Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επαΐων σε θέματα ασφαλείας που αφορούν στο ποδόσφαιρο για να αντιληφθεί πως αυτά που συνέβησαν την Κυριακή στο «Καραϊσκάκη» ήταν στημένα, σκηνοθετημένα και εν πολλοίς αναμενόμενα.

Το λεωφορείο με τους παίκτες του ΠΑΟΚ καταφθάνει στο γήπεδο by the book και την προβλεπόμενη από τους κανονισμούς ώρα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, εντελώς τυχαία, ενώ υπάρχει ειδικός χώρος στάθμευσης του λεωφορείου ακριβώς μπροστά από την είσοδο των αποδυτηρίων, οι αρμόδιοι του «Γ. Καραϊσκάκης» φρόντισαν το πούλμαν να σταθμεύσει αρκετά μέτρα πριν από τη θύρα εισόδου των φιλοξενουμένων παικτών και των συνοδών τους. Η σκοπιμότητα αυτής της κίνησης είναι προφανής.

Οι παίκτες της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να περπατήσουν κάποια μέτρα για να εισέλθουν στο γήπεδο.

Video με τα όσα συνέβησαν στην άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Κατά μήκος αυτής της διαδρομής καιροφυλακτούσαν λίγες δεκάδες «στημένοι», με διαπιστεύσεις παρακαλώ, περασμένες με κορδονάκι από τον λαιμό τους. Τουλάχιστον αυτά καταγγέλλει επίσημα ο ΠΑΟΚ. Οι «διαπιστευμένοι» χούλιγκαν, λοιπόν, αρχίζουν να προπηλακίζουν τη φιλοξενούμενη ομάδα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων άνδρας των ΜΑΤ τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Τα επεισόδια κατά την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ:

 

Η κλοτσιά διαπιστευμένου των «ερυθρολεύκων» σε αστυνομικό:

 

Τα «πυρά» επικεντρώνονται κατά του αντιπροέδρου της ομάδας Χρυσόστομου (Μάκη) Γκαγκάτση. 

Ωστόσο, την καθοδηγούμενη βία την εισπράττει ο Πολωνός επιθετικός, Κάρολ Σφιντέρσκι, αυτήν τη φορά όχι από χούλιγκαν αλλά από εντεταλμένο όργανο της τάξης.

Διότι στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί πως το όλο σκηνικό εκτός γηπέδου «Καραϊσκάκη» οργανώθηκε υπό τη συνεχή καθοδήγηση και ευθύνη των παριστάμενων αστυνομικών οργάνων, τα όποια έκαναν ό,τι μπορούσαν για να «διευκολύνουν» τις επιταγές των «διαπιστευμένων» οπαδών της ομάδας.

Η φυγάδευση των παικτών του ΠΑΟΚ:

 

Η στιγμή του τραυματισμού του Σφιντέρσκι από αστυνομικό:

 

Στη διαδρομή από το λεωφορείο έως και την είσοδο του γηπέδου, στα λίγα αυτά μέτρα δηλαδή, προπηλακίζεται και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Το σκηνικό που περιγράφτηκε παραπάνω αποτυπώνεται σε μία σειρά από video.

Ο προπηλακισμός του Πασχαλάκη:

 

Αυτό είναι το σκηνικό που στήνεται εξ αρχής εκτός του γηπέδου. Το ίδιο ωστόσο καθοδηγούμενο σκηνικό έχει στηθεί και εντός του Καραϊσκάκη, όπως στον χώρο των αποδυτηρίων. Διαπιστώνεται, δηλαδή, μία «συνέπεια» και μία «συνέχεια» στην τακτική της διοίκησης του Ολυμπιακού.

Είναι δηλαδή συνεπέστατοι με τον εαυτό τους οι κ.κ. Μαρινάκης και Θεοδωρίδης, όταν στο ημίχρονο εισβάλλουν στα αποδυτήρια των διαιτητών. Αλίμονο. Ποιον, άλλωστε, θα φοβηθούν; Όταν οι παράγοντες του ΠΑΟΚ αντιλαμβάνονται τα τεκταινόμενα και σπεύδουν να δουν τι συμβαίνει, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον στρατό των «φουσκωτών» της Διοίκησης, οι οποίοι βεβαίως δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι της Διοίκησης της πειραιώτικης ΠΑΕ είχαν προβλέψει τα πάντα, προκειμένου να αποφύγουν οπτικό υλικό από όλες αυτές τις ασχήμιες, τις παραβάσεις και τις παρανομίες.

Έτσι εξηγείται και η απόσυρση της διαπίστευσης των δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων του καναλιού Open. Το ζητούμενο ήταν να μην υπάρχουν… μάρτυρες.

Όμως, οι διοικούντες τον Ολυμπιακό δεν υπολόγισαν τους «ερασιτέχνες» εικονολήπτες, οι οποίοι έκαναν άριστα τη δουλειά τους και κατέδειξαν με λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Είναι φανερό πως εκεί κάτω στη Διοίκηση της πειραιώτικης ομάδας δεν φοβούνται κανέναν. Ούτε τον νόμο, ούτε την ΕΛ.ΑΣ., ούτε τη Δικαιοσύνη, ούτε καν τους κυβερνήτες αυτής της χώρας.

Λειτουργούν πεπεισμένοι ότι απολαύουν μίας ιδιότυπης ασυλίας.

Είναι πεπεισμένοι ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο. Θεωρούν πως ως Διοίκηση της ομάδας του Ολυμπιακού είναι ισχυρότεροι από το κράτος, τους θεσμούς και το ποινικό σύστημα.

Είναι, επίσης, προφανές πως όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που φέρει την ευθύνη της τήρησης της τάξης και της ασφάλειας, αλλά και ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος ως υφυπουργός Αθλητισμού είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος στη βάση των θεσπισμένων κανόνων και των υφισταμένων νόμων.

Συμπέρασμα πρώτον: όπου δεν υπάρχει κράτος επικρατούν οι εκδοχές του φασισμού. Μία από αυτές τις εκδοχές είναι η βία των χούλιγκαν. Συμπέρασμα δεύτερον: η Διοίκηση της ομάδας λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, διότι είναι σίγουρη πως δεν πρόκειται να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της.

Συμπέρασμα τρίτον: ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι παρατρεχάμενοί του στη Διοίκηση της ομάδας απολαμβάνουν άσυλο με συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας. Αυτό το πλαίσιο το έχει αποδεχτεί η κυβέρνηση εν τω συνόλω της. Ουδείς εκ των μελών της είναι σε θέση να ισχυριστεί: «Δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν άκουσα, δεν είδα».

Τελικό συμπέρασμα: ο Πειραιάς είναι μία άλλη χώρα. Εκεί δεν ισχύουν οι νόμοι του κράτους, οι θεσμοί και οι κανόνες που υφίστανται στην υπόλοιπη επικράτεια.

Υπάρχουν, μάλιστα, αποχρώσες ενδείξεις πως αυτή η «ιδιαιτερότητα» επεκτείνεται στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, στις δομές της ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι, σε διάφορες επαγγελματικές ενώσεις και συλλογικότητες, στον δήμο κ.λπ. Σε αυτήν την «άλλη χώρα» κουμάντο κάνουν η Διοίκηση της ομάδας, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της με το επιτελείο του, οι οργανωμένοι χούλιγκαν εν είδει ιδιωτικού στρατού και κάτι δημοσιογραφικά τσιράκια που «σταβλίζονται» σε γνωστά brand «μαγαζιά» των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά που αποκτήθηκαν σε τιμές ευκαιρίας.

Είναι περιττό να επικαλεστεί κάποιος την αθλητική δικαιοσύνη. Είναι περιττό να επικαλεστεί κάποιος τη Δικαιοσύνη σαν τέτοια. Ο Πειραιάς, προφανώς, στα μάτια του κ. Χρυσοχοΐδη, του κ. Αυγενάκη, της ίδιας της κυβέρνησης, είναι μία άλλη χώρα.   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης