«Φωτιά» έχουν ανάψει οι δηλώσεις που έκανε από την Καλαμάτα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναδάκης, κατά του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για μεταφορά στο ποδόσφαιρο από άλλες δραστηριότητες μαύρου χρήματος, όπως αναφέρει το kalamatajournal.gr.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης στην πολιτική εκδήλωση που έγινε το Σάββατο στην Καλαμάτα για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε μεγαλοεπιχειρηματίες που διαθέτουν μαύρο χρήμα στα media και στο ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που έκανε αυτή την τοποθέτηση χτύπησε το τηλέφωνο ενός ατόμου από το κοινό, το οποίο είχε ως ήχο τον ύμνο του Ολυμπιακού. Αμέσως ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε: «Ακούσαμε τον ύμνο του Μαρινάκη, η τυπικότατη περίπτωση εν πολλοίς στο ποδόσφαιρο και σε μια ΠΑΕ μαύρου χρήματος που εκτρέπεται από άλλες δραστηριότητες, οριζόντιες και μη».

Αντίδραση υπήρξε και από τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κωσταντίνο Καραπαπά, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εάν ο αναπληρωτής υπουργός δεν δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του στην Καλαμάτα τότε θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος Καραπαπάς, ο οποίος έχει διατελέσει αρχισυντάκτης στη «Σημαία» της Καλαμάτας, δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Τρεις μπαλαδέρος» του ραδιοφωνικού σταθμού Sport24: «Ο κ. Βερναρδάκης σε μια εκδήλωση που έγινε στην Καλαμάτα αναφέρθηκε με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς στην ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και στον Πρόεδρό της. Θέλω λοιπόν απευθυνόμενος στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και όχι μόνο να πω τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτα απ’ όλα η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι υπόδειγμα οικονομικής λειτουργίας και μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη η οποία πληροί τις προϋποθέσεις και ικανοποιεί τα πιο αυστηρά προαπαιτούμενα του Financial Fair Play.

Το έχουμε πει αρκετές φορές αυτό και το γνωρίζει όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Επίσης η ΠΑΕ Ολυμπιακός ελέγχεται διαρκώς, όπως και όλες οι πολύ μεγάλες εταιρείες, από τις σημαντικότερες διεθνώς εταιρείες ορκωτών λογιστών.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, γνωρίζετε ότι είναι από τους σημαντικότερους εφοπλιστές στον κόσμο και οι εταιρείες του είναι εισηγμένες στο αμερικάνικο χρηματιστήριο που έχει τους πιο αυστηρούς ελέγχους παγκοσμίως.

Όσο δε για την Ελλάδα τα δεκάδες εκατομμύρια που ο κ. Μαρινάκης έχει επενδύσει στον Ολυμπιακό είναι χρήματα από την προσωπική του περιουσία που είναι δηλωμένη και φορολογείται στην Ελλάδα. Άρα δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ που να ψάχνει κανείς να βρει, είναι όλα δηλωμένα και στο φως.

Επίσης ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει δώσει για φόρους στο ελληνικό δημόσιο περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Αν θέλει λοιπόν η Κυβέρνηση με τους Υφυπουργούς της να κάνει κάποιο έλεγχο στο πώς διακινείται το χρήμα στο ποδόσφαιρο, έστω και με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γιατί στο πλαίσιο αυτό ήταν η εκδήλωση αυτή στην Καλαμάτα, ας πάει να ελέγξει τις ΠΑΕ στις οποίες το χρήμα εισρέει από σωματεία με αμφιλεγόμενη λειτουργία.

Ας αφήσει τον Ολυμπιακό στον οποίο υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι δημόσια. Όλα είναι στο φως.

Επίσης, καλό είναι από τη στιγμή που περνάμε μια κρίση και στον τόπο υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα να επιλέγονται άνθρωποι στην Κυβέρνηση που θα μπορούν να λειτουργούν με μια σοβαρότητα. Μπορεί να μας πει ο κ. Βερναρδάκης ο ίδιος, ήδη θα έπρεπε να έχει βγει και να μας πει τι εννοούσε μ’ αυτά που είπε. Του τα είπε κάποιος; Έχει κάποια ένδειξη ή στοιχείο γι’ αυτά που λέει; Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα έπρεπε η Κυβέρνηση να έχει πάρει τα μέτρα της σε σχέση μ’ αυτά που είπε ο κ. Υπουργός.

Επίσης, όπως και να ‘χει, αν δεν δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις ο κ. Βερναρδάκης θα μηνυθεί αμέσως μόλις λήξει η αποχή των δικηγόρων γιατί οι αναφορές του είναι άκρως συκοφαντικές. Όπως είδατε, τις αναφορές του τις έχουν αναπαράγει ήδη ΜΜΕ πρόθυμα που παίζουν αυτό το παιχνίδι.

Σας ξαναλέω ότι ο κ. Βερναρδάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Να μας πει τι ακριβώς εννοούσε σε σχέση τουλάχιστον μ’ αυτά που αφορούν στον Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη. Αν δεν το κάνει είναι ένας κοινός συκοφάντης και σας το λέω εγώ που δεν έχω καμία ασυλία. Αν επιμείνει σε όσα είπε θα χρειαστεί να άρει κι αυτός την ασυλία του για να τα πούμε στα δικαστήρια”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραπαπάς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης