Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής με 2-1 σκορ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη», ωστόσο το προβάδισμα των Πειραιωτών για την πρόκριση είναι «εύθραυστο», λόγω του εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στο Φάληρο ο «δικεφάλος» του Βορρά.

Πλέον τα πάντα για το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό της διοργάνωσης θα κριθούν στον επαναληπτικό των δύο ομάδων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 16 του μήνα (Μεγάλη Τετάρτη) στην Τούμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Μίτσελ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πήρε «αέρα» δύο τερμάτων με γκολ των Τσόρι και Φουστέρ στο 8′ και 11′ αντίστοιχα, ωστόσο ο Αθανασιάδης μείωσε στο 31′, κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το γκολ του Κλάους τα… αίματα άναψαν στον αγωνιστικό χώρο και επικράτησε ένταση ανάμεσα στους παίκτες που επιδόθηκαν σε «κοκορομαχίες».

Ο Στοχ σε αυτή τη φάση για σπρώξιμο στον Φουστέρ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, την ώρα που πάντως ο Ισπανός άσος του Ολυμπιακού για τον ίδιο λόγο (για σπρώξιμο στον Αθανασιάδη) αντίκριζε την κίτρινη κάρτα.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με σαφή επιθετικό προσανατολισμό πιέζοντας τον ΠΑΟΚ πολύ ψηλά. Απόρροια της πίεσης που άσκησαν οι γηπεδούχοι ήταν οι παίκτες των φιλοξενούμενων να κάνουν αβίαστα λάθη, δίνοντας την μπάλα εύκολα στους «ερυθρόλευκους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίεση της ομάδας του Μίτσελ έφερε γρήγορα αποτέλεσμα, με τον Φουστέρ να κλέβει την μπάλα λίγο μετά το κέντρο και στη συνέχεια να βρίσκει με ωραία πάσα τον αμαρκάριστο Ντομίνγκες, στην περιοχή του ΠΑΟΚ, που με εναέριο βολέ έκανε το 1-0 στο 8΄.

Οι παίκτες των γηπεδούχων συνέχισαν να πιέζουν και στο 11’ ο Σαλίνο έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά από λάθος του Λίνο, σύγκλινε προς την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον επερχόμενο Φουστέρ, ο ποίος πλάσαρε το Γλύκο από το ύψος του πέναλτι δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει αλλά στο 31΄,στην πρώτη ουσιαστικά «επίσκεψη» στα καρέ του Μέγερι, κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με προβολή του Αθανασιάδη, μετά από σέντρα του Λίνο.

Μετά το τέρμα που πέτυχε ο επιθετικός του «δικέφαλου» πήρε την μπάλα και έτρεξε προς τη σέντρα, ο Βαλντές προσπάθησε να του την πάρει και ο Φουστέρ τον έσπρωξε από πίσω.

Στη σύρραξη αναμείχθηκε κι ο Στοχ, που με τη σειρά του έσπρωξε τον Ισπανό, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για λίγα λεπτά εξαιτίας των αψιμαχιών.

Ο Σλοβάκος αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, ωστόσο ο Φουστέρ που με τη σειρά του έσπρωξε τον Αθανασιάδη, τη… γλίτωσε με κίτρινη κάρτα, προκαλώντας τα δικαιολογημένα παράπονα των «ασπρόμαυρων».

Πάντως, παρά την αριθμητική υπεροχή οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει το τρίτο τέρμα και τον ΠΑΟΚ να αμύνεται, με την πρώτη καλή ευκαιρία για τους πρωταθλητές Ελλάδας να έρχεται στο 48΄ όταν ο Κάμπελ βρήκε τον αφύλακτο Φουστέρ στην περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά το σουτ του Ισπανού ήταν αδύναμο.

Στο 59΄ ο Μαρκάνο, μετά από ωραίο γύρισμα του Μανιάτη, βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά από το τέρμα του ΠΑΟΚ αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια πέρασε άουτ.

Στο 68΄ ο Βαλντές έπιασε δυνατή κεφαλιά μετά από σέντρα του Σαλίνο αλλά ο Γλύκος με εντυπωσιακή απόκρουση έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και πίεσαν για το γκολ που θα τους έδινε σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς τη Τούμπας, αλλά δεν κατάφεραν να το πετύχουν.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1

Γκολ: 8′ Τσόρι, 11′ Φουστέρ – 31′ Αθανασιάδης

1-0: Ο Φουστέρ κάνει μία πολύ καλή σέντρα και βρίσκει τον Τσόρι, ο οποίος με εναέριο βολέ εκτέλεσε τον Γλύκο, ανοίγοντας το σκορ για τους Πειραιώτες.

2-0: Έπειτα από λάθος του Λίνο, ο Σαλίνο γίνεται κάτοχος της μπάλας και συγκλίνει, βγάζοντας εξαιρετική κάθετη πάσα στον Φουστέρ, ο οποίος νικάει από κοντά τον Γλύκο δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

2-1: Στην πρώτη του ευκαιρία στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να μειώσει. Ο Λίνο βγάζει ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Αθανασιάδης από κοντά κάνει ωραία την προβολή μειώνει για τον «δικέφαλο» του Βορρά.

Κιτρινες: Bαλντές (Ολυμπιακός), Φουστέρ (Ολυμπιακός), Σάμαρης (Ολυμπιακός) – Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Νάτχο (ΠΑΟΚ), Σκόνδρας (ΠΑΟΚ)

Κόκκινες: Στοχ (34′, ΠΑΟΚ)

Δοκάρια: Μαρκάνο (59, Ολυμπιακός)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Χολέμπας, Εντινγκά (46′ Σάμαρης), Μανιάτης (67′ Πέρεζ), Τσόρι, Κάμπελ, Φουστέρ (80′ Σαβιόλα), Βαλντέζ

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης):
Γλύκος, Νάτχο (75′ Κατσουράνης), Στοχ, Κάτσε, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Βούκιτς (44′ Λούκας), Λίνο (68′ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

(To γκολ του Τσόρι)

(Το γκολ του Φουστέρ)

Το γκολ του ΠΑΟΚ, οι «κοκορομαχίες» των παικτών και η αποβολή του Στοχ

Ο Τσόρι πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ που πέτυχε
Ο Αθανασιάδης έχει μόλις σκοράρει και μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του Μέγιερι
Ο Φουστέρ με τον Σκόνδρα
Ο Κάμπελ προσπαθεί να αποφύγει τον Λίνο
Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης