Η απάντηση του Καραπαπά στην ΑΕΚ για τον Κλάτενμπεργκ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, 17:30
Η απάντηση του Καραπαπά στην ΑΕΚ για τον Κλάτενμπεργκ

Ο Κώστας Καραπαπάς ανέπτυξε τις θέσεις του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και την ΕΠΟ στο ΔΣ της Λίγκας και μεταξύ άλλων απάντησε στον εκπρόσωπο της ΑΕΚ για το θέμα του Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καραπαπάς:

Για την έναρξη του πρωταθλήματος και τον τελικό του Κυπέλλου: «Στη λίγκα παίρνουμε μια σημαντική απόφαση που έχει να κάνει και με την ποδοσφαιρική πραγματικότητα, αλλά έχει να κάνει και με τη στάση μας σαν λίγκα συνολικότερα απέναντι στον ποδόσφαιρο και στο μέλλον.

Όταν αποφασίζουμε κάτι και το αποφασίζουμε μάλιστα ομόφωνα, βγάζουμε προς τα έξω ότι έχουμε μια ομοφωνία και λέμε ότι εμείς η λίγκα επιμένουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 12 του μηνός όπως είχε συμφωνηθεί και όπως είχε εγκριθεί από την ΕΠΟ και πηγαίνουμε στην εκτελεστική επιτροπή, καλό θα είναι και στην εκτελεστική επιτροπή οι άνθρωποι που εκπροσωπούν τη λίγκα, ομόφωνα να συνεχίζουν αυτό το αίτημα, να το παρουσιάζουν και να το υποστηρίζουν.

Δυστυχώς, όπως αντιλήφθησαν όσοι ήταν εκεί από την Σούπερ Λιγκ και δυστυχώς και για τους υπόλοιπους που μάθαμε τι συνέβη, υπήρχε μια στάση διαφορετική από την ΑΕΚ. Δηλαδή άλλα είπαμε το πρωί στη Σούπερ Λιγκ και άλλα το βράδυ. Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ που εκπροσωπούσε τη Σούπερ Λίγκα ουσιαστικά στην εκτελεστική επιτροπή είπε ότι υπερισχύει τι θα πει η επιτροπή Κυπέλλου, δεν έχει σημασία τι θα πει η λίγκα και μάλιστα κύριε πρόεδρε και επιβεβαιώστε με αν έχω δίκιο, έκανε και σε εσάς μια προσωπική επίθεση.

Αυτό νομίζω ότι πρέπει και να το στηλιτεύσουμε και να μην ξανασυμβεί. Διότι δεν έχει κανένα νόημα από ένα σημείο και μετά να συμφωνούμε κάτι εδώ πέρα ομόφωνα το πρωί και το βράδυ να το αλλάζουμε. Στην ουσία του πράγματος εμείς πιστεύουμε ότι δεν μπορούν να ταλαιπωρηθούν όλες οι ομάδες και ο προγραμματισμός όλων των ομάδων για έναν τελικό που υπ’ ευθύνη της ΕΠΟ έχει γίνει κωμωδία και μας έχει ξεφτιλίσει σε όλη την Ευρώπη.

Δεν πιστεύουμε δηλαδή ότι ο προπονητής του ΟΦΗ ή ο προπονητής του Ατρόμητου ευθύνεται επειδή ο κύριος Διακοφώτης και δεν ξέρω ποιος άλλος, δεν τους ξέρω και δεν θέλω να τους μάθω κιόλας, παίρνουν απόφαση για το τι θα κάνουν ομάδες γίγαντες. Όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ. Αποφασίζει ένας τύπος ο οποίος είναι υδραυλικός στη Σάμο για το αν ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ θα παίξουν και που και εν πάση περιπτώσει έτσι είναι η δομή; Όμως εμείς οφείλουμε σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όταν είμαστε ενωμένοι και το μέτωπο είναι αρραγές, έτσι να υπάρχει το μέτωπο και στη συνέχεια. Να μη λέμε άλλα μπροστά άλλα από πίσω και να γίνεται αυτό το πράγμα.

Εμείς όμως επειδή δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε κανέναν, πιστεύουμε ότι: Το πρωτάθλημα πρέπει να ξεκινήσει κανονικά όπως είπαμε. Πιστεύουμε ότι πρέπει να οριστεί το παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακού ή Ολυμπιακού-ΑΕΚ ανάλογα με το πως θα κληρωθεί την πρώτη αγωνιστική, να γίνει δηλαδή ο τελικός του κυπέλλου όπως εν πάση περιπτώσει ορίστηκε από την εκτελεστική της ΕΠΟ και το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ ή ΑΕΚ-Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα να γίνει στις 16 Δεκέμβρη που είναι η πρώτη ελεύθερη ημερομηνία όπως συζητήσαμε και όπως μας ενημερώσατε από τη Σούπερ Λιγκ.

Ελπίζω σε αυτό να συμφωνεί και η ΑΕΚ, και σήμερα και αύριο και το απόγευμα. Να μην έχουμε καμία διαφωνία δηλαδή. Καλό θα είναι να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό. Αν λοιπόν γίνει αυτό, νομίζω ότι ξεπερνάμε το σκόπελο του να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να μη διαλυθεί ο προγραμματισμός των πάντων επειδή ξαναλέω το αποφάσισαν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι από τη Σούπερ Λιγκ τελικά μόνο όφελος έχουν. Μόνο έσοδα έχουν. Δεν τους έχουμε κάνει κάποια ζημιά εμείς, ούτε στον προγραμματισμό τους, ούτε σε τίποτα.

Η ιδέα μας είναι εμείς οι δύο να κληρωθούμε είτε ΑΕΚ-Ολυμπιακός, είτε Ολυμπιακός-ΑΕΚ την πρώτη αγωνιστική. Αντί αυτού του παιχνιδιού να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου κανονικά στις 12 το Σάββατο και ο δικός μας αγώνας να γίνει στις 16 Δεκέμβρη που είναι η πρώτη κενή ημερομηνία για τη Σούπερ Λιγκ, Τετάρτη. Και έτσι να διευκολύνουμε τις υπόλοιπες ομάδες στον προγραμματισμό τους, να ξεκινήσουν κανονικά, να παίξουν κανονικά και να αναβάλλεται μόνο ένα παιχνίδι και όχι δύο».

Για τον τρόπο αντίδρασης της λίγκας στην ΕΠΟ: «Μέχρι τις επόμενες εκλογές να ασκήσουμε ένα μέσο πίεσης έτσι ώστε να αντιληφθούν και οι τοποτηρητές της UEFA τη δυσαρέσκεια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Λέμε ότι πετυχαίνουμε πράγματα, σωστά, πετυχαίνουμε πράγματα, τι όμως ακριβώς πετυχαίνουμε; Στα σημαντικά τι συμβαίνει; Τι συνέβη τώρα με τον τελικό του Κυπέλλου, τι έγινε με την αδειοδότηση, θυμάστε; Άλλα είπαμε εμείς -για τις ομάδες μας, για το ποια θα είναι τα κριτήρια για τις ομάδες μας- άλλα αποφάσισε η ΕΠΟ.

Τι έγινε με την αναδιάρθρωση; Άλλα λέγαμε εμείς, άλλα έλεγε η ΕΠΟ. Στα σημαντικά δηλαδή, στα πολύ σημαντικά, αποφασίζουν εκείνοι για το μέλλον το δικό μας και ξαναλέω, εμείς είμαστε ο αιμοδότης του ποδοσφαίρου καλώς ή κακώς, για κανονιστικό πλαίσιο εμείς θα μιλάμε γιατί εμείς είμαστε οι επαγγελματίες του ποδοσφαίρου και αυτοί που το αιμοδοτούν.

Νομίζω ότι καλώς γίνεται μια πρόταση για να δείξουμε μια αντίδραση στην ομοσπονδία. Να καταλάβουν και αυτοί ότι είμαστε αποφασισμένοι και είμαστε όλοι μαζί. Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα, καλό θα είναι να ξεκαθαριστεί γιατί πολλοί από εδώ από το συμβούλιο ούτε ξέρουν τι γίνεται στην εκτελεστική, ούτε ήταν εκεί. Όταν κύριε πρόεδρε ένας άνθρωπος ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ λέει στο συμβούλιο και στην εκτελεστική επιτροπή ότι δεν έχει σημασία τι λέει η Σούπερ Λιγκ, σημασία λέει έχει τι λέει η επιτροπή Κυπέλλου, αυτό με συγχωρείτε αλλά δεν είναι θέση της Σούπερ Λιγκ, ούτε είναι θέση εκπροσώπου της Σούπερ Λιγκ. Αντιθέτως είναι μια θέση που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.

Και στον συνεταιρισμό και στον τρόπο που τοποθετείται και σκέφτεται και λειτουργεί προς το ποδόσφαιρο. Ούτε είναι σωστό να περιμένουμε να βγουν οι ψήφοι και μετά να πούμε εμείς “τυπικά θα πάμε με τη Σούπερ Λιγκ”, τι σημαίνει αυτό; Πως τυπικά είμαι με τη Σούπερ Λιγκ; Είσαι εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ. Πώς λες ότι υπερισχύει τι λέει η επιτροπή Κυπέλλου και δεν υπερισχύει αυτό που πήγες να υπερασπιστείς. Άρα μην το ωραιοποιούμε, είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να το λήξουμε από σήμερα! Και όταν λέμε για κανονιστικά πλαίσια τώρα να σας πω κάτι; Τι κανονιστικά πλαίσια; Εδώ πέρα οι άνθρωποι θέλουν να κάνουμε πρωτάθλημα με 15 με 19 με 29 ομάδες…

Δηλαδή έρχεται ένας τύπος τώρα από το πουθενά, δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει στη ζωή του και αποφασίζει τι θα κάνει ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ. Δηλαδή αποφασίζει που θα πάνε τα εκατομμύρια του Αλαφούζου, που θα πάνε τα εκατομμύρια του Μαρινάκη, που θα πάνε τα εκατομμύρια του Σαββίδη; Πρέπει σε αυτό το πράγμα να αλλάξουμε εποχή. Σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη έχουν βαρύνουσα σημασία οι απόψεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κι εδώ αποφασίζουν κάποιοι ανύπαρκτοι».

Στην επισήμανση Λυσάνδρου να μην κατηγορούνται υποκριτικά ομάδες και ότι ο Ολυμπιακός λειτούργησε ατομικά και απέσυρε την εμπιστοσύνη του στον κ. Κλάτενμπεργκ, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού του απάντησε:

«Στις γειτονιές που μεγάλωσα εγώ υποκριτής είναι αυτός που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ. Ο Ολυμπιακός απέσυρε τη στήριξη του κύριου Κλάτενμπεργκ γιατί εμφανίστηκε ο κύριος Κλάτενμπεργκ αιφνιδιαστικά, εκτός ημερησίας διάταξης στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ και παρουσίασε κάποιους συμβούλους που όλως τυχαίως είναι σύμβουλοι που είχε ο κύριος Περέιρα. Φθαρμένα υλικά. Τριτσώνης, Κουκουλάκης και οι λοιποί.

Ο κύριος Λυσάνδρου το ήξερε φυσικά… Εμείς δεν το γνωρίζαμε. Αιφνιδιαστικά ήρθε, για αυτό λοιπόν αιφνιδιαστικά κι εμείς αποσύραμε το ενδιαφέρον μας, όμως αυτό δεν είχε σχέση με κάποια απόφαση της λίγκας. Ούτε είχε αποφασίσει κάτι άλλο η λίγκα. Ούτε ο Ολυμπιακός έφερε κάποια αντίρρηση σε αυτά που είχε πει η λίγκα, ούτε είπε κάτι άλλο από αυτό που έλεγε η λίγκα. Είναι άσχετο το ένα με το άλλο. Για να ξέρουμε και τι λέμε ακριβώς…».

Πηγή: sport-fm

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, 17:35