Περήφανος για το πείσμα που έδειξε ο Ολυμπιακός, κυνηγώντας τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό στον αγώνα με τη Μαρσέιγ, αλλά και ήρεμος ενόψει της συνέχειας, εμφανίστηκε ο Πέδρο Μαρτίνς, μετά την επικράτηση των «ερυθρόλευκων» με 1-0.

«Τέτοιες νίκες και τέτοιες μεγάλες βραδιές έπρεπε να τις ζούμε με τον κόσμο μας. Είναι δύσκολο να μην τους έχουμε μαζί μας. Για τη νίκη είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας. Τα καταφέραμε και δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό. Όμως δεν έχουμε καταφέρει ακόμη κάτι, χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη και ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος. Πλέον κανείς δεν αμφισβητεί πως ο Ολυμπιακός πάει να προκριθεί και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Νομίζω πως κερδίσαμε δίκαια. Ίσως πολλοί απορήσουν με τη χρησιμοποίηση του Φορτούνη και του Χασάν. Πήρα μεγάλο ρίσκο, γιατί το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και θα μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε. Ευτυχώς το ρίσκο αυτό μας βγήκε σε καλό», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε: για το αν αλλάζει κάτι στον όμιλο αυτή η νίκη: «Όχι, δεν αλλάζει τίποτα. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στο “Ντραγκάο” με την Πόρτο και θα παίξουμε όπως σε όλα τα ματς. Ο Ολυμπιακός δεν αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού του ανάλογα με τον αντίπαλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τη απουσία του Μαντί Καμαρά λόγω κορωνοϊού και τα υπόλοιπα νέα μεταγραφικά αποκτήματα; «Ο Πέπε είναι χωρίς παιχνίδια από τον Μάιο και είναι δύσκολο να ανταποκριθεί άμεσα σε τέτοια παιχνίδια με υψηλές απαιτήσεις. Θέλει χρόνο, δεν είναι έτοιμος όσον αφορά στον ρυθμό. Θα δούμε ποιοι θα παίξουν με Πόρτο. Μια μέρα θα σας πω την ενδεκάδα πριν το παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Ματιέ Βαλμπουενά, μίλησε με απόλυτο σεβασμό για τη Μαρσέιγ, αλλά χάρηκε με την… ψυχή του τη συγκεκριμένη νίκη. «Έχω τεράστιο σεβασμό για τη Μαρσέιγ, ήμουν 8 χρόνια εκεί. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη και ό,τι καταφέραμε, αλλά δεν μπορώ να μη δείξω σεβασμό σε αυτή την αγαπημένη μου ομάδα. Ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά για μένα, γεμάτη συναισθήματα», τόνισε αρχικά ο Γάλλος μέσος και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ήταν μια πολύ σημαντική νίκη και ήταν απαραίτητο να αρχίσουμε με νίκη. Είναι ιδιαίτερα τα παιχνίδια αυτά για μας και είμαι χαρούμενος γιατί ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει με περισσότερη ωριμότητα και εξυπνάδα αυτά τα παιχνίδια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ακολουθούν δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Πρέπει να απολαύσουμε τη νίκη, αλλά και να ξεκουραστούμε γιατί υπάρχει συνέχεια».

Ερωτηθείς για την ασίστ που έβγαλε στον Χασάν στη φάση του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είπε: «Είδα τον Χασάν και προσπάθησα να τον βρω. Είμαι πολύ ευτυχισμένος γιατί ο Ολυμπιακός δείχνει εξυπνάδα και ωριμότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης