Ένα τεράστιο ξεδιπλωμένο πανό με την αποκρουστική φράση «Μπαλτάκο να ψοφήσεις εσύ και η οικογένεια σου». Μία κερκίδα έξαλλη να κραυγάζει εν χορώ «Μητσοτάκη γα@@@@αι». Ένα γήπεδο να ουρλιάζει υβριστικά και χυδαία συνθήματα για την νεκρή μητέρα του πρωθυπουργού.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες με το επίδικο πανό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας διαιτητής ο οποίος δεν εφαρμόζει τον νόμο, που προβλέπει την διακοπή του αγώνα, εάν δεν κατέβει το πανό και δεν σταματήσουν πάραυτα τα χυδαία συνθήματα και η συστηματική καθύβριση πολιτειακών, και όχι μόνο, παραγόντων.

Οπαδοί του Ολυμπιακού, δηλαδή ο οργανωμένος πυρήνας της «Θύρας 7», οι σεσημασμένοι Χούλιγκανς, εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές – οδηγίες που έλαβαν από τα πρωτοσέλιδα του φίλιου αθλητικού Τύπου, όπως εκείνο του «Κόκκινου Πρωταθλητή» της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου, μετακινήθηκαν και βρέθηκαν στο γήπεδο της Λειβαδιάς. Αν και η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων, ως γνωστόν, απαγορεύεται από τις διατάξεις, εν τούτοις, προσβάλλοντας την νοημοσύνη όλων μας, οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού με τα πανό τους στοιχήθηκαν στις κερκίδες με πειθαρχία και οπαδικό μένος και καταφέρθηκαν ακόμη και εναντίον μίας νεκρής μητέρας ενός πολιτικού. Απίστευτα πράγματα.

Πολύ σωστά, η  ιστοσελίδα «Dikisports» του Κυριάκου Θωμαΐδη, δημοσιεύει μία λίστα με ερωτήματα που ζητούν άμεσα απαντήσεις.

-Ποιοι έβριζαν εν χορώ τη νεκρή μητέρα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη;

-Ποιοι ανέχτηκαν την αισχρή και ιερόσυλη συνθηματολογία, επιτρέποντας τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα Λεβαδειακού-Ολυμπιακού;

-Ποιοι θέλουν νεκρούς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο και την οικογένειά του;

-Ποιοι κατασκεύασαν το τεράστιο εμετικό πανό;

-Ποιοι όφειλαν να το κατεβάσουν αμέσως και δεν το έκαναν;

-Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί της υβριστικής συνθηματολογίας και του πανό-κόλαφου;

Άλλωστε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένως τη Βουλή των Ελλήνων ότι όλα τα εισιτήρια των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων είναι πλέον ονομαστικά, όπως -φυσικά- και η λίστα των αξιωματούχων ενός αγώνα.

Η αυτονόητη υποχρέωση του δικαιϊκού μας συστήματος είναι να κινηθεί αυτεπαγγέλτως και δίχως την παραμικρή καθυστέρηση.

Διαφορετικά, όχι μόνο πιάσαμε πάτο, αλλά οδηγούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς.

Είναι απολύτως προφανές πως για άλλη μία φορά τα αρμόδια όργανα, οι αρμόδιοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι τοπικές Αρχές της Λειβαδιάς, η Αστυνομία, ο Εισαγγελέας, η Αθλητική Δικαιοσύνη, το Υπουργείο Πολιτισμού, ο αρμόδιος αλλά -εξ αρχής και αδιαλείπτως- αμφιλεγόμενος Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όλοι οι παραπάνω θεσμοί και κατά το γράμμα του νόμου υπεύθυνοι, δεν αντέδρασαν αμέσως και όπως θα ανέμενε κάθε σώφρων άνθρωπος.

Παρακολουθείστε το video με τα χυδαία συνθήματα:

 

 

Η πολιτική κόντρα του προέδρου του Ολυμπιακού, εκδότη και επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διολισθαίνει ημέρα με την ημέρα σε μία πολιτικού μεν αλλά οπαδικού χαρακτήρα συσπείρωση του κόσμου του Ολυμπιακού, με προφανή στόχο τη μεταφορά της Πολιτικής στον κόσμο των αποδυτηρίων. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα, δηλαδή, δίνουν την εντύπωση πως χρησιμοποιούν το οπαδικό δυναμικό για να εκβιάσουν από το πολιτικό σύστημα ρυθμίσεις που ευνοούν ανομολόγητες  σχέσεις διαπλοκής.

 

Ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης οφείλει, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του, να δώσει ένα τέλος σε ετούτην την επικίνδυνη εξέλιξη. 

Διότι σε αυτήν την κατηφόρα για την Πολιτική, τη Δημοκρατία, αλλά και την Πολιτεία, δεν υπάρχει πάτος δυστυχώς. Η κερκίδα στο γήπεδο της Λειβαδιάς κατέδειξε την ανυπαρξία ορίων στη συγκρουσιακή τροχιά των οργανωμένων συμφερόντων. Η ατμόσφαιρα παραπέμπει περισσότερο σε “Κολομβία” βαλκανικού τύπου, παρά σε Δημοκρατία χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης