Την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός από την 29η αγωνιστική της Super League και θα πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο Ολντ Τράφορντ για τον επαναληπτικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Μίτσελ επιβλήθηκε το Σάββατο με 2-0 του Πανθρακικού στο άδειο λόγω τιμωρίας  «Καραϊσκάκη» και εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο, επιστρέφοντας παράλληλα στις νίκες, μετά τις ήττες από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 35΄ ο Βαλντές από οριακή θέση οφσάιντ άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους», ενώ στο 90΄ ο Φουστέρ «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 41΄ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Σαρακατσάνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει μπροστά του τον κρίσιμο επαναληπτικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ερχόμενη Τετάρτη στο «Ολντ Τράφορντ», ωστόσο δεν είχε περιθώρια για νέα γκέλα στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Μίτσελ προερχόταν από δύο διαδοχικές ήττες στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου η νίκη ήταν μονόδρομος για τους Πειραιώτες, προκειμένου να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον εγχώριο τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως οι παίκτες του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς φάνηκαν επηρεασμένοι και από τις άδειες εξέδρες (το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών μετά την ποινή που επιβλήθηκε στους Πειραιώτες για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), καθώς δεν είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν το συγκρότημα του Μάντζιου.

Εντούτοις στο 35ο λεπτό στην πρώτη ουσιαστικά καλή της στιγμή στο ματς το συγκρότημα του Μίτσελ ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα με σκόρερ τον Βαλντές.

Ο Παραγουανός στράικερ μετά το φάουλ του Ντομίνγκες ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό των φιλοξενούμενων, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον βοηθό και το διαιτητή, Κύζα και με κοντινή προβολή νίκησε τον γκολκίπερ του Πανθρακικού κάνοντας το 1-0.

Σαν να μην έφτανε για τους Θρακιώτες ότι έπρεπε να κυνηγούν στο σκορ τους Πειραιώτες, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για αυτούς έξι λεπτά αργότερα.

Πιο συγκεκριμένα στο 41ο λεπτό η ομάδα του Μάντζιου έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του αρχηγού της, Σαρακατσάνου, για σκληρό και αντιαθλητικό φάουλ στο Βαλντές.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, παρά την αριθμητική υπεροχή των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Μίτσελ ήταν «φλύαρη» στο παιχνίδι της, ωστόσο, είχε δοκάρι με το Ντομίνγκες στο 52΄, ενώ λίγο πριν το 75΄ η κεφαλιά του Παπάζογλου ανάγκασε τον Αθανασιάδη να κάνει σπουδαία απόκρουση σε κόρνερ.

Εν τέλει το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 90΄, όταν Φουστέρ μετέτρεψε σε γκολ το -αμφισβητούμενο- πέναλτι, που κέρδισε ο Κάμπελ από τον Σαμπάτ.

Κίτρινες: Σαρακατσάνος (Πανθρακικός), Σαμπάτ (Πανθρακικός)

Κόκκινες: 
Σαρακατσάνος (41′ δεύτερη κίτρινη),

Δοκάρια: Τσόρι (52′)

Ολυμπιακός (Mίτσελ): Ρομπέρτο, Χολέμπας, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Τόρες, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρες (58΄ Φουστέρ), Ντομίνγκες (72΄ Σέποβιτς), Βαλντές (71΄ Μασάντο)

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Ντιόγκο, Χασομέρης, Εμπόου, Μολίνα (59΄ Λαδάκης), Μπαϊκαρά, Χρήστου (67΄ Μακρυδημήτρης), Καθάριος (82΄ Ζρδάβος), Ντος Σάντος, Μπεν-Σαμπάτ, Σαρακατσάνος

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης