Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Γουλβς στο άδειο λόγω του κορωνοϊού «Γ. Καραϊσκάκης», στο πρώτο παιχνίδι για την φάση των «16» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι», που έμειναν από το 28’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σεμέδο με απευθείας κόκκινη κάρτα, προηγήθηκαν στο 54’ με τον Ελ Αραμπί. Το γκολ των Άγγλων σημείωσε στο 76’ ο Νέτο, ενώ για τη Γουλβς πέρασε αλλαγή στο 79’ ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ντάνιελ Ποντένσε.

Η ρεβάνς, εφόσον πραγματοποιηθεί (την ερχόμενη εβδομάδα η UEFA θα αποφασίσει για το αν θα συνεχιστούν οι αγώνες του Champions και Europa League), είναι προγραμματισμένη για τις 19 Μαρτίου στο «Μολινό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός ότι δεν είχε τον κόσμο του να τον ωθήσει, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό σκοπό να επιβάλει τον ρυθμό του. Από την αρχή περιόρισε τους Άγγλους, που είχαν πρωταρχικό στόχο να μην αφήσουν διαδρόμους. Οι Πειραιώτες είχαν τη συντριπτική κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρία.

Στο 28’ άλλαξαν οι ισορροπίες. Ο Σεμέδο ανέτρεψε τον Ζότα, που έβγαινε μόνος του μπροστά στον Σα κι ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10 παίκτες έλεγχε τον ρυθμό και πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 54’. Ο Καμαρά βρήκε τον Γκιγιέρμε κι αυτός γύρισε στον Ελ Αραμπί, που ανενόχλητος έκανε το 1-0. Αυτό το γκολ ξύπνησε τους παίκτες της Γουλβς. Στο 59’ ο Χιμένες βγήκε τετ α τετ με τον Σα, αλλά ο πορτιέρο των Πειραιωτών έδιωξε με το κεφάλι!

Η πίεση των Άγγλων απέδωσε καρπούς στο 67’. Μετά από στημένη φάση ο Νέτο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 79’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ποντένσε, ο οποίος έπαιξε απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός έπεσε αισθητά και ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τη Γουλβς, ένα αποτέλεσμα που δίνει μικρό προβάδισμα στους Άγγλους.

Ολυμπιακός – Γουλβς 1-1 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 54′ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός), 76′ Νέτο (Γουλβς)

 

 

24′ δοκάρι ο Μασούρας

 

Κίτρινες κάρτες: Σα – Ντόχερτι, Κόαντι. Νέτο

Κόκκινες κάρτες: 28′ Σεμέδο

 

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά (84′ Γκασπάρ), Μασούρας (34′ Σισέ), Ελ Αραμπί (74′ Φορτούνης).

Γούλβς (Εσπίριτο): Ρούι Πατρίσιο, Σαΐς, Μπολί, Κόαντι, Ντόχερτι (46′ Νέτο), Βινάγκρε (79′ Ποντένσε), Νέβες, Μουτίνιο (84′ Ντεντονκέρ), Ζότα, Τραορέ, Χιμένες.

Η αναμέτρηση μεταδίδεται και ελεύθερα από το κανάλι της Cosmote TV στο YouTube:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης