα και την οικογένειά μου. Αλλά τη μέρα που θα γυρίσω στη Βραζιλία, ανεξάρτητα από το πού θα είμαι, θέλω να βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο. Φυσικά αν η Κορίνθιανς έδειχνε ενδιαφέρον, θα το έβλεπα με πολύ θετικό μάτι».

Για το ενδεχόμενο να παίξει στην εθνική Βραζιλίας: «Κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να παίξει στην εθνική. Εγώ το έχω ακόμα αυτό το όνειρο. Μπορεί να είναι μακρινό, αλλά κανείς δεν ξέρει το αύριο τι θα φέρει. Θέλω να τα καταφέρνω καλά με την ομάδα μου και να κληθώ για πρώτη φορά. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες σε αυτή τη θέση. Ίσως όμως μια μέρα να εκπληρώσω το όνειρό μου».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 18:42