Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 των Πειραιωτών στην κατάμεστη Λεωφόρο, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, παραμένοντας έτσι εντός των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

To γκολ που έκρινε το ματς και χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς το πέτυχε στο 42ο λεπτό ο Αϊτόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο ματς με σύστημα 4-3-3. Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Σάντσες να συνθέτουν την τετράδα στην άμυνα. Οι Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο και Γκατσίνοβιτς ξεκίνησαν στον άξονα, με τους Αϊτόρ, Ιωαννίδη και τον Παλάσιος να απαρτίζουν την τριπλέτα στην επίθεση.

Από τη μεριά του ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Μαρτίνς να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, ξεκινώντας στο βασικό σχήμα τον Μαμαντού Κανέ, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί ξανά στη Super League με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» μετρώντας μόνο δύο συμμετοχές με τη Β’ ομάδα και μία με την πρώτη ομάδα στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.

Συγκεκριμένα ο Βατσλίκ ήταν στο τέρμα, οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ ήταν στα δύο άκρα της άμυνας, με τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά να συνθέτουν το δίδυμο στα στόπερ.

Οι Εμβιλά, Κανέ και Αγκιμπού Καμαρά ξεκίνησαν στα χαφ, στο δεξί «φτερό» πήρε θέση ο Μασούρας, στο αριστερό ο Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στην κορυφή ήταν ο Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε πρώτος την εστία του Παναθηναϊκού, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 4’ με τον Μασούρα, ο οποίος υποδέχθηκε την πάσα του Ρέαμπτσιουκ, αλλά το τελείωμά του «μπλοκαρίστηκε» πρώτα απ’ τον Σάντσες κι εν συνεχεία απ’ τον Μπρινιόλι, ο οποίος μπλόκαρε.

 

Δύο λεπτά αργότερα ο Βέλεθ βρήκε τον Αϊτόρ με βαθιά μπαλιά, με τον Ισπανό να αποφεύγει τον Λαλά κοντρολάροντας στην κίνηση με το στήθος, πλασάροντας από πλάγια θέση τον Βατσλίκ, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ με το σώμα.

 

Στο 21’ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει ανοργάνωτη την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τον Ροντρίγκες να βρίσκει στο πίσω δοκάρι τον Μασούρα, ο οποίος σκόραρε, όμως το γκολ του δεν μέτρησε διότι ήταν οφσάιντ ο ακραίος επιθετικός των Πειραιωτών.

 

 

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας (68%-32%), την ώρα Ολυμπιακός συνέχισε να ψάχνει τις κόντρα επιθέσεις, «πατώντας» χωρίς αποτέλεσμα δύο φορές στην περιοχή των «πράσινων».

Στο 42’  το τριφύλλι έφτασε στο γκολ, όταν από πολύ ωραία συνεργασία των Παλάσιος, Κώτσιρα, ο τελευταίος «ελευθέρωσε» στον Γκατσίνοβιτς που γύρισε την μπάλα προς τον Αϊτόρ, ο οποίος σκόραρε με το δεξί από κοντά, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

 

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει την κατοχή στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν βρήκε πολλούς διαδρόμους για να απειλήσει την εστία του Μπρινιόλι, παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Μαρτίνς, ο οποίος στο ημίχρονο έβαλε στο ματς τον Τικίνιο στη θέση του Ελ Αραμπί και στο 58′ τα έπαιξε «όλα για όλα», ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Φορτούνη, Βαλμπουενά και Μπουχαλάκη.

Στο 70’ η ομάδα του Πειραιά έφυγε στην αντεπίθεση με τον Βαλμπουενά, ωστόσο το σουτ που έκανε δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Επτά λεπτά αργότερα ο Καρλίτος, που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή αντί του Ιωαννίδη, επιχείρησε να βάλει το γκολ της χρονιάς: έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο μπροστά από το κέντρο και επιχείρησε να κρεμάσει τον Βατσλίκ που ήταν εκτός εστίας, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει ξανά στο 85’ όταν βγήκε στην αντεπίθεση με τον Καρλίτος να δίνει στον Βιτάλ, ο οποίος πάτησε περιοχή, προσπάθησε να σουτάρει αλλά ο Σισέ πρόλαβε να κόψει με τάκλιν, στην τελευταία μεγάλη φάση του clasico.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Γκολ: 42′ Αϊτόρ (Παναθηναϊκός)

Κίτρινες: Λαλά (Ολυμπιακός), Αγκιμπού (Ολυμπιακός)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (63’ Βιγιαφάνιες), Παλάσιος (90+1’ Χατζηγιοβάνης), Γκατσίνοβιτς (63’ Βιτάλ), Αϊτόρ (72’ Αλεξανδρόπουλος), Ιωαννίδης (72’ Καρλίτος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (58’ Μπουχαλάκης), Κανέ (58’ Φορτούνης), Α. Καμαρά, Μασούρας (58’ Βαλμπουενά, 77’, λ.τρ. Καρβάλιο), Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (46’ Τικίνιο).

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης