Tην πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεπεράσει τον «σκόπελο» της Οσμάνλισπορ και να προχωρήσει στο Europa League εξέφρασε ο Πάουλο Μπέντο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη.

Παράλληλα ο Πορτογάλος τεχνικός επισήμανε πως η ομάδα του πρέπει να δείξει ταπεινότητα, ενώ μεταξύ άλλων στάθηκε στην καλή εικόνα που δείχνουν οι «ερυθρόλευκοι» στα τελευταία παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάουλο Μπέντο

Για τους αποκλεισμούς των προηγούμενων ετών: «Σκέφτομαι ότι το τι μπορούμε να κάνουμε αύριο καλά. Είδαμε τα συν και τα πλην του αντιπάλου και ποιά η καλύτερη στρατηγική. Δεν με απασχόλησε αυτό και δεν το σκέφτηκα. Από αυτά όλα πρέπει να κρατήσουμε το εξής: πως όταν είσαι φαβορί δεν σημαίνει πως κερδίζεις. Να είμαστε ταπεινοί, να δουλέψουμε πολύ και καλά. Να επαναλάβουμε τα καλά και να αποφύγουμε τα λάθη για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Για την περίοδο που γίνεται το ματς: «Πιστεύω πως οι νίκες και τα καλά αποτελέσματα πάντα σου δίνουν αυτοπεποίθηση και τόνωση ψυχολογίας. Είναι καλό ότι ερχόμαστε από σερί νίκες. Πρέπει να δεις όμως τι σου έφερε τι νίκες για να το συνεχίσεις αλλά και τα λάθη για να τα διορθώσεις. Είμαστε σε καλο σημείο, τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα είναι καλά, είμαστε στο Κύπελλο και στην Ευρώπη προκριθήκαμε μία αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων. Πιστεύω πως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση για να προχωρήσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατάσταση της ομάδας: «Από τους τραυματίες ο Ταρίκ και ο Ιντέγε δεν είναι διαθέσιμοι. Θα είναι εκτός. Η ομάδα είναι πολύ καλά μετά το ματς του Σαββάτου. Είχαμε και μία ημέρα ξεκούρασης. Είχαμε έξτρα χρόνο για να ετοιμάσουμε την στρατηγική. Οι παίκτες ξέρουν το τι πρέπει να κάνουν και είμαστε έτοιμοι για ένα καλό αποτέλεσμα και όταν εννούμε καλό αποτέλεσμα εννοούμε τη νίκη».

Για την πορεία της Οσμάνλισπορ:« Αυτό που πιστεύω είναι πως σε σχέση με το πρώτο σκέλος όλες οι ομάδες περνάνε από δύσκολες φάσεις. Αυτό εμάς δεν πρόκειται να μας απασχολησει σε τι κατάσταση είναι ο αντίπαλος. Να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά. Να προσέξουμε τα καλά του στοιχεία και να αξιοποιήσουμε τα μείον του. Τερμάτισε πρώτος στην φάση των ομίλων ο αντίπαλος αφήνοντας τη Βιγιαρεάλ. Αυτό δείχνει πως έχει δυνατά στοιχεία. Αυτό πρέπει να δούμε. Το πως ήταν πριν ή τον τελευταίο μήνα δεν είναι κάτι που δίνουμε βάση. Θα δούμε μονο το αύριο. Να είμαστε εμείς ανταγωνιστικοί. Για τον Ρέτσο ναι μπορεί να είναι αύριο βασικός, όπως μπορεί να δείτε και άλλα παιδιά των Ακαδημιών να παίξουν. Λοιπόν αρχικά για το πρώτο σκέλος φυσικά παίζουμε με μία ομάδα που συνηθίζει να σκοράρει σε όλα τα ματς. Με αντεπιθέσεις που έχει καλούς παίκτες με ταχύτητα και εμπειρία. Μπορεί να βλάψει τον αντίπαλο. Δεν μας εμποδίσει να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Θέλουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, να ελέγξουμε τον αγώνα και να μην αφήσουμε τις αντεπιθέσεις της Οσμανλισπόρ. Να εκμεταλλευτούμε τα καλά μας στοιχεία και τα αρνητικά. Για το 2ο σκέλος το καλύτερο είναι να μην δεχθείς γκολ. Εάν μπορέσουμε με καθαρό σκορ θα είναι το ιδανικό και θα μας δώσει πλεονέκτημα. Όμως ο κύριος στόχος μας είναι να κερδίσουμε».

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης