«Η Άρσεναλ δέχεται γκολ αλλά αυτήν την περίοδο σκοράρει αρκετά»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015, 12:07
«Η Άρσεναλ δέχεται γκολ αλλά αυτήν την περίοδο σκοράρει αρκετά»
Ο Ντίμι Κωνσταντόπουλος ακτινογράφησε την Άρσεναλ ενόψει του αποψινού αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Champions League και τόνισε ότι η αντικατάσταση του Ζιρού από τον Γουόλκοτ στην κορυφή της επίθεσης είχε μεγάλη επιτυχία στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τερματοφύλακας της Μίντλεσμπρο στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

-το αποψινό ματς: «Θα είναι μεγάλη βραδιά και κυρίως για τον Ολυμπιακό, γι’ αυτόν θα είναι μεγαλύτερη. Έχουν βρει κάποιοι παίκτες τη φόρμα τους, όπως ο Γουόλκοτ. Θα είναι μεγάλο παιχνίδι. Νομίζω ότι το κλειδί γι’ αυτούς είναι ότι παίζει μπροστά ο Γουόλκοτ. Τους έχει βγει αυτό, η συγκεκριμένη αλλαγή. Δέχονται γκολ, αλλά αυτήν την περίοδο βάζουν και αρκετά γκολ».

-το αν είναι ο Γουόλκοτ πιο επικίνδυνος από τον Ζιρού: «Οι αντίπαλοι τερματοφύλακες και οι αντίπαλοι αμυντικοί θα προτιμούν κάποιον σαν τον Ζιρού. Τεχνικά είναι καλός, αλλά είναι πιο εύκολο να τον χειριστούν οι αμυντικοί. Ο Γουόλκοτ μπορεί να φύγει από τους αμυντικούς και να βγει τετ-α-τετ. Είναι πέρα από τον τρόπο που παίζουν συνήθως, αλλάζοντας πολλές μπάλες. Ωστόσο, τους έχει βγει αυτή η αλλαγή».

-το γεγονός ότι ενισχύθηκε ουσιαστικά μόνο στον «άσο» η Άρσεναλ το καλοκαίρι: «Στο τελευταίο μισό ο Οσπίνα πήγε καλά, έκανε φανταστικές εμφανίσεις και δεν φαινόταν ότι θα πάρει τερματοφύλακα. Είναι καλή μεταγραφή και σε μερικά παιχνίδια πήρε πόντους μόνος του. Αρκετοί λένε ότι μπορεί να κοστίσει το ότι δεν έκανε μεταγραφές στο φετινό καλοκαίρι η Άρσεναλ. Πολλές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλος για τον Τσεχ είναι ο εαυτός του. Αν δεν είναι καλά αυτός δηλαδή είναι θέμα για τον ίδιο. Έκανε κάποια λάθη φέτος, αλλά είναι τεράστιος τερματοφύλακας. Είναι παγκόσμιας κλάσης».

-το αν μετάνιωσε που επέστρεψε στην Ελλάδα πριν λίγα χρόνια: «Δεν μετάνιωσα, διότι ποδοσφαιρικά έκανα καλή χρονιά στην Κέρκυρα. Κλήθηκα στην Εθνική. Ήταν πολιτισμικό σοκ η διαχείριση των ομάδων, τα δεδομένα των ομάδων, αλλά δεν μετανιώνω, διότι όλα αυτά τα χρόνια αυτά που έκανα στην Αγγλία και στην Ελλάδα με έφεραν εδώ που είμαι. Η παρουσία μου στην Αγγλία και στην Ελλάδα με έκαναν να μπορώ να αντιμετωπίσω κάποιες καταστάσεις. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ήρεμος εδώ. Έχει καλές βλέψεις η ομάδα και είμαι πολύ καλά εδώ».

-τον στόχο της ανόδου στην Premier League: «Είναι πολύ ελαστική κατηγορία, όλοι μας έχουμε αυτόν τον στόχο. Αν ανέβουμε στην Premier League. Κάναμε καλή χρονιά πέρυσι και καταλήξαμε στο μπαράζ του Wembley. Με την εμπειρία που έχουμε από πέρυσι προσθέσαμε και ποιότητα. Είναι νωρίς ακόμα για να δούμε αν μπορούμε να ανέβουμε».

-τον προπονητή του και πρώην βοηθό του Μουρίνιο, Αϊτόρ Καράνκα: «Έχει πάρει αρκετά από τον Μουρίνιο. Αλλά μοιάζει αρκετά στον χαρακτήρα του. Έχει αυτοπεποίθηση. Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε (σ.σ. γέλια). Από τη στιγμή που ήρθε άλλαξε όλη μου η πορεία. Ήμουν τρίτη επιλογή, για να μην πω και τέταρτη. Είπε από την πρώτη στιγμή ότι δεν με νοιάζουν τα συμβόλαια και θα δω ποιοι θα παίζουν. Έτσι και έγινε, χρειάζεται και τύχη. Είναι ιδιόμορφη η θέση του τερματοφύλακα.

Από τη στιγμή που πήρα τη θέση άρχισε να γίνεται όλο και καλύτερη η σχέση μας. Είναι από τους καλύτερους προπονητές που είχα. Είναι δύσκολη η θέση του τερματοφύλακα. Αν δεν παίζει είναι δύσκολο και αν παίξει, δύσκολα θα βγει. Αν δεν δίνεις το εκατό τοις εκατό κάποια στιγμή θα χάσεις τη θέση σου. Βοηθάει όλους να βελτιώνονται αυτή η λογική».

-το γεγονός ότι δεν καλείται πλέον στην Εθνική: «Ο κάθε παίκτης αισθάνεται ότι είναι καλός και αρκετός για να παίξει. Πιστεύω ότι άξιζα και θα μπορούσα να βοηθήσω. Οι άνθρωποι που έκαναν τις επιλογές δεν το πίστευαν αυτό. Το αν αδικήθηκα δεν θα το σχολιάσω. Θα αφήσω να το κάνουν άλλοι».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015, 12:07