Μπέντο: «Χάσαμε μία ευκαιρία για να αυξήσουμε τη διαφορά»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017, 07:30
Μπέντο: «Χάσαμε μία ευκαιρία για να αυξήσουμε τη διαφορά»
Ως μια χαμένη ευκαιρία για να αυξήσει τη διαφορά αντιμετώπισε ο Πάουλο Μπέντο την ήττα μέσα στο «Καραϊσκάκη» από τον Πανιώνιο. Φυσικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του και το παραδέχθηκε αυτό, ενώ δικαιολόγησε τον κόσμο για τις αποδοκιμασίες.

Στη συνέντευξη Τύπου αρχικά είπε: «Θα δούμε το βίντεο και σίγουρα θα το αναλύσουμε. Κάποια πράγματα είναι εύκολο να τα συζητάς όταν βλέπεις τον αγώνα. Δεχτήκαμε πολύ γρήγορα το γκολ, που θα έπρεπε να έχουμε αποφύγει. Εκεί δεν λειτούργησε η άμυνα καλά και δεχτήκαμε τόσο εύκολο γκολ. Στη συνέχεια στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε με μικρή επιθετικότητα και όσον αφορά στην επίθεσή μας και στην αμυντική λειτουργία. Δεν ήταν καθόλου επιθετική η στάση μας, όταν χάναμε την μπάλα. Έπρεπε να είμαστε πιο δυναμικοί στο παιχνίδι μας. Ξοδέψαμε 45 λεπτά.

»Στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε κάποια πράγματα, όμως και πάλι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την επιθετικότητα που δείξαμε. Αν δούμε μόνο τις ευκαιρίες, υπάρχουν πολλές στιγμές που θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει, όμως, σε γενικές γραμμές, παρόλο που βελτιωθήκαμε, παίξαμε χωρίς επιθετικό χαρακτήρα. Ήταν μία στάση παθητική, που δεν μας άρεσε καθόλου. Από τώρα και στο εξής θα πρέπει να προχωρήσουμε, να συγχαρούμε τον αντίπαλο και να κοιτάξουμε εμείς τι θα κάνουμε στα επόμενα παιχνίδια».

Σε ερώτηση για το αν θα μιλήσει ο εγωισμός των παικτών στη συνέχεια απάντησε: «Δεν προετοιμάζουμε κάθε παιχνίδι ανάλογα με τις διαστάσεις που έχει, αλλά με τον ίδιο τρόπο για να κερδίζουμε. Σήμερα ξεκινήσαμε άσχημα, είχαμε μία κακή στάση στο παιχνίδι μας, δεν κάναμε σωστά κάποια πράγματα και τιμωρηθήκαμε για αυτά που κάναμε.

»Ήρθε το άσχημο αποτέλεσμα και έχουμε μπροστά μας σημαντικά παιχνίδια, με πρώτο το ματς του Κυπέλλου. Η κατάσταση η σημερινή είναι ένα χτύπημα για την ομάδα μας και σίγουρα είναι κάτι που θα πρέπει να μας κάνει πιο προσεκτικούς, ώστε στο επόμενο παιχνίδι να είμαστε πιο προσεκτικοί. Αυτό που θα πρέπει να πούμε είναι ότι δεν θα πρέπει να μείνουμε σε αυτό που έγινε σήμερα. Είμαστε μέσα στους στόχους μας, συνεχίζουμε και δουλεύουμε για να κάνουμε πράξη αυτά που κάνουμε κάθε μέρα στις προπονήσεις και θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Είχαμε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε τη βαθμολογική διαφορά, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για το πώς μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία των παικτών δήλωσε: «Σήμερα στο παιχνίδι μας δεν μας έφταιγε ούτε η ψυχολογία ούτε η ποιότητα. Όταν προετοιμάζουμε τα παιχνίδια για να παίξουμε μέσα στο σπίτι μας, περιμένουμε από τη δική μας ομάδα να έχει τον έλεγχο και από την αντίπαλη ένα αμυντικό παιχνίδι και προσπάθεια με αντεπιθέσεις. Όταν δέχεσαι γκολ στο πρώτο λεπτό του αγώνα, αλλάζουν τα πράγματα, γιατί αυτό ενισχύει τη στρατηγική του αντιπάλου.

»Σίγουρα όμως από εκεί και πέρα αυτό που πληρώσαμε σήμερα είναι η έλλειψη επιθετικότητας στο παιχνίδι μας και ξοδέψαμε πολύ χρόνο χωρίς να είμαστε δραστήριοι. Αυτό που θα κοιτάξουμε να κάνουμε είναι να προετοιμάσουμε τα ματς με μία φιλοσοφία του πώς θα νικάμε και ξέρουμε πώς θα το κάνουμε. Δεν πρέπει να ξοδεύουμε χρόνο με τα όσα έχουν προηγηθεί. Ήταν κακή η στάση μας στο σημερινό ματς. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, θα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο».

Το μήνυμά του προς τον κόσμο ήταν: «Ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παλεύουμε, γιατί έχουμε πολλές μάχες να δώσουμε, με πρώτη και πιο σημαντική τον αγώνα στο Κύπελλο. Στη συνέχεια έχουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα στο πρωτάθλημα και έναν δύσκολο προκριματικό με την Μπεσίκτας. Είμαστε μέσα στους στόχους μας και θα πρέπει να συγκεντρωθούμε για να παρουσιάσουμε όσο καλύτερη εικόνα στη συνέχεια. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κριτική για την ομάδα μας από τον κόσμο. Κι αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος έχει πάθος για την ομάδα και έχει δικαίωμα να το εκφράζει με τον τρόπο του. Πρέπει να δώσουμε χώρο στον κόσμο για να εκφράσει την κριτική του και εμείς είτε σε θετικές είτε σε αρνητικές κριτικές να συγκεντρωνόμαστε όσο το δυνατόν ταχύτερα.

»Αυτό που δεν έπρεπε να συμβεί ήταν ότι δεν έπρεπε να έχουμε μία τέτοια εικόνα και ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία για να αυξήσουμε τη διαφορά. Γενικότερα με την εικόνα που είδε ο κόσμος, δεν αξίζαμε κάτι άλλο. Έχουμε πολλές μάχες μπροστά μας και θα πρέπει να δουλέψουμε όσο μπορούμε περισσότερο για να βγούμε νικητές στις μάχες που ακολουθούν».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017, 10:15