Η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε σήμερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στους δημοσιογράφους μέσα από την “Transfers Media Day” που διοργάνωσε η ομάδα του Πειραιά.

Οι νέοι «ερυθρόλευκοι» άσοι μίλησαν για τους στόχους τους στους νταμπλούχους Ελλάδας, με τον Στέφανο Καπίνο να δηλώνει ότι ήρθα στην πιο μεγάλη ομάδα της Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:


– Φάνης Τζανδάρης:
«Είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα ο Ολυμπιακός. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα είδα μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την παλιά μου ομάδα. Σίγουρα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και θέλει σκληρή δουλειά, υπομονή. Όταν δοθεί η ευκαιρία σε εμάς τους νέους παίκτες, θα πρέπει να την αρπάξουμε από τα μαλλιά. Οι δικές μου οι φιλοδοξίες είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια μπορούμε και αυτός είναι ο στόχος της κάθε ομάδας και κυρίως του Ολυμπιακού. Κάθε χρόνο είναι όλο και πιο δυνατός. Όσον αφορά στο Champions League, είναι μια δύσκολη κλήρωση, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε. Θα παλέψουμε με κάθε ομάδα και στο τέλος πιστεύω να βγει κάτι καλό».

– Γιάννης Γιαννιώτας:
«Όταν έχεις καλούς συμπαίκτες, προσπαθείς στην προπόνηση να δείξεις κάτι καλύτερο και γίνεσαι καλύτερος και εσύ. Αυτό μόνο καλό θα μας κάνει και νομίζω ότι μόνο θετικά στοιχεία μπορούμε να πάρουμε από τον μεταξύ μας ανταγωνισμό. Οι δικές μου προσδοκίες και της ομάδας είναι μεγάλες, από τη στιγμή που είμαστε στον Ολυμπιακό. Οι φιλοδοξίες της ομάδας είναι το νταμπλ στην Ελλάδα και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η Μπάγερν. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ευρώπη, και όλοι γνωρίζουμε πως είναι ο Ολυμπιακός στο Champions League και νομίζω ότι δεν θα περάσει καθόλου καλά στο Καραϊσκάκη».

– Στέφανος Καπίνο:
«Στόχος είναι σίγουρα να καταφέρω να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό, που είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα υπάρχει ανταγωνισμός, μπροστά μου είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας (σ.σ. Ρομπέρτο) που έχει δείξει την αξία του όλα αυτά τα χρόνια. Στόχος μου είναι να καταφέρω να δουλέψω με τον Αλέκο Ράντο, ο οποίος με βοηθάει, όπως και τα άλλα παιδιά σε καθημερινή βάση στην προπόνηση, ώστε όταν μου δοθεί η ευκαιρία να είμαι έτοιμος να την αρπάξω και να δικαιώσω τους ανθρώπους που με πίστεψαν».

– Μπράουν Ιντέγε
: «Προσωπικός στόχος μου δεν είναι άλλος από το να κερδίζω. Να κερδίζω παιχνίδια και φυσικά μαζί μου να κερδίζει η ομάδα. Είναι γεγονός ότι, αν μία ομάδα προχωράει στη διοργάνωση, συνεχίζοντας να κάνει νίκες, μπορεί να φτάσει – γιατί όχι – ακόμη και μέχρι τον τελικό. Δεν μπορούμε να βάλουμε ταβάνι. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θέλουμε να κάνουμε καλά παιχνίδια στο Champions League, να πάρουμε νίκες και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

– Εστεμπάν Καμπιάσο:
«Καταλαβαίνω τον κόσμο που έχει μια ανυπομονησία, όπως και εσείς οι δημοσιογράφοι. Αυτό που σκέφτομαι τώρα, όμως, είναι ο Πλατανιάς και όχι η Μπάγερν Μονάχου. Πριν το Champions League υπάρχει το ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι ένας παίκτης δεν είναι ποτέ 100% έτοιμος. Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Κάθε μέρα που περνάει, γνωρίζω καλύτερα την ομάδα. Προσπαθώ να είμαι 100% συγκεντρωμένος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Άλαν Πουλίδο: «Μετά από μία μεγάλη διαδρομή έφτασα στην ομάδα που επιθυμούσα. Είμαι έτοιμος για το καινούριο στάδιο της καριέρας μου, να δώσω τα πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στη λίστα για το Champions League. Προσπαθώ να ανακτήσω το ποδοσφαιρικό επίπεδο που είχα, αυτό που με καθιέρωσε στην εθνική ομάδα. Είναι ένα προσωπικό όνειρο, ένας στόχος το Champions League. Είναι καλό ότι υπάρχει ανταγωνισμός, σε κάνει να δουλεύεις περισσότερο».

– Δημήτρης Γούτας:
«Αν δεν δουλεύεις, δεν μπορείς να καθιερωθείς. Εγώ προέρχομαι από τραυματισμό και είναι πιο δύσκολο να καθιερωθώ. Αλλά γι’ αυτό δουλεύουμε, γι’ αυτό είμαστε επαγγελματίες, για να καθιερωθούμε».

– Φελίπε Πάρντο: «Γνωρίζω τις ευθύνες που έχω και επιθυμώ να κάνω αυτό που θέλω καλά, να παίζω καλό ποδόσφαιρο. Το Champions League είναι ένα όνειρο για μένα. Από τη μέρα μου ήρθα μου έχουν φερθεί όλοι με τον καλύτερο τρόπο, διοίκηση, συμπαίκτες, οπαδοί. Έχω μεγάλες φιλοδοξίες να αφήσω τον καλύτερο εαυτό μου στο ελληνικό πρωτάθλημα και να εκπληρώσω το όνειρο που είχα από μικρό παιδί, να παίξω στο Champions League».

– Άλφρεντ Φινμπόγκασον:
«Θέλω να κάνουμε μια καλή σεζόν, πιστεύω ότι θα ζήσω πολύ όμορφες στιγμές εδώ, είναι ωραία η ατμόσφαιρα. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν ανταγωνισμό, έχουν πολλούς παίκτες που διεκδικούν μία θέση, είναι καλό. Όποιος είναι καλός και δουλεύει, θα κερδίσει αυτή τη θέση, στόχος του καθενός είναι να κερδίσει θέση βασικού. Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα. Εάν κάνουμε καλό παιχνίδι, έχουμε αρκετές πιθανότητες, αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα καλά».

– Ντα Κόστα:
«Νιώθω περήφανος που είμαι εδώ, που με διάλεξε μια τεράστια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που είναι οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα και οι άνθρωποι μας βοηθούν να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Είμαι περήφανος που θα υπερασπιστώ την φανέλα και θα παίξω γι’ αυτόν τον κόσμο. Είμαστε μια ομάδα με ποιότητα και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Είναι πολύπλοκο να συγκεντρωθείς σε ματς πρωταθλήματος, ενώ ακολουθεί πρεμιέρα στο Champions League και ειδικά όταν αυτή είναι με την Μπάγερν. Είναι πολύ επικίνδυνα τα ματς πρωταθλήματος πριν από μεγάλους αγώνες στην Ευρώπη. Θέλει προσοχή».

– Σεμπά:
«Η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού κι Εστορίλ είναι πολύ μεγάλη, κάτι απόλυτα λογικό. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Μπορώ να καλύψω και τη θέση στην επίθεση. Για μένα είναι καλύτερα να αγωνιστώ στα δεξιά, όμως από την άλλη παίζω όπου μου πει ο προπονητής και θα το κανω με τον καλυτερο δυνατό τρόπο. Δεν νιώθω βάρος που φοράω τη φανέλα του Ολυμπιακού, ούτε πίεση και άγχος. Είμαι ευτυχισμένος και χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, αυτό δείχνει πόσο πολύ με εμπιστεύεται ο προπονησης και η ομάδα και αυτό μου δίνει μια ευκαιρία να κάνω πολύ καλά πράγματα».

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης