Κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του ο Ολυμπιακός για το άναμμα... 266 πυρσών στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 19:04
Κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του ο Ολυμπιακός για το άναμμα... 266 πυρσών στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Το σκαμνί του αθλητικού δικαστή της Super League θα καθίσει την Παρασκευή (22/2) ο Ολυμπιακός, για το άναμμα πυρσών που προκάλεσε την καθυστέρηση στην έναρξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Μάλιστα, όπως αναφέρει το sdna επικαλούμενο την έκθεση της αστυνομίας, οι οπαδοί των ερυθρολεύκων άναψαν συγκεκριμένα 266 πυρσούς!

Για τους «ερυθρόλευκους» είναι η τρίτη κλήση σε απολογία για άναμμα πυρσών στο φετινό πρωτάθλημα. Οι δύο προηγούμενες τιμωρίες ήταν με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στον α' γύρο.

Ο Πειθαρχικός Κώδικας, στο άρθρο 15, παράγραφος  2γ. αναφέρει ότι αν έχει προκύψει προσωρινή διακοπή από το άναμμα (σ.σ. εσφαλμένα αναφέρει ρίψεις), «αναλόγως της εντάσεως και της βαρύτητας των περιστατικών δύναται να επιβληθεί ποινή 1-2 αγωνιστικών».

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ προσωρινή διακοπή δεν υπήρχε, υπήρχε όμως, καθυστερημένη έναρξη, εξαιτίας των πυρσών και της ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί. Όμως, ο αναπληρωτής αθλητικός δικαστής της Λίγκας, Χριστόφορος Μάρκου, είχε προειδοποιήσει τον δικηγόρο του Ολυμπιακού Γιάννη Χατζησαββάογλου, στις 16/11, στην απολογία των Πειραιωτών για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (δεύτερη τιμωρία για άναμμα έδρας) λέγοντας... «την τρίτη φορά που θα τιμωρηθεί κάποια ομάδα για άναμμα πυρσών και θα υπάρξει διακοπή ή προσωρινή αναστολή για έναρξη, τότε απειλείται με αγωνιστική».

Το «Γ. Καραϊσκάκης» λοιπόν, υπό προϋποθέσεις, κινδυνεύει με τιμωρία έδρας. Τα... υποψήφια παιχνίδια να εκτίσει πιθανή τιμωρία ο Ολυμπιακός είναι με Λαμία στο Κύπελλο Ελλάδας, Άρη στο πρωτάθλημα.

Πηγή: sdna.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 19:05