Μαρτίνς: «Είναι καθήκον μας να ακούμε τις οδηγίες»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 17:31
Μαρτίνς: «Είναι καθήκον μας να ακούμε τις οδηγίες»

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της πορτογαλικής λίγκας ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού και για τις επιπτώσεις που έχει και στο ποδόσφαιρο.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε ότι η διακοπή των διοργανώσεων ήταν η καλύτερη δυνατή λύση, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του COVID-19, ενώ υπογράμμισε ότι η υγεία προέχει και γι' αυτό όλοι θα πρέπει να ακούν τις σχετικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του ιού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς είναι η κατάσταση στην Αθήνα με τον κορωνοϊό: «Νομίζω πως η κατάσταση στην Αθήνα είναι ίδια με την Πορτογαλία. Η κυβέρνηση παίρνει οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ίδιες ισχύουν και στην Πορτογαλία. Αλλά, ο τρόπος ζωής είναι εφάμιλλος. Περνάω όλη την ώρα στο σπίτι μου, όπως όλος ο κόσμος, με το αίσθημα της ευθύνης και περιμένοντας περαιτέρω οδηγίες για τη συνέχεια».

Για το αν η αναβολή των πρωταθλημάτων ήταν η καλύτερη λύση: «Σίγουρα ήταν η καλύτερη απόφαση, καθώς δυστυχώς εκτιμάται πως έρχονται τα χειρότερα και ενδεχομένως να υπάρξουν περισσότερα κρούσματα σε μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Αλλά, ακόμη υπάρχουν πολλές αμφιβολίες. Κατανοώ πλήρως ότι τα μέτρα έχουν παρθεί για την επιβίωση των ανθρώπων και όχι για την οικονομική τους προστασία. Αυτό, είναι απόφαση των πολιτικών, προκειμένου να προστατεύσουν τον πληθυσμό και να αποτρέπουν την περαιτέρω έξαρση, η οποία είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο, παίρνουν πολύ δραστικά μέτρα, όπως το κλείσιμο των συνόρων και την απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας και αυτά φέρνουν αντιδράσεις».

Για τα μέτρα που έχει πάρει ο ίδιος: «Περνάω σχεδόν όλον τον χρόνο μέσα στο σπίτι μου. Εκτός από χθες (18/3), όπου είχα μία συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της ομάδας. Πλένω συχνά τα χέρια μου, κρατάω τις αποστάσεις από τους υπόλοιπους που είναι στον ίδιο χώρο με εμένα και αποφεύγω την πολυκοσμία. Όμως, είμαι σχεδόν συνέχεια στο σπίτι, εκτός μόνο εάν χρειαστεί κάτι για να βγω».

Για το αν υπάρχει κάποιο πλάνο προπόνησης για τους παίκτες του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της διακοπής: «Φυσικά και μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μου είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού. Έχουμε πλάνο προπόνησης, αλλά περιμένουμε από εβδομάδα σε εβδομάδα για να δούμε τι θα κάνουμε, ακολουθώντας στο μάξιμουμ τις οδηγίες για την προστασία των πολιτών. Αυτή την στιγμή, τους έχουμε δώσει ένα πλάνο για να γυμνάζονται στο σπίτι και στη συνέχεια θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι. Είναι καθήκον μας να ακολουθήσουμε τις οδηγίες υγιεινής, προκειμένου να προστατέψουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους άλλους. Αυτή την στιγμή, το πιο σημαντικό είναι η δική μας υγεία, αλλά και του πληθυσμού. Σίγουρα είναι πιο σημαντική από το ποδόσφαιρο, αλλά αυτό λυπεί πολλούς, καθώς το ποδόσφαιρο είναι πολύ αγαπητό στην Ελλάδα, όσο και στην Πορτογαλία. Ωστόσο, εδώ τίθεται θέμα επιβίωσης».

Για τη διάγνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη με κορωνοϊό: «Είναι αλήθεια πως ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού είχε προσληφθεί από τον κορωνοϊό. Ήταν μαζί μας στο ματς με την Άρσεναλ, πριν από 15 ημέρες, αλλά κανείς άλλος από την ομάδα δεν βρέθηκε θετικός. Παραμονές του ματς με τη Γουλβς όλοι υποβληθήκαμε σε εξετάσεις και βγήκαν όλες αρνητικές. Ελπίζω οι παίκτες να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, προκειμένου να επιτρέψουν την εξάπλωση του ιού».

Για το ποιες συμβουλές θα έδινε σε ένα φίλαθλο του ποδοσφαίρου: «Δυστυχώς, αυτή την στιγμή δεν μπορώ να είμαι με τα παιδιά μου, αλλά εάν είχα αυτή την ευκαιρία θα περνούσα ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Αυτό θα έλεγα να κάνουν όλοι φίλαθλοι και όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά σε όλους. Το να είσαι με την οικογένειά σου ή τους ανθρώπους που αγαπάς, αναπτύσσει διαφορετικά τις σχέσεις. Πλέον, δεν έχουμε πολύ χρόνο, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 17:43