Ολυμπιακός και Άρσεναλ κοντράρονται για ένα εισιτήριο που οδηγεί στην επόμενη φάση του Champions League, ο παλιός παίκτης των Πειραιωτών, που έχει φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, Φρανσουά Μοντεστό, μίλησε για την αναμέτρηση που θυμίζει κάτι από 2011, όταν ο Ολυμπιακός κέρδιζε με 3-1 τους «κανονιέρηδες», αλλά έμενε εκτός συνέχειας.

«Ξεκαθαρίζω ότι θεωρώ σημαντικό το προβάδισμα που έχει ο Ολυμπιακός και βαθμολογικά και στα γκολ μετά τη νίκη στο Λονδίνο. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές σ’ αυτή τη διοργάνωση, στην τελευταία αγωνιστική. Αλλά το προβάδισμα είναι για να το υπερασπίζεσαι. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κατεβεί στο γήπεδο με την εντύπωση ότι είναι κοντά ή έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές φορές όταν παίζεις για να κρατήσεις κάτι, συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς. Γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει το παιχνίδι του και μη σκέφτεται το πλεονέκτημα που έχει στα γκολ».

-Πόσο κομβική μπορεί να αποβεί η πίεση που θα ασκήσει το «Γ. Καραϊσκάκης» στους παίκτες της Άρσεναλ αλλά και οι απουσίες που έχει ο Αρσέν Βενγκέρ;

«Η Άρσεναλ έχει απουσίες σημαντικών παικτών της. Ο Καθόρλα, ο Σάντσες κι ο Κοκελέν είναι πολύ σημαντικοί παίκτες. Δεν ξέρω αν θα λείπουν κι άλλοι, αλλά αυτοί μου έρχονται στο μυαλό. Η απουσία τους επηρεάζει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Από την άλλη η Άρσεναλ είναι ομάδα με τόσους ποδοσφαιριστές. Και ο Βενγκέρ ξέρει πολύ καλά τα εργαλεία που έχει στα χέρια του. Θεωρώ ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην Άρσεναλ που θα παίξει στην Ελλάδα κι όχι σ’ αυτή που θα μείνει στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι μόνο η πίεση που ασκεί το “Γ. Καραϊσκάκης” στον αντίπαλο, αλλά και η ώθηση που δίνει στον Ολυμπιακό. Εγώ αυτή την ώθηση την κατάλαβα πολλές φορές, ειδικά κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Αναμένω να είναι αυτό, όπως τότε που έπαιζα κι εγώ. Αλλά η Άρσεναλ είναι έμπειρη ομάδα, σε κάθε περίπτωση».

Από την Κορσική, όπου βρίσκεται, ο Φρανσουά Μοντεστό παρακολουθεί την πορεία του Ολυμπιακού; Ποιους παίκτες θεωρεί «κλειδιά» για την Άρσεναλ; Και στο τέλος του ζητήσαμε να κάνει μία πρόβλεψη για την αναμέτρηση…

«Μπορεί να μην με πιστέψεις, αλλά βλέπω όλα τα ματς. Εκτός από πρώην παίκτης, υποστηρίζω τον Ολυμπιακό. Τα βλέπω από το Ίντερνετ. Έχω πολύ καλή σχέση με το κλαμπ, με τη διοίκηση, με όλους. Έχω κρατήσει επαφές. Είμαι ευγνώμων για τη συμπεριφορά τους από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι σχέσεις μου είναι άριστες. Από όσο έχω δει τη φετινή Άρσεναλ, οι δύο παίκτες που κρίνουν με την απόδοσή τους ένα ματς είναι οι Ζιρού και Εζίλ. Αυτούς πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, γιατί μπορούν να αλλάξουν το ματς σε μια στιγμή.

Ελπίζω ο Ολυμπιακός να περάσει. Το ελπίζω και το εύχομαι. Σκορ; 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού…».

ΠΗΓΗ: sport24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης