Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Νέφτσι Μπακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Champions League. Το ματς έκρινε το πολύ όμορφο γκολ του Μαντί Καμαρά στο 29′, ο οποίος λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα. Με δέκα έμειναν και οι Αζέροι στο 63’ λόγω αποβολής του Τσελίκ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αρκετά προβλήματα πριν την έναρξη του αγώνα, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν προϊόντος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Πορτογάλος δεν είχε διαθέσιμους τους δύο βασικούς επιθετικούς του, Ελ Αραμπί (με κορωνοϊό) και Τικίνιο (τραυματίας), ο Παπασταθόπουλος ήταν «επαφή» και είναι σε απομόνωση, ενώ ο Εμβιλά ήταν επίσης εκτός αποστολής με πρόβλημα τραυματισμού, όπως και οι Φορτούνης, Μπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με την πρώτη σημαντική ευκαιρία στον αγώνα να είναι για τη Νέφτσι στο 5ο λεπτό, όταν οι Αζέροι κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα και ο Μαχμούντοβ σούταρε λίγο άουτ, κι άλλη μια φάση με την ίδια κατάληξη στο 11΄, ο Μπουχαλάκης αποχώρησε τραυματίας στο 18ο λεπτό, δίνοντας τη θέση του στον Βαλμπουενά.

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν τελικά το σκορ στην πρώτη τελική τους με ένα υπέροχο σε εκτέλεση γκολ του Μαντί Καμαρά στο 29΄, όταν με έξοχο σουτ από τα 25 μέτρα σημείωσε ένα εξαιρετικής ομορφιάς τέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζολάκης στο 32΄ γλίτωσε τον Ολυμπιακό από την ισοφάριση αποκρούοντας στο τετ α τετ με τον Αλασκάροβ, στο 43΄ ο σκόρερ Καμαρά αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο στον Αλασκάροβ, τον οποίο βρήκε στο κεφάλι χωρίς πρόθεση πάντως, καθώς δεν τον έβλεπε, με αποτέλεσμα ο Αφρικανός να αποβληθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του και τον Αλασκάροβ να γίνει αλλαγή, αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μαρτίνς θέλησε να ενδυναμώσει την άμυνά του και πέρασε τον Παπού Σισέ, ο οποίος επανεμφανίστηκε με τα «ερυθρόλευκα» ύστερα από μήνες (πήρε τη θέση του Ραντζέλοβιτς). Ο Ολυμπιακός γύρισε αρκετά πίσω στο β΄ ημίχρονο και δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, κάνοντας αβίαστα λάθη.

Ο Τζολάκης ήταν σταθερός οσάκις χρειάστηκε, αποκρούοντας τα σουτ του Μπουγκρίν στο 50΄ και το 56΄, όπως κι εκείνο του Κανέ εκτός περιοχής στο 63΄, για να αποκατασταθεί η αριθμητική ισορροπία στο 63΄, όταν ο Τσελίκ δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Πινέιρο για φάουλ στον Ρέαμπτσιουκ.

Η εξέλιξη βοήθησε τον Ολυμπιακό να κρατήσει μπάλα, να την κυκλοφορήσει και να πάρει ανάσες, την ώρα που ο Μαρτίνς, σε αυτό το παιχνίδι «ειδικών συνθηκών» προσπάθησε να κάνει διαχείριση δυνάμεων στους παίκτες του και να «σβήσει» το παιχνίδι, όπως κι έγινε.

Ολυμπιακός – Νέφτσι Μπακού 1-0 (Mega, Novasports 1)

Γκολ: 29′ Μ. Καμαρά

 

Κίτρινες κάρτες: Μπουχαλάκης, Μάρκοβιτς, Σουρλής – Αλασκάροβ, Μαχμούντοβ

Κόκκινες κάρτες: 43′ Μ. Καμαρά – 63′ Τσελίκ

 

 

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (78′ Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (18′ Βαλμπουενά), Μ. Καμαρά, Κούντε (68′ Σουρλής), Ραντζέλοβιτς (46′ Σισέ), Μασούρας, Χασάν (78′ Α. Καμαρά).

Νέφτσι (Σαμίρ Αμπάσοφ): Μαμάντοβ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Αλασκάροβ (45′ Αμπάσοβ), Μαχμούντοβ (89′ Μπασκέ), Κόλι (86′ Νατσάβοφ), Χαραμίζ, Τσελίκ, Λαβάλ, Μπουγκρίν (86′ Μπουλούντοβ), Μαμαντού.

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης