Τα εύσημα στους Ολαϊτάν και Φουστέρ απένειμε ο Μίτσελ, μετά τη (2-0) νίκη του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού, ενώ μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πως ήταν λάθος η χρησιμοποίηση του Μήτρογλου από την αρχή της αναμέτρησης με τους Βοιωτούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός προπονητής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Ολυμπιακό του Α’ μέρους συγκριτικά με το Β’ μέρος μετά και την προπόνηση της Πέμπτης και τον Ολαϊτάν: Πιστεύω πως το παιχνίδι σήμερα το κέρδισαν ο Φουστέρ και ο Ολαϊτάν. Έκαναν μία ένεση… ψυχής που ήθελε όλη η ομάδα. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Εικόνες σαν αυτή του πρώτου μέρους απλά δεν επιτρέπονται. Από την αρχή της χρονιάς μιλάμε για συναγωνισμό και το πόσο καλό μας έχει κάνει. Θα παίζουν οι καλύτεροι. Δεν κοιτάζουμε ονόματα.

Για το τι εξήγηση δίνει για την εικόνα του πρώτου 45λεπτου:
Κάποιος όταν είναι προπονητής προσπαθεί να ξυπνήσει την ομάδα του κάνει αλλαγές. Σήμερα η επανάσταση έπρεπε να έρθει με πιο πολλές αλλαγές και ίσως και την δική μου. Δεν μας πειράζει που δεν είχαμε επιτυχία στο Α’ μέρος. Ποτέ δεν ζητάω την επιτυχία. Ζητάω την πρόθεση να εφαρμόζουμε ό,τι λέμε καθημερινά. Στο πρώτο αυτό δεν έγινε. Στο Β’ μέρος δείξαμε μερικά από τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Στην οικογένειά μου μου έχει βγει το όνομα πως είμαι ξεροκέφαλος. Πως επιμένω. Θα συνεχίσω να το κάνω. Όποιος έχει την ίδια πρόθεση θα είναι μαζί μου όπως ο Ολαϊτάν. Σίγουρα όμως εάν αναλύσουμε το ματς από την αρχή πρέπει να υπάρχει λάθος και στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει κάποιο λάθος.

Για τις λανθασμένες πάσες και τα προβλήματα ανάπτυξης
: Όταν κάποιος βλέπει το ματς έξω από το γήπεδο δείχνει το που θέλει να πάει η μπάλα με τα χέρια γιατί με τα πόδια σίγουρα δεν μπορεί. Είναι το πρώτο πράγμα που είπα στους παίκτες του ποδοσφαίρου στα αποδυτήρια. Ότι βασικό είναι να δίνουμε σωστή πάσα στο διπλανό μας. Στα πρώτα λεπτά πουλήσαμε αρκετές φορές την μπάλα. Δεν έχει να κάνει αυτό με παίκτες ή προπονητή. Απλά είχαμε μία πολύ κακή μέρα στο Α’ μέρος. Δεν θέλω να μείνει η αίσθηση πως δεν ήμασταν καλοί στο Α’ και ήμασταν καλοί στο Β’. Δεν είμαι εκνευρισμένος. Απλά έχω εκπλαγεί. Δεν μπορώ να αλλάζω γνώμη τόσο εύκολα. Πριν από 10 μέρες σας έλεγα πως κάναμε το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς.

Για την παρουσία του Μήτρογλου στο βασικό σχήμα και τον τραυματισμό του: Απλά παρασυρθήκαμε από το πόσο έτοιμος μας έλεγε πως ήταν ο Μήτρογλου. Τον ευχαριστούμε για την διάθεση. Όμως δεν μπορούσε να παίξει για 90 λεπτά, ούτε έπρεπε να αρχίσει βασικός. Δεν πιστεύω πως πρέπει να ρίξουμε το φταίξιμο στον Κώστα. Η πραγματικότητα ήταν πως ήθελε να παίξει. Το ήθελε πολύ. Δεν μπόρεσε να δώσει τα πράγματα που θέλαμε. Στο μέλλον θα τα δώσει. Κάποιες φορές ίσως να μην είναι τόσο καλό να πιστεύεις στους παίκτες σου. Είναι καλοί ηθοποιοί.

Για το ζήτημα της ενίσχυσης με τον στόπερ: Έχουμε επίσης τον Παπάζογλου για να μας βοηθήσει. Γυρίζει ο Τόρες και έχουμε και τον Μπονγκ. Η αλήθεια είναι πως θέλουμε έναν παίκτη. Όχι μόνο για να καλύψει το κενό του Δημήτρη αλλά για να είναι πιο ήσυχοι και οι άλλοι. Θέλουμε έναν παίκτη για το κέντρο της άμυνας για να είμαστε όσο ήσυχοι ήμασταν με τον Σιόβα. Επίσης μία παράκληση σε όλους. Μην επικοινωνείτε μαζί μου για να μάθετε το όνομα. Δεν πρόκειται να σας το πω. Ευτυχώς που δεν έχετε την διεύθυνσή μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης