Στην «ομαδική ποιότητα» του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς, σε δηλώσεις του στη ΝΟVA, τονίζοντας πως «θα νικήσει η ομάδα με τα λιγότερα λάθη» εν όψει του ντέρμπι στην Τούμπα την Τετάρτη (13/1, 19:30, Novasports 1), σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Με νίκη επί του ΠΑΟΚ, οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν το πλέον αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή, με τον Πορτογάλο τεχνικό να σχολιάζει επ’ αυτού: «Σίγουρα οι βαθμοί στην Τούμπα είναι σημαντικοί καθώς είναι ομάδα που παλεύει για τον τίτλο. Ωστόσο, εμείς πρέπει να πάμε εκεί συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να παλέψουμε και να νικήσουμε, δίχως να σκεφτόμαστε τη βαθμολογία. Ακόμη δεν έχουμε πετύχει κάτι. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε επίσης πως ο Αχμέντ Χασάν, ο οποίος επιστρέφει, χρειάζεται χρόνο για να ξαναγίνει αυτός που ήταν, ενώ πρόσθεσε πως περιμένει και την επιστροφή του Μπρούνο.

Αναλυτικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε στη ΝOVA ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη:

Για την ασίστ του Βαλμπουενά κι αν είναι από τις πιο «τρελές» που έχει δει στην προπονητική καριέρα του: «Βρίσκομαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο κι έχω δει διάφορα, αλλά πράγματι αυτό που έκανε ο Ματιέ προκύπτει από το ταλέντο του, από τα όσα μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε και που μας βοηθάει. Έχει πάθος για το ποδόσφαιρο και θέλει πάντα να βοηθά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν είναι και ο Φορτούνης σε μεγάλη φόρμα, ο Μαρτίνς είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που και οι δύο, τόσο ο Βαλμπουενά όσο και ο Φορτούνης, είναι σε τέτοια κατάσταση, αλλά δεν είναι μόνο το ταλέντο τους, είναι η δέσμευση που έχουν δώσει οι παίκτες αυτοί να βοηθήσουν την ομάδα. Υπάρχουν παίκτες σε άλλες ομάδες που έχουν μεγάλο ταλέντο, αλλά όχι διάθεση να βοηθήσουν. Αυτές οι ομάδες είναι άτυχες, εμείς έχουμε την τύχη να έχουμε παίκτες με ταλέντο και με θέληση να βοηθήσουν».

Αν είναι κάτι παραπάνω από ματς τριών βαθμών το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Μαρτίνς απάντησε: «Όχι, δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι που δίνει τρεις βαθμούς, έχουμε ένα βαθμολογικό πλεονέκτημα, αλλά δεν έχουμε πετύχει κάτι ακόμη. Ωστόσο, εμείς πρέπει να πάμε εκεί συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να παλέψουμε και να νικήσουμε, δίχως να σκεφτόμαστε τη βαθμολογία. Ακόμη δεν έχουμε πετύχει κάτι. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον από την ομάδα του ΠΑΟΚ: «Ξεχωρίζω πραγματικά την ομαδική ποιότητα του ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη, διότι γενικότερα είναι μια καλή ομάδα που έχει καλούς παίκτες. Είναι ομάδα που πριν δύο χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα. Επομένως, έχει διατηρήσει πολλά από τα χαρακτηριστικά μιας πρωταθλήτριας ομάδας. Έχει κάθε λόγο και κάθε κίνητρο για να διεκδικήσει τη νίκη, διότι είναι υποψήφια για τον τίτλο. Όλοι ξέρουμε την ποιότητα του ΠΑΟΚ».

Για το αν περιμένει ένα ποιοτικό παιχνίδι ή ένα ματς που θα κριθεί στη δύναμη, ο Πορτογάλος επισήμανε: «Νομίζω ότι θα παίξει ρόλο ότι είναι ντέρμπι, υπάρχει ποιότητα, αλλά θα νικήσει η ομάδα με τα λιγότερα λάθη, θα πρέπει να θυμάται η ομάδα μας ποιοι είμαστε και τι ζητάμε στο παιχνίδι, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, σίγουρα κάποιες στιγμές οι ομάδες πότε είναι καλά και πότε όχι, όμως εμείς ξέρουμε ποιοι είμαστε και είμαστε δίκαια εδώ που είμαστε».

Για το αν μία νίκη ουσιαστικά «καθαρίσει» την υπόθεση τίτλος για τον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνς εξήγησε: «Σίγουρα οι βαθμοί στην Τούμπα είναι σημαντικοί, καθώς είναι ομάδα που παλεύει για τον τίτλο. Είτε οι νίκες είτε οι ήττες έχουν τη δική τους σημασία. Είχαμε χάσει πριν δύο χρόνια και χάσαμε το πρωτάθλημα, πέρυσι νικήσαμε και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να είμαι παθιασμένοι, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ξέρουμε τι θέλουμε στο παιχνίδι».

Τέλος, ο Μαρτίνς σχολίασε για την επιστροφή του Αχμέντ Χασάν: «Είναι πάρα πολύ σημαντική η επιστροφή του Χασάν, όπως και κάθε παίκτη. Ο Χασάν είναι πολύ σημαντικός, είναι υγιής, αλλά ακόμη έχει δρόμο για να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν. Όμως, ως ομάδα είναι πολύ σημαντικό να επιστρέφουν οι παίκτες από προβλήματα, περιμένουμε και τον Μπρούνο να επιστρέψει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης