O Πάουλο Μασάντο έχει προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό και τόνισε ότι πλέον θέλει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο για να βοηθήσει παραπάνω την ομάδα του. Ο Πορτογάλος μίλησε στην κάμερα της NOVA.

-Πάουλο, καλή χρονιά. Φαντάζομαι θα είχατε ανάγκη από διακοπές, καθώς είχε προηγηθεί ένα τετράμηνο με αυξημένες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Ναι, είναι αλήθεια, γιατί όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να βρισκόμαστε και με τις οικογένειές μας. Έτσι, εκμεταλλευτήκαμε αυτό το διάστημα για να μπορέσουμε να περάσουμε ωραία και να ξεκουραστούμε».

-Είχατε πολύ καλό ρυθμό πριν απ’ τη διακοπή λόγω των Χριστουγέννων. Φοβάσαι ότι μπορεί να χάσετε αυτό το ρυθμό, τώρα που επαναρχίζει το πρωτάθλημα.

«Όχι, πιστεύω πως δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί είχαμε ανάγκη από ξεκούραση. Πιστεύω πως μετά από λίγες ημέρες με την οικογένειά μας, έχει καθαρίσει λίγο το κεφάλι μας. Και τώρα το μυαλό μας είναι εδώ και ο ρυθμός θα είναι ακόμη καλύτερος».

-Σε βλέπουμε εντός και εκτός γηπέδων να απολαμβάνεις τη δεύτερή σου χρονιά στον Ολυμπιακό. Αισθάνεσαι πια πολύ καλά στην ομάδα; Το ρωτάω γιατί είσαι το επίκεντρο πολλών ωραίων στιγμιότυπων στην ομάδα σου.

«Πιστεύω πως είναι αλήθεια αυτό. Την πρώτη χρονιά είχα κάποια προβλήματα προσαρμογής. Και εξαιτίας της γλώσσας που δεν μου επέτρεπε να έχω τόσο καλή επικοινωνία και πολλές σχέσεις με τους συμπαίκτες μου. Αλλά και για διάφορους άλλους λόγους. Τώρα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Έχω προσαρμοστεί στην ομάδα εντελώς. Μου αρέσει και περνάω πολύ καλά».

-Τραυματίστηκες σε μία περίοδο κατά την οποία απέδιδες το καλύτερό σου ποδόσφαιρο απ’ την ημέρα που ήρθες στην Ελλάδα. Αισθάνεσαι πως έχεις επιστρέψει στο επίπεδο που ήσουν πριν απ’ τον τραυματισμό σου;

«Ναι, έχουν περάσει τα δύσκολα. Πιστεύω πως είμαι στο επίπεδο που ήμουν και πριν. Αυτή τη στιγμή είμαι έτοιμος να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο και να γίνω καλύτερος από όσο ήμουν πριν».

-Ο πρώτος σας αγώνας στη νέα χρονιά είναι με αντίπαλο την Καλλονή. Παίξατε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου και είχατε αντιμετωπίσει προβλήματα μέχρι να φθάσετε στη νίκη. Τι εικόνα έχεις για την Καλλονή;

«Ήταν φυσιολογικό να έχουμε αυτά τα προβλήματα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της περιόδου. Πιστεύω, όμως, ότι τώρα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά, όπως τελείωσε η προηγούμενη».

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για την ομάδα σου στη νέα χρονιά;

«Οι φιλοδοξίες που έχω για την ομάδα μας, είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο. Να κάνουμε ότι κάνουμε μέχρι στιγμής. Να παίζουμε καλά και να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Αλλά και να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ».

-Ο προπονητής σας λέει πως μέσα απ’ τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, ο Ολυμπιακός μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες του για να πετύχει κάτι καλό στους αγώνες με την Μάντσεστερ. Συμφωνείς;
«Συμφωνώ απόλυτα με τον προπονητή μας. Γιατί τα παιχνίδια που μπορούμε να κερδίσουμε έως τότε, θα μας βοηθήσουν για να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθησή μας, αλλά και θα μας κάνουν καλύτερους για να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης