Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της Αντβέρπ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 52’ με τον Ελ Αραμπί, ενώ στο 74’ ισοφάρισε ο Σαμάτα. Τη νίκη στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς χάρισε στο 87’ ο Ρέαμπτσιουκ. Στο τέλος ο Μπατάιγ της Αντβέρπ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας ξεκίνησε με ευκαιρία για την Αντβέρπ, όταν στο 2ο λεπτό μια κεφαλιά του Σαμάτα πέρασε άουτ, ύστερα από κακή αντίδραση του κεντρικού αμυντικού. Προϊόντος του χρόνου οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και στο 14΄ από προσπάθεια του Μπουχαλάκη ο Ελ Αραμπί σούταρε σε πρώτο χρόνο, με την μπάλα να χτυπά στον Αλμέιδα και να φεύγει κόρνερ.

Από το «γλυκό» αριστερό του Μπουχαλάκη χάθηκε μεγάλη ευκαιρία στο 29΄, με τον Σισέ να πετάγεται ανενόχλητος στην εκτέλεση φάουλ του διεθνή μέσου και να πιάνει κεφαλιά που έφυγε άουτ, ενώ στο 38΄ ακυρώθηκε καταπληκτικό γκολ του Ελ Αραμπί για οριακό οφσάιντ του Μαροκινού.

Τελικά το πιο παραγωγικό μέρος του πρώτου ημιχρόνου ήταν το τελευταίο πεντάλεπτο, διάστημα στο οποίο χάθηκαν τρεις ευκαιρίες: στο 41΄ και σε αντεπίθεση των Βέλγων το πλασέ του Φίσερ πέρασε μόλις άουτ, στο 42΄ ο Αγκιμπού Καμαρά ανάγκασε τον Μποτέζ σε διπλή προσπάθεια για να αποκρούσει το σουτ, ενώ στο 44΄ ο αμαρκάριστος στην περιοχή Σαμάτα δεν βρήκε καλά την μπάλα στην κεφαλιά που επιχείρησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα επτά λεπτά μετά την έναρξή του (52΄), με τον Ελ Αραμπί να λυτρώνει την ομάδα του για ακόμη μία φορά, όταν στην εξαιρετική σέντρα του Μαντί Καμαρά σηκώθηκε και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Με τον Σισέ μόνιμη απειλή για τους Βέλγους στις στημένες μπάλες οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν στο 59΄, αλλά η καρφωτή κεφαλιά του πανύψηλου στόπερ σχεδόν άγγιξε το οριζόντιο δοκάρι.

Περιέργως όμως αντί οι παίκτες του Μαρτίνς να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ οπισθοχώρησαν και τελικά το πλήρωσαν με την ισοφάριση, καθώς η τρίτη κεφαλιά του Σαμάτα ήταν και η… φαρμακερή, στο 74ο λεπτό.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε το σχηματισμό σε 4-4-2, περνώντας τον Τικίνιο στο πλάι του Ελ Αραμπί και θέλοντας με τις τρεις ταυτόχρονες αλλαγές στο 81΄ να δώσει νέα πνοή στην ομάδα του, που απειλήθηκε πάντως στο 84΄ και 86΄ με δύο σουτ από τους Σαμάτα και Μπένσον να φεύγουν λίγο άουτ.

Τελικά τη λύτρωση στους γηπεδούχους δεν έδωσε κάποιος από τους δύο εξαιρετικούς επιθετικούς του αλλά ένας αμυντικός. Ο Ρέαμπτσιουκ σκόραρε το νικητήριο τέρμα στο 87΄ αλλά το μισό γκολ ανήκε στον Βρουσάι, που διατήρησε την μπάλα στο γήπεδο κι «έσπασε» στον Μολδαβό που ερχόταν από πίσω και με απίθανο εν κινήσει σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του Μπουτέζ.

Ολυμπιακός – Αντβέρπ 2-1 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 52′ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός), 74′ Σαμάτα (Αντβέρπ), 87′ Ρέαμπτσιουκ (Ολυμπιακός)

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά – Βερστράετε, Μπατάιγ, Γκέρκενς

Κόκκινες κάρτες: 90′ Μπατάιγ

Ολυμπιακός: Βάτσλικ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (76′ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (81′ Κούντε), Αγκιμπού Καμαρά (81′ Βρουσάι), Ονιεκούρου (81′ Τικίνιο), Ελ Αραμπί (89′ Μπα).

Αντβέρπ: Μπουτέζ. Μπατάιγ, Μπούτα, Ντε Λάετ, Αλμέιδα, Ναϊνγκολάν (67′ Γκέρκενς), Βερστράετε, Φίσερ, Μιγιόσι (67′ Μπένσον), Σαμάτα, Φρέι (79′ Έγκεσταϊν).

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης