Με γκολ του Ιντέγε Μπράουν στο 79ο λεπτό ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ακόμα μία νίκη μακριά από την έδρα του για το φετινό Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 της Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ και έφτασαν τους έξι βαθμούς στον όμιλο, καθώς μετά το ματς με την Άρσεναλ πέτυχαν και δεύτερο «διπλό». Να σημειωθεί ότι οι Κροάτες σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια τις εστίας του Ρομπέρτο.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Άρσεναλ επικράτησε 2-0 της Μπάγερν Μονάχου με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός μαζί με την Μπάγερν να έχουν από 6 βαθμούς μετά από τρεις αγώνες και τους Λονδρέζους να ακολουθούν μαζί με την Ντιναμό στους 3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ντιναμό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα σε ένα πολύ κακό και βαρύ αγωνιστικό χώρο. Όσο τα λεπτά κυλούσαν ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Η σημαντικότερη ευκαιρία για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα καταγράφηκε στο 32’, όταν ο Μαζουακού επιχείρησε σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Εντουάρντο σε δύσκολη απόκρουση.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, με τον Ρομπέρτο να «καθαρίζει» κάθε φάση που έπεφτε στην αρμοδιότητά του.

Στο δεύτερο μέρος η Ντιναμό Ζάγκρεμπ απείλησε πρώτη. Στο 52′ ο Άντολιτς σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο με κοντινό σουτ, σε μία φάση που έφερε… καρδιοχτύπια στην άμυνα των «ερυθρόλευκων». Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σκοράρει στο 53ο λεπτό, όταν μετά το γύρισμα του Πάρντο, ο Ιντέγε έχασε με προβολή ένα σχετικά εύκολο τελείωμα, προ κενής εστίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 77′ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με το σουτ του Ρογκ μέσα από την περιοχή να κοντράρει στον Μποτία για να καταλήξει στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Ρομπέρτο και τελικά το γκολ ήρθε!

Ο Σιόβας στο 79’ έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Νιγηριανό επιθετικό και αυτός αφού μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε από πολύ πλάγια θέση και νίκησε τον Εντουάρντο, ανοίγοντας το σκορ και χαρίζοντας στον Ολυμπιακό μία πολύ σημαντική νίκη.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός 0-1 (ΟΤΕ Sport 2)

Γκολ: 79′ Ιντέγε

Κίτρινες κάρτες: Ταραβέλ, Σουντάνι – Ελαμπντελαουί, Σιόβας

Κόκκινες κάρτες:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Εντουάρντο, Σουντάνι, Μασάδο, Φερνάντες (72′ Ενρίκεζ), Σάντος, Χότζιτς (61′ Πιάτσα), Πίβαριτς, Ρογκ (87′ Τσόριτς), Ματελ, Ταραβέλ.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (83′ Σαλίνο), Σεμπά (90′ Ντα Κόστα), Φορτούνης (72′ Τσόρι Ντομίνγκες), Ιντέγε.

Η βαθμολογία

1. Μπάγερν Μονάχου 6 (8-2)
2. Ολυμπιακός 6 (4-5)
3. Ντιναμό 6 (2-7)
4. Άρσεναλ 3 (5-5)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης