Μετρημένος στα λόγια του και με το μυαλό του στη δική του ομάδα και όχι στην Άρσεναλ παρουσιάστηκε ο Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού με τους «κανονιέρηδες», που θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Τετάρτης.

«Έχουμε την ευκαιρία να αποκλείσουμε την Άρσεναλ για πρώτη φορά από το Champions League κι είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε δουλέψει σκληρά για να τα καταφέρουμε. Πάντα πηγαίνουμε για να νικήσουμε. Δεν προετοιμάζουμε κανένα ματς για να χάσουμε. Κι αυτό θα κάνουμε και αύριο παρότι μας εξυπηρετούν κι άλλα αποτελέσματα. Θα παίξουμε για τη νίκη», είπε αρχικά και ρωτήθηκε αν θα… κλείδωνε στα αποδυτήρια από την Άρσεναλ παίκτη ή προπονητή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι κάτι που δε με απασχολεί, δεν είναι μέρος της δουλειάς μου. Δεν κοιτάζω τις απουσίες της Άρσεναλ. Κι εμείς είχαμε απουσίες στο Λονδίνο. Είχαμε και νέα παιδιά από τις Ακαδημίες. Κι όμως δουλέψαμε και νικήσαμε. Γιατί να μην το κάνει και η Άρσεναλ; Δεν παίζουν ρόλο οι απουσίες».

Ο Σίλβα ρωτήθηκε αν είναι έτοιμη η ομάδα να διαχειριστεί τις καταστάσεις στο ματς και αν πιστεύει ότι το κλειδί θα είναι να μην έχει την κατοχή η Άρσεναλ: «Γνωρίζουμε ότι η Άρσεναλ παίζει με τη μπάλα, είναι από τα όπλα της. Κι εμείς το ίδιο θα προσπαθήσουμε, έχουμε σχεδιάσει να κάνουμε κι εμείς το παιχνίδι μας. Μπορεί πράγματι το παιχνίδι να αλλάξει χέρια στη διάρκεια του, χρειάζεται υπομονή και καλή διαχείριση σε κάθε περίπτωση κι είμαστε πανέτοιμοι γι΄αυτό».

Για τον Μποτία και τον Ντα Κόστα, σημείωσε: «Αύριο θα γίνει η τελική εκτίμηση για τον Ντα Κόστα και θα πάρω την οριστική απόφαση για το ποιός από τους δύο θα παίξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ποια ομάδα έχει την πίεση είπε: «Όταν έγινε η κλήρωση του ομίλου όλοι είχαν στο μυαλό τους ότι Μπάγερν και Άρσεναλ θα περάσουν. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε την πρόκριση μπροστά στον κόσμο μας κι αυτό είναι σημαντικό. Απέναντι σε μια τόσο σημαντική ομάδα και αυτό δείχνει πόσο καλά έχουμε κάνει τη δουλειά μας. Εμείς δεν έχουμε πίεση, αλλά την υποχρέωση να δουλέψουμε και να προσπαθήσουμε μπροστά τον κόσμο μας για να προκριθούμε».

Ο Σίλβα ρωτήθηκα αν υποτίμησε η Άρσεναλ τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς: «Δε συμφωνώ, δε συνέβη κάτι τέτοιο. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα σε αυτό το επίπεδο. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι με ό,τι κάναμε στο Λονδίνο. Και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο».

Όταν κλήθηκε να δώσει ποσοστά πρόκρισης, είπε: «Δεν είμαι καλός σε αυτά ούτε είναι εύκολο. Εμείς ανατρέψαμε τα αρχικά προγνωστικά, το ίδιο θα προσπαθήσουμε με ταπεινότητα και σεβασμό στην Άρσεναλ να κάνουμε ξανά και αύριο».

Τέλος του ζητήθηκε να δώσει μήνυμα στον κόσμο: «Είναι πολύ σημαντικό ματς. Μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση μπροστά στον κόσμο μας και με ένα ελαφρύ πλεονέκτημα. Θέλουμε να πούμε στον κόσμο μας ότι θα προσπαθήσουμε και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος, αυτό που κάνουμε πάντα. Αυτό μπορούμε να υποσχεθούμε. Η πρόκριση δεν έχει να κάνει τόσο με εμένα, δεν έχει τόση σημασία για μένα, όσο για τον κόσμο μας, τον σύλλογό μας και την ιστορία του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης