Την υπόσχεση ότι ο Ολυμπιακός θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να νικήσει τη Βικτόρια Πλζεν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στον αγώνα ρεβάνς για τον β΄ προκριματικό γύρο του Champions League, προκειμένου να κάνει ένα δώρο στον «ισχυρό άνδρα» της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχει αύριο τα γενέθλιά του, έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε «τελικό» την αναμέτρηση με την ομάδα από την Τσεχία, υπογράμμισε ότι «υπολογίζουμε στη βοήθεια των φιλάθλων μας», τόνισε πως «χρειάζεται υπομονή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαρτίνς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου:

– Για την παρουσία του Γιασίν Μεριά: «Θέλω να συγχαρώ τον Γιασίν για την πορεία του στο Κόπα Άφρικα (σ.σ. συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης). Ήταν μία σπουδαία εμπειρία για τον ίδιο και γύρισε πιο πλούσιος απ’ αυτό. Έδειξε την εμπειρία του και την κλάση του ως ποδοσφαιριστής. Είμαστε πολύ περήφανοι που εκπροσώπησε την ομάδα μας. Μίλησα μαζί του από την πρώτη στιγμή και τον ρώτησα αν χρειάζεται διακοπές, γιατί δεν έχει ξεκουραστεί, και μου είπε “όχι” και ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα. Αυτό δείχνει το πνεύμα που χρειαζόμαστε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και είναι μαζί μας για να μας βοηθήσει».

– Για το πώς θα προσεγγίσει τον αγώνα με τη Βικτόρια Πλζεν, μετά το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης: «Πιστεύω ότι μέσα στη διάρκεια της χρονιάς έχουμε 6-7 παιχνίδια που μπορούν να θεωρηθούν τελικοί. Για εμάς το αυριανό παιχνίδι είναι υψίστης σημασίας και είναι ένα από αυτά. Το ίδιο συμβαίνει και για τη Βικτόρια, που μπορεί να προσφέρει βαθμούς στη χώρα της, που πέρσι κατάφερε να πάει πολύ καλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το γεγονός πως η Τσεχία βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία είναι κάτι που το οφείλει και στη Βικτόρια. Δεν θα σας αποκαλύψουμε τη στρατηγική. Υπολογίζουμε στη βοήθεια των φιλάθλων μας. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχουμε την υποστήριξη των οπαδών μας και θα προσπαθήσουμε όλοι μας για την πρόκριση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για το αν θα κάνει αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: «Είχαμε προβλήματα όσον αφορά την τελική πάσα. Είχαμε προβλήματα γιατί κάποιες φορές ήμασταν έξυπνοι στη διαχείριση της μπάλας και άλλοτε όχι. Υπήρχαν στιγμές που εμείς είχαμε την ανωτερότητα και άλλες τη χάναμε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάνουμε την τελική μπαλιά. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τη στρατηγική. Μπορείτε να καταλάβετε ότι παίζουμε για να κερδίζουμε και αυτό θα κάνουμε μπροστά στον κόσμο μας. Χρειάζεται υπομονή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, γιατί θα υπάρξουν και στιγμές που δεν θα τα καταφέρνουμε μέσα στον αγώνα. Θα κάνουμε τα πάντα, όμως, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο».

– Για τη χρησιμοποίηση του Μεριά στο αυριανό παιχνίδι: «Ο Γιασίν βρίσκεται εδώ πανέτοιμος, γεμάτος αυτοπεποίθηση και με μεγάλο κίνητρο για το μεγάλο παιχνίδι. Του δώσαμε κάποιες μέρες ξεκούραση. Ξέρουμε ότι η χρονιά θα είναι μεγάλη, θα διαχειριστούμε τις συμμετοχές του. Επειδή το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο για εμάς και δήλωσε διαθέσιμος, μπορώ να σας πω ότι θα είναι μαζί μας και θα παίξει για την ομάδα μας, ενώ θα προσπαθήσουμε να τον ξεκουράσουμε στη διάρκεια της σεζόν».

– Για το γεγονός ότι αύριο έχει γενέθλια ο Βαγγέλης Μαρινάκης: «Σίγουρα είναι στόχος μας να προσφέρουμε αυτό το δώρο στα γενέθλια του προέδρου μας. Εκτός από αυτό, θα έχουμε όλο τον κόσμο στο πλευρό μας. Να είστε σίγουροι ότι η ομάδα θα είναι βελτιωμένη και καλύτερη από το πρώτο παιχνίδι. Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση και να προσφέρουμε αυτή τη χαρά στον κόσμο και τον πρόεδρο μας».

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιασίν Μεριά, ο οποίος υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό για όλους είναι η πρόκριση. Ο Τυνήσιος αμυντικός μίλησε:

– Για την παρουσία του στο Κόπα Άφρικα: «Ήταν μία σπουδαία εμπειρία. Ήταν η πρώτη φορά που πήρα μέρος σε μία τέτοια διοργάνωση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας μου. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται δουλειά και είμαι εδώ για να τα δώσω όλα για την ομάδα μου».

– Για τα στοιχεία που θα δώσει στον Ολυμπιακό και το αν έχει «δέσει» με τον Ρούμπεν Σεμέδο: «Το πιο σημαντικό για όλους μας είναι η πρόκριση και είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι να δουλέψουμε με κοινό σκοπό την πρόκριση. Δεν έχει σημασία τι θα προσφέρει ο καθένας από την πλευρά του. Σημασία έχει ότι έχουμε κοινό στόχο την πρόκριση».

– Για το πρώτο παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν: «Είδα το παιχνίδι από την τηλεόραση και είδα ότι θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ για την πρόκριση. Αυτά δεν έχουν σημασία, όμως, τώρα γιατί πρέπει να τα δώσουμε όλα για τη νίκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης